Apple: Πατέντα ασύρματης φόρτισης που δίνει προτεραιότητα στις συσκευές

Apple ασύρματη φόρτιση, Apple: Πατέντα ασύρματης φόρτισης που δίνει προτεραιότητα στις συσκευές

Δύο πατέντες που έχει κατοχυρώσει η Apple σχετικά με ασύρματη φόρτιση δημοσίευσε το Γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων των ΗΠΑ.

Οι δύο πατέντες περιγράφουν μεθόδους ασύρματης φόρτισης οι οποίες μεταξύ άλλων παρέχουν τη δυνατότητα στον φορτιστή να δίνει προτεραιότητα σε συσκευές, να φορτίζει πολλαπλές συσκευές ταυτόχρονα καθώς και τη δυνατότητα ενσωμάτωσης εξοπλισμού ασύρματης φόρτισης σε άλλες «υποδομές» όπως έπιπλα ή οχήματα.

Μάλιστα, όσον αφορά στην προτεραιότητα, η προτεινόμενη μέθοδος αναφέρει ότι ο χρήστης θα μπορεί να ορίσει και υπό ποιες συνθήκες να δίνει προτεραιότητα.

Όλα τα τελευταία μοντέλα iPhone (iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X) έρχονται με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης και τον Σεπτέμβριο η Apple μας έδωσε μια γεύση από το σύστημα ασύρματης φόρτισης AirPower (κεντρική εικόνα), το οποίο έχει τη δυνατότητα φόρτισης πολλαπλών συσκευών.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται απλά για μια πατέντα και όχι για ένα πραγματικό προϊόν, ο τομέας της ασύρματης φόρτισης φαίνεται ότι έχει να μας προσφέρει πολλά. Πρόσφατα η Energous ανακοίνωσε τη λύση της WattUP Energous, η οποία μπορεί να φορτίζει συσκευές από απόσταση 1 μέτρου, έλαβε την πιστοποίηση της FCC.

Πάντως έχει ακουστεί ότι η Apple συνεργάζεται με την Energous από το 2014.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.