Gear

Apple Watch 5: Θα έχει αισθητήρα που θα καταγράφει το σύμπλεγμα των αγγείων του καρπού;

Το Apple Watch 5 κατά πάσα πιθανότητα θα διαθέτει ένα νέο σύστημα ασφαλείας που σαρώνει τον καρπό για μοτίβα στις φλέβες, τα οστά ή τον χρωματισμό του δέρματος της περιοχής, τα οποία είναι τόσο μοναδικά όσο τα δακτυλικά αποτυπώματα. Η προηγμένη τεχνολογία βιομετρικής πιστοποίησης, η οποία έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί σε συνδυασμό με την αναγνώριση προσώπου, ανακαλύφθηκε πρόσφατα από την Apple Patently, εξαιτίας της υποβολής ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας από την Apple.

Σύμφωνα με την εν λόγω ευρεσιτεχνία, το ολοκαίνουργιο σύστημα “Wrist ID”, θα λειτουργεί μέσω μίας κάμερας φωτός η οποία θα είναι εγκατεστημένη στο πίσω μέρος του Apple Watch. Η κάμερα αυτή, θα καταγράφει τα διάφορα στρώματα του καρπού και θα δημιουργεί ένα μοναδικό σύνολο μοτίβων. Μερικά από τα βασικά σημεία αναφοράς θα μπορούσαν να είναι οι θύλακες των τριχών, το σύμπλεγμα των αγγείων ή των φλεβών, η αρτιές που περνούν από τον καρπό, οι πόροι του δέρματος, ο σχηματισμός των ιστών, και αρκετά ακόμη οργανικά στοιχεία. Εν τέλη, η κάμερα του “Wrist ID” θα αναλύει τα δεδομένα και βάση των μοτίβων θα αναγνωρίζει την ταυτότητα μας, δηλαδή περίπου όπως λειτουργεί και η αναγνώριση του δαχτυλικού αποτυπώματος ή του προσώπου.

Οι εικόνες στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνουν ότι το σύστημα βιοαισθητήρα είναι τοποθετημένο εντός του περιβλήματος του Apple Watch. Επίσης, στις εικόνες φαίνονται πρόσθετοι αισθητήρες εγγύτητας, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη σωστή λειτουργία του “Wrist ID”.

Σε κάποιο σημείο στο κείμενο του διπλώματος ευρεσιτεχνίας αναγράφεται το εξής: “Η παρούσα τεχνολογία μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να επιτρέπει στους χρήστες να παρακάμπτουν προαιρετικά τους βιομετρικούς ελέγχους ταυτότητας, παρέχοντας τους στοιχεία ασφαλείας, όπως κωδικούς πρόσβασης, προσωπικούς αριθμούς αναγνώρισης (PIN), χειρονομίες αφής ή άλλες μεθόδους ελέγχου ταυτότητας, το καθένα χωριστά ή συνδυαστικά.”

Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το “Wrist ID” θα μπορούσε να είναι ανακριβές ή αργό, όπως συνέβαινε με τους πρώτους αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων. Παράλληλα, ο έλεγχος ταυτότητας με τη χρήση κωδικών θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, σε περίπτωση τραυματισμού στον καρπό, κάτι που θα καθιστούσε αδύνατη την αναγνώριση των διαφόρων μοτίβων.

Η Apple πάντα επέμενε στο γεγονός ότι το σύστημα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων δεν λειτουργεί αν είμαστε νεκροί ή κάποιος ακρωτηριάσει το δάχτυλό μας ώστε να το χρησιμοποιήσει για να αποκτήσει πρόσβαση στη συσκευή μας. Προφανώς, τα λεγόμενα της εταιρείας δεν γίνεται να επιβεβαιωθούν, αλλά και πάλι από τη στιγμή που υπάρχουν αισθητήρες μέτρησης των παλμών και της πίεσης του αίματος, το “Wrist ID” θα μπορούσε να τους χρησιμοποιεί ώστε να αναγνωρίζει αν το χέρι ανήκει σε κάποιο ζωντανό σώμα.

Η αίτηση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε αρχικά το τρίτο τρίμηνο του 2018 στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ. Όπως συμβαίνει πάντα με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, είναι απολύτως πιθανό το “Wrist ID” να μη δει ποτέ το φως της ημέρας.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.