Apple Watch έμεινε 18 μήνες στον ωκεανό και συνέχισε να λειτουργεί

Apple Watch, Apple Watch έμεινε 18 μήνες στον ωκεανό και συνέχισε να λειτουργεί

Η λειτουργία Find My της Apple χρησιμοποιεί την ομώνυμη εφαρμογή για να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε χαμένες συσκευές Apple, όπως iPhone, iPad, Apple Watches, Mac, AirPods, AirTags και ορισμένα υποστηριζόμενα αξεσουάρ τρίτων.

Αυτή ήταν που οδήγησε στην απίθανη ανάκτηση ενός Apple Watch που ανήκει σε έναν άνδρα που ονομάζεται Jared Brick αφού η συσκευή πέρασε 18 μήνες στον ωκεανό.

Ο Brick είχε αγοράσει δύο Apple Watch, ένα για τον εαυτό του και ένα για τον γιο του, για να τους βοηθήσει να επικοινωνούν κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών για τον εορτασμό των 11ων γενεθλίων του γιου του.

Αφού έφτασε στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, ο Jared χρησιμοποίησε το Apple Watch του για να κάνει καταδύσεις. Το ρολόι ήταν χρήσιμο για να παρακολουθεί πόσο χρόνο ήταν βυθισμένος στις καταδύσεις του, φθάνοντας συχνά τα 100 πόδια. Αυτή η απόσταση ήταν μέσα στα 164 πόδια βάθος (50 μέτρα) που υπόσχεται το Apple Watch για υποβρύχια χρήση.

Την τελευταία μέρα στις Παρθένες Νήσους, ο Jared πηδούσε από βράχους και κολυμπούσε σε σχετικά ρηχά νερά στο σημείο “Τα Λουτρά” στην Παρθένο Γκόρντα. Λίγο αργότερα, συνειδητοποίησε ότι το Apple Watch του δεν βρισκόταν πλέον στον καρπό του και ανοίγοντας την εφαρμογή Find My σε άλλη συσκευή Apple, ανέφερε ότι το ρολόι του είχε χαθεί.

Ενάμιση χρόνο αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2023, ο Brick έλαβε μια κλήση από έναν κάτοικο της περιοχής, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι το Apple Watch του είχε βρεθεί στην παραλία.

O άνδρας που ανακάλυψε το Apple Watch του Jared φόρτισε τη συσκευή και το μήνυμα που εμφανίστηκε στην οθόνη αποκάλυπτε τον αριθμό τηλεφώνου του Brick. Ο άνθρωπος που βρήκε το ρολόι, ο Jonathan, τράβηξε μια φωτογραφία του Apple Watch και το έστειλε στον Brick. Στη συνέχεια, η συσκευή στάλθηκε ταχυδρομικώς στον ιδιοκτήτη της, ο οποίος παραδέχτηκε ότι πίστευε ότι δεν θα την έβλεπε ποτέ ξανά. Όπως ήταν και το λογικό.

«Όχι μόνο βρέθηκε το ρολόι στην ίδια παραλία», είπε ο Μπρικ, «αλλά αφού το φόρτισε, εμφανίστηκε το χαμένο μήνυμα με τον αριθμό τηλεφώνου μου, [έτσι ο άντρας που το βρήκε] με κάλεσε και μου έστειλε τη φωτογραφία».

Ως ιδρυτής μιας εταιρείας πολυμέσων που φέρει το όνομά του (Brick House Media), ο Jared δημιούργησε ένα βίντεο στο YouTube που αφηγείται ολόκληρη την ιστορία ενός Apple Watch που χάθηκε στον ωκεανό για 18 μήνες, ανακαλύφθηκε στην παραλία, φορτώθηκε και στάλθηκε 3.600 μίλια μακριά πίσω στον ιδιοκτήτη του.

Ο Brick, στο βίντεό του, όχι μόνο ευχαρίστησε τον Jonathan που του βρήκε και του επέστρεψε το Apple Watch, αλλά ευχαρίστησε επίσης την Apple «για την κατασκευή εκπληκτικής τεχνολογίας που λειτουργεί».

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone iPhone 16

iPhone 16 Pro: Φήμες θέλουν να υποστηρίζει εγγραφή βίντεο 4K/120 FPS

Τα επερχόμενα μοντέλα iPhone 16 Pro θα μπορούν να καταγράφουν βίντεο 4K με ταχύτητα έως και 120 FPS, σύμφωνα με “αξιόπιστες πηγές”.

Smartphones Apple iPhone 16 iPhone 16 Pro Max

iPhone 16: Πόσο θα κοστίζει το νέο iPhone;

Η σειρά iPhone 16 της Apple φημολογείται ότι θα έχει αξιοσημείωτες αναβαθμίσεις που ίσως ανεβάσουν την τιμή των μοντέλων.

Smartphones Apple iPhone iPhone 16

iPhone 16 και iPhone 16 Pro: Αποκαλύφθηκαν τα νέα χρώματα πριν την επίσημη παρουσίαση

Η Apple διαφοροποιεί τη χρωματική της παλέτα για τη σειρά iPhone 16 φέτος, σύμφωνα με τον αξιόπιστο δημοσιογράφο του Bloomberg, Mark Gurman.

Gear Apple iPhone 16 iPhone 16 Pro Max

iPhone 16: Oι θήκες σιλικόνης της Apple δεν θα έχουν άνοιγμα για το Capture Button

Η Apple παρουσιάζει φέτος ένα νέο “Capture Βutton” για την κάμερα σε τουλάχιστον ορισμένα μοντέλα iPhone 16.