Apple Watch: Μήνυση για παραβίαση πατέντας σχετικά με την κολπική μαρμαρυγή

Apple Watch, Apple Watch: Μήνυση για παραβίαση πατέντας σχετικά με την κολπική μαρμαρυγή

Η ικανότητα των Apple Watch να ανιχνεύουν πιθανή κολπική μαρμαρυγή έχει αποδειχθεί σωτήρια για πολλούς χρήστες. Ωστόσο, ένας γιατρός από το New York University, ο Dr. Joseph Wiesel, μηνύει την Apple ισχυριζόμενος ότι η συγκεκριμένη λειτουργία των έξυπνων ρολογιών της παραβιάζει ένα παλαιότερο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το οποίο αφορά μία μέθοδο ανίχνευσης μη ομαλού καρδιακού παλμού.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και η πιθανή συνεργασία

Τα Apple Watch έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν παθητικά τον καρδιακό ρυθμό του χρήστη. Σε περίπτωση που ανιχνεύσουν ακανόνιστο καρδιακό παλμό ενημερώνουν τον κάτοχο τους, διότι κάτι τέτοιο αποτελεί κοινό σύμπτωμα της κολπικής μαρμαρυγής. Επιπλέον, τα νεότερα Apple Watch έχουν την ικανότητα να λαμβάνουν ηλεκτροκαρδιογράφημα χρησιμοποιώντας το Digital Crown.

Στην αγωγή του, ο Dr. Joseph Wiesel λέει ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που είχε καταθέσει ο ίδιος αποτελεί το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση μεθόδων παρακολούθησης του καρδιακού παλμού με στόχο την ανίχνευση της κολπικής μαρμαρυγής.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας πιστοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2006. Στην πατέντα περιγράφεται μία μέθοδος παρακολούθησης που εντοπίζει ακανόνιστους παλμικούς ρυθμούς σε διαδοχικά χρονικά διαστήματα. Επιπλέον, στα έγγραφα γίνεται αναφορά για μία συσκευή που μπορεί να προσδιορίζει πιθανή κολπική μαρμαρυγή.

Ουσιαστικά, η πατέντα του Dr. Joseph Wiesel περιγράφει τη λειτουργία των Apple Watch. Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το 2017 επικοινώνησε με την Apple για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας, αλλά η εταιρεία με έδρα το Cupertino δεν εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Με αυτήν την αγωγή, ο Dr. Joseph Wiesel ζητά από το δικαστήριο να εμποδίσει την Apple να χρησιμοποιεί την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία ανίχνευσης κολπικής μαρμαρυγής χωρίς τη σχετική άδεια και την παραχώρηση δικαιωμάτων.

Όσον αφορά την πλευρά της Apple, μέχρι τώρα δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος, τουλάχιστον όχι δημόσια.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.