Apple AR/VR headset: Οι δυνατότητές του «ξεπερνούν κατά πολύ» αυτές των αντίπαλων συσκευών

Apple AR/VR headset, Apple AR/VR headset: Οι δυνατότητές του «ξεπερνούν κατά πολύ» αυτές των αντίπαλων συσκευών

Δημοσίευμα της Wall Street Journal συγκεντρώνει όλα όσα θα πρέπει να περιμένουμε από το πολυσυζητημένο και πολυαναμενόμενο AR/VR headset της Apple.

Το mixed reality headset του Κουπερτίνο θα αποκαλυφθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο WWDC τον Ιούνιο και πολλά sessions θα σχετίζονται με την ανάπτυξη λογισμικού για το wearable.

Όπως αναφέρει η WSJ, η μαζική παραγωγή του headset δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από τον Σεπτέμβριο λόγω καθυστερήσεων στην κατασκευή. Η Apple λέγεται ότι “προβλέπει ορισμένα προβλήματα παραγωγής”, αλλά δεν υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Το headset αναμένεται να έχει εσωτερική οθόνη εικονικής πραγματικότητας, ενώ οι κάμερες που κοιτούν προς τα έξω θα επιτρέπουν στους χρήστες να βλέπουν τον πραγματικό κόσμο με στρώσεις επαυξημένης πραγματικότητας. Μιλάμε δηλαδή για μια «μικτή πραγματικότητα».

Ακόμα, αναφέρεται ότι είναι  “πειραματικό” και “μη συμβατικό” σε σχέση με τα περισσότερα άλλα προϊόντα της Apple, κοστίζει περίπου 3.000 $ και διαθέτει εξωτερική μπαταρία που θα τοποθετείται με ζώνη στη μέση. Το FaceTime, το Apple Fitness+ και το gaming θα μπορούσαν να είναι τρεις κύριες περιπτώσεις χρήσης της συσκευής, προσθέτει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η WSJ, οι δυνατότητες του headset «ξεπερνούν κατά πολύ αυτές των ανταγωνιστών». Προσφέρουν «μεγαλύτερα επίπεδα απόδοσης και βύθισης» από ορισμένες ανταγωνιστικές συσκευές, όπως το Quest Pro της Meta.

Το WWDC ξεκινά με την κεντρική ομιλία της Apple στις 5 Ιουνίου, κάτι που σημαίνει ότι η επίσημη παρουσίαση του headset είναι μόνο μερικές εβδομάδες μακριά.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Ήδη είμαστε μπροστά από τα λιμά , τα λέσια τους ψευτο competitors 😂😁🤣 3 ΧΡΌΝΙΑ χωρίς να έχουμε ακόμη το προϊόν. Με τις φήμες τον 9/2023 θα φτάσουμε τα 4 χρόνια , ενώ με την παραγωγή του demo , 5 ΕΤΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΪΚΗ ΑΛΑ ΠΑΛΑΙΑ!! Αν έχετε λίγο φιιλότιμο παραθυρακηδες, ρομποτακηδες ,μεταβερσακηδες παρατήστε τα όλα και πηδήξτε από την ταράτσα να σωθείτε απ την ντροπή!
Θεαρα μας δαγκωμενη μηλαραρα μας!!!
Έτσι μπράβο, αυτά είναι άρθρα να ξεκινά η εβδομάδα με Boost!! Πως μας ενώνει κ πως μας δονεί , των προϊόντων μας η ΗΔΟΝΗ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.