iPhone 2020: Θα έχουν ProMotion οθόνες με ρυθμό ανανέωσης 120Hz και 5G

iPhone 2020, iPhone 2020: Θα έχουν ProMotion οθόνες με ρυθμό ανανέωσης 120Hz και 5G

Μπορεί τα iPhone 11 να κυκλοφόρησαν σχετικά πρόσφατα, αλλά οι φήμες για τα iPhone 2020 είχαν ξεκινήσει πριν καν πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των νεότερων smartphones της Apple.

Τα νέα δεδομένα για τα επόμενα iPhone

Διάφορες αναφορές θέλουν τα iPhone 2020 να έχουν παρόμοιο σχεδιασμό με το iPhone 4, διακόπτη αλλαγής του ρυθμού ανανέωσης της οθόνης και να υπάρχει 5G έκδοση στη σειρά. Οι νεότερες αναφορές σημειώνουν ότι τα επόμενα smartphones της Apple θα έχουν οθόνες με ρυθμό ανανέωσης 120Hz, όπως η ProMotion Display των iPad Pro, και δυνατότητα σύνδεσης σε 5G δίκτυα.

Η πρώτη φορά που η Apple παρουσίασε στο κοινό τα 120Hz ήταν με τα iPad Pro 10.5 και 12.9 το 2017. Ωστόσο, αν και τα iPad είναι εξοπλισμένα με LCD πάνελ, τα iPhone θα χρησιμοποιούν OLED με υψηλό ρυθμό ανανέωσης.

Πόση σημασία έχει ο ρυθμός ανανέωσης για το μέλλον των iPhone

Ο διπλασιασμός του ρυθμού ανανέωσης βελτιώνει δραματικά την απόκριση στις χειρονομίες των χρηστών προσφέροντας μία πιο “ρευστή” εμπειρία. Αυτό σημαίνει ότι το scrolling και το swiping είναι πιο ομαλό. Επιπλέον, ο ρυθμός ανανέωσης 120Hz επιτρέπει στην οθόνη να απεικονίζει με ακρίβεια περιεχόμενο βίντεο με 24fps, 48fps και 60fps.

Τα σημερινά smartphones με τις οθόνες 60Hz δεν έχουν καν τη δυνατότητα να προβάλλουν όλα τα frames ενός βίντεο στα 24fps, διότι το αποτέλεσμα τις διαίρεσης 60/24 δεν είναι ακέραιος αριθμός. Αυτό σημαίνει ότι το κινητό πρέπει να επαναλαμβάνει περισσότερες φορές κάποια frame ή να δημιουργεί κάποια εικονικά frame.

Ωστόσο, με τον ρυθμό ανανέωσης 120Hz, τα iPhone 2020 θα μπορούν να επαναλαμβάνουν όλα τα frame ενός 24fps βίντεο 5 φορές, δίνοντας ένα πιο ομαλό αποτέλεσμα και προσφέροντας καλύτερη εμπειρία θέασης.

Μία από τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις των iPhone

Ήδη κυκλοφορούν αρκετά smartphones στην αγορά με οθόνες 90Hz, όπως τα OnePlus 7 Pro και Google Pixel 4, καθώς και κάποια με ρυθμό ανανέωσης 120Hz, όπως τα Razer Phone και το Asus ROG Phone 2.

Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι εάν οι αναφορές έχουν την παραμικρή δόση αλήθειας, τότε τα iPhone 2020 θα αποτελέσουν μία από τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις στην ιστορία των smartphones της Apple.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos2019

Αν ξεφορτωθεί αυτό το άθλιο μαύρο κομάτι στην κορφή της οθόνης (και περάσει σε σχεδιασμό iphone 4), θα είμαι από τους πρώτους που θα προ-παραγγείλουν.

Σωστοσ

Σωστοσ

Tzeremi

Αχ γλυκιέ μου, ούτε ονειρεύεται το κινητό σου τι κρύβει αυτό το “άθλιο μαύρο κομμάτι” στις συσκευές της Apple.

Kosmas

Ξύδι, αν κατάλαβα καλά iphone έχει το παιδί. Τί συμπεριφορά είναι αυτή; Φυσικά θα μπορούσε να έχει μία απλή κάμερα να ξεκλειδώνει τη συσκευή, αλλά όχι, θέλει να έχει ένα τεράστιο notch μόνο και μόνο για να μην ξεκλειδώνει ποτέ από άλλους. Η απόλυτη ασφάλεια για την κα Σούλα την κομμώτρια, τον κ Γιώργο το λογιστή, τον κο υπουργό κοκ. Σιγά τα top secret μυστικά που θα δει κανείς άμα στο ξεκλειδώσει

Αυτό το engineering είνια που φτάνει τη τιμή στο θεό και ανούσια αντί να βάλει μια κάμερα της προκοπής που η huawei την έχει ρεζιλέψει και πάντα το κάθε νέο κινητό της είναι μέτριο

Agnostos13

Η κυρά Σούλα, ο Γιώργος και ο υπουργός μπορεί να έχουν προσωπικά και ιδιωτικά δεδομένα που θέλουν να κρύψουν. Εσύ που δεν έχεις πάρε και Android…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.