Apple Watch: Μήνυση για παραβίαση πατέντας σχετικά με την κολπική μαρμαρυγή

Apple Watch, Apple Watch: Μήνυση για παραβίαση πατέντας σχετικά με την κολπική μαρμαρυγή

Η ικανότητα των Apple Watch να ανιχνεύουν πιθανή κολπική μαρμαρυγή έχει αποδειχθεί σωτήρια για πολλούς χρήστες. Ωστόσο, ένας γιατρός από το New York University, ο Dr. Joseph Wiesel, μηνύει την Apple ισχυριζόμενος ότι η συγκεκριμένη λειτουργία των έξυπνων ρολογιών της παραβιάζει ένα παλαιότερο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το οποίο αφορά μία μέθοδο ανίχνευσης μη ομαλού καρδιακού παλμού.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και η πιθανή συνεργασία

Τα Apple Watch έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν παθητικά τον καρδιακό ρυθμό του χρήστη. Σε περίπτωση που ανιχνεύσουν ακανόνιστο καρδιακό παλμό ενημερώνουν τον κάτοχο τους, διότι κάτι τέτοιο αποτελεί κοινό σύμπτωμα της κολπικής μαρμαρυγής. Επιπλέον, τα νεότερα Apple Watch έχουν την ικανότητα να λαμβάνουν ηλεκτροκαρδιογράφημα χρησιμοποιώντας το Digital Crown.

Στην αγωγή του, ο Dr. Joseph Wiesel λέει ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που είχε καταθέσει ο ίδιος αποτελεί το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση μεθόδων παρακολούθησης του καρδιακού παλμού με στόχο την ανίχνευση της κολπικής μαρμαρυγής.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας πιστοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2006. Στην πατέντα περιγράφεται μία μέθοδος παρακολούθησης που εντοπίζει ακανόνιστους παλμικούς ρυθμούς σε διαδοχικά χρονικά διαστήματα. Επιπλέον, στα έγγραφα γίνεται αναφορά για μία συσκευή που μπορεί να προσδιορίζει πιθανή κολπική μαρμαρυγή.

Ουσιαστικά, η πατέντα του Dr. Joseph Wiesel περιγράφει τη λειτουργία των Apple Watch. Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το 2017 επικοινώνησε με την Apple για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας, αλλά η εταιρεία με έδρα το Cupertino δεν εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Με αυτήν την αγωγή, ο Dr. Joseph Wiesel ζητά από το δικαστήριο να εμποδίσει την Apple να χρησιμοποιεί την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία ανίχνευσης κολπικής μαρμαρυγής χωρίς τη σχετική άδεια και την παραχώρηση δικαιωμάτων.

Όσον αφορά την πλευρά της Apple, μέχρι τώρα δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος, τουλάχιστον όχι δημόσια.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Samsung

Samsung: Θα “κοντράρει” την Apple σε νέα κατηγορία προϊόντων

Σε ακόμη έναν κλάδο προϊόντων φαίνεται ότι θα κοντραριστούν Samsung και Apple, με την νοτιοκορεατική πολυεθνική εταιρεία ηλεκτρονικών να ανακοινώνει την κατασκευή ενός ακουστικού Mixed-Reality.

Internet App Store Apple Google

ΤikTok: Αμερικανός γερουσιαστής καλεί Apple και Google να το απαγορεύσουν από τα App Stores

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Μichael Bennet, έγραψε μια επιστολή προς τους διευθύνοντες συμβούλους της Apple και της Google απαιτώντας να απαγορεύσουν το κινεζικό TikTok από τα Αpp Stores τους για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Smartphones Apple HomePod

Το νέο HomePod παραδόθηκε σε τυχερό πελάτη δύο μέρες νωρίτερα

Το HomePod δεύτερης γενιάς πρόκειται να κυκλοφορήσει την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, oπότε και θα παραδοθούν οι προπαραγγελίες και τα ηχεία θα γίνουν διαθέσιμα για αγορά σε καταστήματα λιανικής.

Internet Elon Musk featured Twitter

Twitter: Δυνατότητα υποβολής ένστασης κατά της αναστολής λογαριασμών

Όταν ο Εlon Musk ανέλαβε τα ηνία του Twitter, είπε ότι θα προσφέρει «αμνηστία» σε λογαριασμούς που είχαν απαγορευτεί και αναστείλει στο παρελθόν.