Apple Pencil: Σχεδόν αδύνατη η επισκευή του

Η Apple τελικά πήρε την απόφαση να φτιάξει το δικό της stylus, διότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του Jony Ive αντιλήφθηκε ότι υπάρχει μια μεγάλη ομάδα ατόμων που ενδιαφέρεται για την συγκεκριμένη κατηγορία. Τα πρώτα reviews αναφέρουν ότι η Apple έχει καταφέρει να κάνει πολύ κακή δουλειά στο Apple Pencil.

Ωστόσο να πούμε επίσης ότι είναι από τα πιο ακριβά της αγοράς με την τιμή του να είναι στα 99 δολάρια για να συνοδέψει το αξίας 799 δολ. iPad Pro (ναι πρέπει να πληρώσετε ξεχωριστά για το Pencil). Oπότε όσοι αποφασίσουν να το αγοράσουν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Το iFixit το πήρε στα χέρια του και το ξεβίδωσε, όπως κάνει με ότι πιάνει στα χέρια του. Αυτό που είδε ήταν ότι στην περίπτωση που πάθει κάτι είναι σχεδόν αδύνατο να επισκευαστεί. Η μπαταρία του είναι αδύνατο να προσεγγιστεί χωρίς να καταστραφεί το εξωτερικό περίβλημα.

Η συνολική βαθμολογία την οποία δίνει το iFixit στο πόσο εύκολα μπορεί να επισκευαστεί το Apple Pencil, είναι 1/10.

Διαβάστε επίσης: Jony Ive: Εξηγεί γιατί δημιουργήθηκε τελικά το Apple Pencil

apple pencil teardown, Apple Pencil: Σχεδόν αδύνατη η επισκευή του

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
rose

Για αυτο και δεν ειναι ενα απλο stylus …παντως ειναι πανακριβο και δεν νομιζω πολυ να το αγορασουν παγκοσμιως.

viel

για πιο λογο ειναι πανακριβο? μπορει να μου εξηγησει καποιος?

Kotsos

@viel γιατί έτσι λειτουργεί η ιδεολογία της οικονομίας.

viel

@Kotsos τι εννοεις? εγω μπρορω να σου αποδειξω οτι pen εχει και καλη τιμη μαλιστα. εσυ μπορεις να μου αποδείξεις οτι ειναι ακριβο?

Panos7GR

Είναι ακριβό γιατί είναι το μοναδικό “Pencil” της αγοράς δεν είναι ούτε “Stylus”, ούτε “Pen”… Τι πιο απλό; 😛

Πέρα απ την πλάκα είναι αδικαιολόγητα ακριβό! Δυστυχώς η τιμή του δεν δικαιολογεί τα λεγόμενα του κ.Ive γιατί προφανώς δεν απευθύνεται σε αυτή τη μεγάλη κατηγορία που όντως ήθελε ένα τέτοιο προϊόν, αλλά σε μια μικρή κατηγορία που “τα έχει” και θέλει να τα σκορπίσει, συνεπώς εκτίθεσαι Ive! Καλύτερα να σχεδιαζεις παρά να μιλάς!

zan

μην ακούτε ρε δεν χαλάνε τα αππλε για αυτό είναι πανάκριβα έχουνε ποιότητα κατασκευής

viel

το κακο με εσας ειναι οτι δεν εχετε ιδεα απο τεχνολογια, δεν ξερετε τους τυπους stylus και δεν ξερετε τι τιμες παιζουν στην αγορα, το μονο που ξερετε ειναι η πιπιλα ειναι πολυ ακριβο!

τα πιο ακριβα απο τα stylus ( capacitive, wacom, bluetooth) ειναι τα bluetooth. τι διαφορες εχει το ενα με το αλλο δεν θα αναλυσω.

το apple pencil ειναι ενα bluetooth stylus.

η wacom (η εταιρια που φτιαχνει το συστημα οθονων του note με το πενακι) εχει βγαλει bluettoth stylus για ipad (εδω και χρονια) και η τιμη του ειναι 99$ (τωρα εχει 80$)
https://www.wacom.com/en-us/store/stylus/intuos-creative-stylus-2

ΟΟΟΟΟ 99$ stylus τεχνολογιας bluetooth και το βγαζει η wacom! χμμμ αυτο δεν ειναι ακριβο? ε?

της adonit το bluetooth stylus εχει 100$
https://www.adonit.net/jot/touch/

ΟΟΟΟΟ και αλλο ακριβο stylus!

της 53 εχει 60$
https://shop.fiftythree.com/

ωλεπεις τι παιζει στην αγορα?

και για πες μου εσυ θα εδινες 99-100$ για να παρεις ενα bluetooth stylus μιας εταιριας η 99$ για να παρεις της μαμα εταιριας το οποιο θα ειναι και φτιαγμενο να λειτουργει καλυτερα? φυσικα της apple στην ιδια και με καλυτερη τιμη και με καλυτερες δυναντοτητες!

αρα δεν ειναι ακριβο! για bluetooth stylus εχει καλη τιμη

chris

ωραιος ρε @viel

γιατι το μονιμο αγχος του ελληνα ειναι να μην τον πιασεις κοροιδο στα λεφτα…
ξερει αυτος…ολα τα ξερει…

kotsos

@viel όχι δεν μπορώ γιατί το το τι είναι ακριβό ή φθηνό είναι ανάλογα την τσέπη του καθενός είναι η πρώτη ερώτηση όταν πας να κάνεις ένα μάθημα οικονομίας να σε ρωτήσω τι είναι ακριβό και φθηνό αν απαντήσεις για παράδειγμα ότι μία Ferrari είναι ακριβή τότε σε έχουν κόψει.

James

Δηλαδή όταν τα παίξει η μπαταρία του, το πετάς και παίρνεις άλλο;

Setamas

Είναι πανάκριβο COZ APPLE . Απλά πράματα , τι το ψάχνετε. Είναι master στο overpricing και No.1 στο marketing.

azriel84

Ο άλλος κάθησε και έγραψε κατεβατό αποδεικνύοντας πως σε σχέση με άλλα παρόμοιας τεχνολογίας stylus το apple pen έχει την ίδια τιμή και εσείς ακόμα για overpricing λέτε. Άλλο το overpricing άλλο το expensive ξεχωρίστε τα χώρια που το expensive είναι τελείως υποκειμενικό.

giannis

Εγω δεν θα πω ειναι ακριβο η οχι. Τα spen μου κανουν περιπου 20 ευρω και δεν εχουν καμμια αναγκη επισκευης.
Το δε interface με το οποιο αληλεπιδρα ειναι σχεδιασμενο απο την samsung για το πενακι της και ειναι αψογο για αυτα που λεει οτι κανει (που δεν τα κανει κανενα αλλο smartphone της αγορας). Επειδη δοκιμασα και αλλa 3rd party spen oriented apps κανενα δεν δουλευει οπως της samsung τα apps.
Ρωταω λοιπον:
1. Ωραια τα 99 για το original pencil της apple ειναι λογικη τιμη για ενα bluetooth pencil. Η apple εχει αναπτυξει εφαρμογες η εχει ενσωματωσει το pencil σε ηδη υπαρχουσες δικες της;
2. Η ερωτηση 1 απορρεει απο το γεγονος πτι ηδη υπαρχουν οπως λεει ο viel bluetooth pencils για ipad. Οποτε ποια η διαφορα; γιατι με ενα capacitive pen κι ενα s6 δεν μπορεις να κανεις αυτα που κανεις στο note. Με ενα ipad air και ενα bluetooth pencil κανεις αυτα που κανεις στο ipad pro;

Panos7GR

Ομολογώ δεν ξέρω πολλά από stylus διότι δεν ασχολούμε με αυτήν την κατηγορία προϊόντων. Η τελευταία μου καθημερινή επαφή με stylus ήτανε από την εποχή Windows Mobile (Sony Ericsson Xperia X1), άρα καταλαβαίνετε είμαι πολύ πίσω… Όμως όχι θέλω να μου εξηγήσεις τις διαφορές των “capacitive, wacom, bluetooth”! Θα έχει πλάκα… Γιατί εγώ για τις κατηγορίες που χωρίζονται τα stylus απ όσο ξέρω είναι αναλόγως για το τι τύπο οθόνης αφής προορίζονται. Συνεπώς το stylus του τότε X1 μου ήταν resistive ας πούμε, ενώ τα σημερινά είναι capacitive. Αρα όλα τα σύγχρονα stylus που κυκλοφορούν είναι capacitive. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν διαφορετικές τεχνολογίες εισαγωγής για την κάθε εταιρεία που ασχολείται με το αντικείμενο, αλλά η κατηγορία στην οποία ανήκουν είναι η capacitive. Διαφώτισέ μας viel! (και δεν το λέω ειρωνικά πραγματικά θέλω να μάθω, γιατί όντως φαίνεσαι ψαγμένος) Εγώ πάντως εξακολουθώ να το θεωρώ αδικαιολόγητα ακριβό (ΟΚ, υπερτιμολογημένο azriel84). Δε γίνεται το νέο Surface Pen η Μ$ να το δίνει μαζί με το Surface Pro 4 ή το περσινό της να είναι γύρω στα 50$ και τώρα η Apple να θέλει κατοστάρικο. Ιδια τεχνολογίας stylus δεν είναι και τα δύο ή κάνω λάθος σύγκριση; Υ.Γ.: Ουψ… Το παίρνω πίσω… Συνέχεια »

rose

O viel και iphone 2000 euro αρχικη να βγαλει η apple θα πει οτι τα αξιζει….

NtinosMD

Ενας σοβαρος designer προφανως και δε θα αφησει τα Wacom του και τον ΗΥ του για να κανει τη ( σοβαρη ) δουλεια του με το ipad pro. Τωρα οι wannabes για καθαρα θεμα fashion n style σιγουρα θα κυκλοφορουν με το μολυβακι της μηλιας παρεα ( απορω αν θα γραφουν και στο ηλεκτρονικο ημερολογιο τους μ αυτο – Dear diary … ). Για τον απλο κοσμο ενα απλο spen που ερχεται με τη σειρα NOTE φτανει και υπερ-αρκει και απολαμβανει εδω και 3 χρονια τεχνολογια διχως να το εχει παρει χαμπαρι, καθως το πενακι της σειρας νοτε λειτουργει με το ηλεκτρομαγνητικο πεδιο που δημιουργει η ιδια συσκευη και οχι με μπαταρια που θελει φορτιση ( so much for innovating the pencil ). Anyway … οποιος γουσταρει να δωσει φραγκα ας δωσει … αφου απ οτι βλεπω αρκετοι ακομη τα χουν και δεν τα κλαινε.

viel

εψαξα και βρηκα ενα αρθρο διοτι βαριεμαι να γραφω κατεβατα:
https://www.howtogeek.com/177376/not-all-tablet-styluses-are-equal-capacitive-wacom-and-bluetooth-explained/

τα wacom kai ta bluetooth ειναι καλυτερα απο τα capacitive. αυτο που εχει κανει η apple στο pencil ειναι οτι εχει ενσωματωσει τα “καλα” του bluetooth με τα “καλα” του wacom. δλδ και εχει την ακριβια ενος bluettoth και εχει ιδικη οθονη κομενη και ραμμενη για το pencil οπως ειναι το wacom. αν τα βαλεις κατω το pencil ειναι τρομερο! βεβαια η καλη μας apple αν ηθελε θα το εδινε μαζι με το ipad των 1000$ αλλα……. αλλλα….. :/

Nio

Εγώ μια απορία έχω.
Αφού είναι Bluetooth λειτουργεί με όλα τα iPad? Δηλαδή και το iPad mini θα κάνει ότι και το pro ή δεν θα είναι σκόπιμα συμβατό?

chris g

Ακριβό δεν είναι μόνο για τα 99 $ αλλά γιατί για να δουλέψει θέλει και ένα tablet 1000€. Αν έβαζε 1050 το ταμλετ μαζί με το πενακι καλύτερα θα ακουγονταν στον καταναλωτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i