Apple AR/VR headset: Δοκιμαστής τρελάθηκε με την εμπειρία και το hardware

Apple ar/vr headset, Apple AR/VR headset: Δοκιμαστής τρελάθηκε με την εμπειρία και το hardware

Πάρα πολλή συζήτηση έχει γίνει για το επερχόμενο AR/VR headset της Apple, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στο WWDC23. Υπάρχει πολύς σκεπτικισμός τόσο για την τιμή του wearable, που φημολογείται ότι θα ξεπερνάει τις 3.000 δολάρια, όσο και για τη χρησιμότητά του, ειδικά μετά τις χαμηλές επιδόσεις ανταγωνιστικών προϊόντων από εταιρείες όπως η Sony και η Meta.

Τουλάχιστον ένα άτομο, όμως, είναι απόλυτα ευχαριστημένο από αυτή τη συσκευή. Ο Leaker Evan Blass, ο οποίος έχει παράσχει ακριβείς πληροφορίες για τα σχέδια της Apple στο παρελθόν, ισχυρίζεται ότι γνωρίζει ένα άτομο που είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το headset. Σύμφωνα με τον Blass, ο δοκιμαστής, από εκεί που “θρηνούσε” για τις χαμηλές επιδόσεις του επί μήνες, τώρα έχει εκπλαγεί από την εμπειρία και το hardware.

«Το άλμα που έχουν κάνει από [τα τέλη του περασμένου έτους] είναι τεράστιο», είπε ο δοκιμαστής της Apple στον Blass. «Ήμουν τόσο δύσπιστος· τώρα είμαι έκπληκτος με έναν “πάρε τα λεφτά μου” τρόπο», είπε. Ο Blass μοιράστηκε τις λεπτομέρειες στον λογαριασμό του στο Twitter, ο οποίος είναι ιδιωτικός.

Η Apple εργάζεται για το AR/VR headset εδώ και χρόνια και το ντεμπούτο του έχει καθυστερήσει πολλές φορές, καθώς η εταιρεία έπρεπε πρώτα να λύσει προβλήματα ανάπτυξης με το σχεδιασμό και το λογισμικό.

Τον Μάρτιο, οι New York Times ανέφεραν ότι αρκετοί υπάλληλοι της Apple ήταν δύσπιστοι σχετικά με τις δυνατότητες επιτυχίας τoυ headset. Οι εργαζόμενοι αμφισβήτησαν εάν είναι μια “λύση για την αναζήτηση ενός προβλήματος” και εάν “οδηγείται από την ίδια σαφήνεια” με άλλες συσκευές της Apple.

Τo headset, που αναμένεται να ονομάζεται “Reality Pro” ή “Reality One”, θα διαθέτει διπλές οθόνες 4K micro OLED από τη Sony, για συνολική ανάλυση 8K. Θα είναι εξοπλισμένο με περισσότερες από δώδεκα κάμερες για χαρτογράφηση της περιοχής γύρω από τον χρήστη, ανάγνωση εκφράσεων του προσώπου, ερμηνεία χειρονομιών και πολλά άλλα.

Σχεδιαστικά, λέγεται ότι διαθέτει ένα κομψό, καμπύλο γείσο κατασκευασμένο από αλουμίνιο, γυαλί και ανθρακονήματα, με την Apple να προσπαθεί να το κάνει όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ. Γι’ αυτό και δεν θα έχει ενσωματωμένη μπαταρία αλλά θα φοριέται στη μέση.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

2 πράγματα κρατήστε πιστοί μου!!
α) Κομψό από γυαλί κ αλουμίνιο
β) ΠΑΡΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ.
True believers , ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ!! Σας θέλω το καλοκαίρι του 2024 με όλο το σετ προϊόντων μας απλωμένο σε πετσέτα εγκεκριμένη από την Apple μας να σερφάρετε με Safari σε πελάγη ευτυχίας !!

Chris_BMW

Ηγέτη γνωρίζεις πως και αν μπορώ να προ παραγγείλω ;;
Θέλω να το έχω από τους πρώτους και σίγουρα θα πέσει το σύστημα τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του .

ΑΝΔΡΕΑΣ

Πιστέ μου!! Είσαι True Believer & Μπράβο σου!! Αλλά κανένα σύστημα δε θα πέσει! Μην φοβάσαι, Για όλους θα έχουμε όταν με το καλό βγεί το ινοιβειτιβ προντακτ μας! Τι μας πέρασες ; Για την Εφορία Πυλάιας Χορτιάτη? Έχουμε την καλύτερη υποδομή για είσπραξη μετρητών since day one!

Δημητρης

Μπορείς να διαβιβάσεις στους υπευθύνους να βάλουν απλή ηχογράφηση κλήσεων στα αιφονια σε παρακαλώ?

Δημητρης

Λαθάκι. Στον ΑΝΔΡΕΑ πήγαινε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.