Apple Watch Series 5 vs Samsung Galaxy Watch Active 2: Ποιο είναι το καλύτερο;

Apple Watch Series 5, Apple Watch Series 5 vs Samsung Galaxy Watch Active 2: Ποιο είναι το καλύτερο;

Στατιστικές έρευνες ανά τα χρόνια έχουν δείξει ότι στην αγορά των smartwatches ο κυρίαρχος είναι η Apple, με άλλες εταιρείες όπως η Xiaomi, η Huawei, η Fitbit και η Samsung να ακολουθούν. Αν θέλουμε να αγοράσουμε ένα υψηλής ποιότητας smartwatch τότε οι δύο καλύτερες συσκευές της αγοράς είναι το Samsung Galaxy Watch Active 2 και το Apple Watch Series 5.

Ο σχεδιασμός του Apple Watch Series 5 και του Samsung Galaxy Watch Active 2 είναι πολικά αντίθετος. Η πρώτη εταιρεία προσφέρει παραλληλόγραμμη οθόνη με στρογγυλεμένες γωνίας, και η δεύτερη ακολουθεί την πεπατημένη με τη στρογγυλή κάσα. Μπορεί το interface και των δύο wearables είναι καλοφτιαγμένο, αλλά από τη στιγμή που πρόκειται για συσκευές με οθόνες αφής όσο περισσότερος χώρος υπάρχει διαθέσιμος τόσο το καλύτερο.

Apple Watch Series 5, Apple Watch Series 5 vs Samsung Galaxy Watch Active 2: Ποιο είναι το καλύτερο;

Κατά τα άλλα και τα δύο smartwatches έχουν οθόνη OLED με του Apple Watch να είναι και LTPO. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή ρυθμό ανανέωσης και ανάλυση.

Και τα δύο smartwatches διαθέτουν always-on display με την Apple να έχει αυτή την επιλογή μόνιμα ενεργοποιημένη και τη Samsung να αφήνει τον χρήστη να αποφασίσει τη συμπεριφορά της οθόνης.

Η μπαταρία του Samsung Galaxy Watch Active 2 με την επιλογή always-on απενεργοποιημένη διαρκεί 1,5 μέρα, ενώ του Apple Watch Series 5 μόλις 18 ώρες.

Επιπλέον, και τα δύο smartwatches επιτρέπουν στον κάτοχο να αλλάζει λουράκι. Το Samsung Galaxy Watch Active 2 δέχεται λουράκι 20mm και το Apple Watch Series 5 22mm και 24mm ανάλογα με το μοντέλο.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά καταγραφής άσκησης και παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης και στις δύο συσκευές θα βρούμε καταγραφή βημάτων, καρδιακού παλμού, πολλαπλών τύπων άσκησης, και άλλα.

Apple Watch Series 5, Apple Watch Series 5 vs Samsung Galaxy Watch Active 2: Ποιο είναι το καλύτερο;

Σε αντίθεση με το Samsung Galaxy Watch Active 2 το Apple Watch Series 5 δεν έχει τη δυνατότητα καταγραφής ύπνου. Βέβαια, έξυπνο ρολόι της Apple υποστηρίζει ηλεκτροκαρδιογράφημα, ενώ η Samsung θα προσφέρει το χαρακτηριστικό στις αρχές του 2020.

Επιπλέον, στο Watch Series 5 θα βρούμε ενσωματωμένη πυξίδα, διεθνής κλήσεις έκτακτης ανάγκης, εφαρμογή καταγραφής του εμμηνορρυσιακού κύκλου, εφαρμογή ειδοποίησης υψηλών και επικίνδυνων επιπέδων θορύβου, και εφαρμογή που αναλύει τις συνήθειες άσκησης.

Όσον αφορά την τιμή των δύο συσκευών το Apple Watch Series 5 ξεκινάει στα 449 € με GPS και στα 549€ με GPS και Cellular (τιμές Γερμανίας). Από την άλλη, η τιμή του Samsung Galaxy Watch Active 2 ξεκινάει στα 299€ για την έκδοση με GPS και στα 449€ για την έκδοση με GPS και Cellular (τιμές Γερμανίας).

Εσείς τι πιστεύετε; Ποιο από τα δύο έξυπνα ρολόγια θα επιλέγατε;

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nickolas

Από άποψη εμφάνισης προτιμώ Samsung, επίσης η στεφάνη του ρολογιού είναι αφής και μπορείς να επιλέγεις λειτουργίες και να περιφερεσαι στα μενού, πολύ βολικό. Από την άλλη πλευρά το Apple έχει τις πολλές εφαρμογές, πολύ σημαντικό υποστηρίζει πλήρως την ελληνική γλώσσα ακόμη και στα μενού, στα κατά η μπαταρία.
Νομίζω όμως στο τέλος θα επέλεγα με βάση την εμφάνιση κακά τα ψέματα το ρολόι είναι αξεσουάρ δε θα έπαιρνα ποτέ κάποιο που δε θα μου άρεσε πραγματικά.
Για την ώρα δε μπορώ να αγοράσω κανένα από τα δύο, το Apple watch θέλει iPhone και το Galaxy watch, Samsung. Εγώ έχω Huawei οπότε πάω για Huawei Watch Gt2, εφαρμογές δε θα έχει, αλλά τουλάχιστον είναι πανέμορφο και η μπαταρία θα κρατάει δύο βδομάδες όπως στο προηγούμενο :p

Φάνης

Το Galaxy Active (όπως και όλα τα Galaxy ρολόγια) λειτουργούν άψογα με όλες τις android συσκευές, και με iPhone. Κατεβάζεις την εφαρμογή Galaxy Wearables και είσαι έτοιμος!

Όσο αναφορά τα ρολόγια, είναι και τα δύο όμορφα, ποιοτικά και βολικά σε μέγεθος! Το “αρνητικό” με το Apple Watch είναι ότι δουλεύει αποκλειστικά με iPhone και μόνο. Αν και έχω Apple Watch, μου αρέσει που μπορώ να φοράω και το Galaxy Sport που έχω!

Nickolas

Είχα διαβάσει παλαιότερα ότι κάποιες λειτουργίες δεν υποστηρίζονται εκτός και αν έχεις Samsung κινητό. Το έχεις δοκιμάσει το Galaxy watch με άλλου κατασκευαστή συσκευή και όντως λειτουργούν όλα; Ρωτάω γιατί θα με ενδιέφερε το active 2

Sessho

Nai leitourgoun ta pada ektos apo ena dio apps pu sindeode me to Samsung ecosystem. Polo euxaristimenos me to sigekrimeno roloi ke idietera i bataria pu sto telos ine auto pu metrai gia na to foras kathimerina xwris na skeftese pote ths to fortisis.

Emmanouil

Λόγω του ότι έχω galaxy s9plus και είχα και το galaxy watch το οποίο πούλησα σε συγγενή μου που έχει huawai πρέπει να σου πω από εμπειρία ότι με galaxy συνεργάζεται άψογα εν αντίθεση με άλλη εταιρεία και ο λόγος είναι το watch με το που συνδεθεί στο κινητό αμέσως έχεις διαθέσιμες τις εφαρμογές της Samsung όπως πχ τα μυνηματα απο τα οποία μπορείς να στείλεις και μυνημα ενώ αν το συνδέσεις σε άλλης εταιρείας η εφαρμογή μηνύματα δεν εμφανίζεται στο ρολόι που σημαίνει πως μόνο ειδοποιήσει μπορείς να λάβεις και να απαντήσεις στην ειδοποιήσει τίποτα άλλο.

Aris

Εσείς τι πιστεύετε; Ποιο από τα δύο έξυπνα ρολόγια θα επιλέγατε;
Η ερώτηση είναι τελείως λάθος αν είσαι στο σύστημα της Apple δλδ έχεις τηλέφωνο iphone και τα διάφορα καλούδια και να σου αρέσει περισσότερο το samsung πως θα αγοράσεις αυτό το ρολόι??

Φάνης

Εάν κάποιος έχει iPhone, το Apple Watch σου δίνει το 100% σε λειτουργικότητα και εφαρμογές. Οπότε σε πάει μόνο του εκεί. Όχι όμως ότι δεν λειτουργούν τα υπόλοιπα smartwatches.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.