Apple: Αναπτύσσει in-display Touch ID για τα iPhone και τα Apple Watch

in-display Touch ID, Apple: Αναπτύσσει in-display Touch ID για τα iPhone και τα Apple Watch

Το 2017, η Apple σταμάτησε να χρησιμοποιεί το Touch ID στα iPhones. Όλον αυτόν τον καιρό κυκλοφορούν φήμες και αναφορές για ένα σωρό πατέντες που ετοιμάζει η εταιρεία, όσον αφορά την ασφάλεια των smartphones. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ετοιμάζει in-display Touch ID, και όχι μόνο για τα έξυπνα τηλέφωνα της.

Εξαιτίας του ότι η Apple καταθέτει διαρκώς πατέντες, οι φήμες για τα χαρακτηριστικά των επερχόμενων smartphones οργιάζουν. Αν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι τα iPhone 2020 θα έχουν όλα όσα έχουμε δει, μάλλον το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι και τόσο καλό.

Στο επίπεδο της ασφάλειας, μεταξύ άλλων έχουμε δει πατέντες για τη βελτίωση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και την ενσωμάτωση της αναγνώρισης προσώπου στην οθόνη.

Το in-display Touch ID

Αυτή τη φορά, έγινε γνωστή μία πατέντα η οποία αποκαλύπτει ότι η Apple ετοιμάζει in-display Touch ID το οποίο θα χρησιμοποιήσει τόσο στα iPhone όσο και στα Apple Watch. Η εταιρεία με έδρα το Cupertino κατέθεσε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον Μάιο του 2018, αλλά μόλις πριν λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε στο U.S. Patent and Trademark Office.

in-display Touch ID, Apple: Αναπτύσσει in-display Touch ID για τα iPhone και τα Apple Watch

Τα έγγραφα της πατέντας δείχνουν ένα φουτουριστικό smartwatch με κάποιες ιδιαιτερότητες. Η πρώτη ενδιαφέρουσα αλλαγή αποκαλύπτει ότι θα διαθέτει in-display Touch ID, που θα επιτρέπει το ξεκλείδωμα των μελλοντικών Apple Watch με τη χρήση δακτυλικού αποτυπώματος.

Η δεύτερη αξιοσημείωτη τροποποίηση, είναι ότι η εταιρεία σχεδιάζει να μετακινήσει τις κεραίες δεδομένων και GPS στο λουράκι του έξυπνου ρολογιού. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να κάνει τα Apple Watch πιο λεπτά ή να χρησιμοποιήσει τον χώρο που θα κερδίσει στο εσωτερικό τους για επιπλέον εξαρτήματα ή μεγαλύτερη μπαταρία.

in-display Touch ID, Apple: Αναπτύσσει in-display Touch ID για τα iPhone και τα Apple Watch

Ενδέχεται η εταιρεία να δοκιμάζει ήδη την τεχνολογία στα iPhones και ίσως τα επόμενα smartphones της να διαθέτουν in-display Touch ID. Ωστόσο, πρόκειται για ένα από τα εκατοντάδες διπλώματα που καταθέτει η κατασκευάστρια, οπότε καλό θα ήταν να κρατάμε μικρό καλάθι.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.