Gear

Το Apple Watch είναι το πιο δημοφιλές wearable

Σύμφωνα με στοιχεία της Strategy Analytics για τις παγκόσμιες αποστολές wearable, το Apple Watch αναδείχτηκε ως το wearable με τις περισσότερες πωλήσεις, αποστέλλοντας 3,5 εκατ. συσκευές παγκοσμίως στο A’ τρίμηνο του έτους, αύξηση 59% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Πλέον η Apple κατέχει το 16% της παγκόσμιας αγοράς σε Wearable ξεπερνώντας την Fitbit, η οποία βρέθηκε στην τρίτη θέση καθώς και η Xiaomi απέστειλε περισσότερα wearable. Η Fitbit απέστειλε 2,9 εκατ. συσκευές, μια μείωση της τάξης του 36% πέρυσι. H Xiaomi απέστειλε 3,4 εκατ. συσκευές, η οποία επίσης δέχτηκε μείωση 10,5% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον Neil Mawston, Εκτελεστικό Διευθυντή της Strategy Analytics, το Apple Watch 2 κατάφερε να πετύχει υψηλές πωλήσεις λόγω του βελτιωμένου του στυλ, του εντατικού μάρκετινγκ και της καλή παρουσίας του στη λιανική.

Από την άλλη, φαίνεται ότι η ζήτηση για τα bands της Fitibit ολοένα και μειώνεται, ίσως λόγω των αυξημένων επιλογών σε smartwatch τα οποία εστιάζουν στους αθλητές, ενώ άργησε να εισέλθει και στην αγορά των smartwatch.

Πηγή

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λαΐδα Λιμνιάτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.