Ασύρματος φορτιστής που φορτίζει συσκευές από απόσταση περίπου 1 μέτρου

Τον πρώτο ασύρματο φορτιστή που φορτίζει συσκευές σε απόσταση περίπου 1 μέτρου πιστοποίησε η FCC.

Μέχρι στιγμής η ασύρματη φόρτιση (ή για την ακρίβεια η επαγωγική), απαιτεί η συσκευή να είναι σε επαφή με τον σταθμό φόρτισης για να λειτουργήσει.

Η λύση WattUp Field όμως της Energous -μιας startup από το San Jose- διαφέρει καθώς δίνει τη δυνατότητα στη συσκευή που φορτίζει να βρίσκεται σε απόσταση 3 ποδιών (περίπου 1 μέτρου) για να λειτουργήσει.

Ο πομπός μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε ραδιοσυχνότητες και στη συνέχεια μεταδίδει την ενέργεια σε κοντινές συσκευές που έχουν τον αντίστοιχο δέκτη. Η μέθοδός της διαφέρει από την επαγωγική μέθοδο συντονισμού στην οποία βασίζεται το σύστημα ασύρματης φόρτισης Pi και προσφέρει μεγαλύτερη εμβέλεια από τους φορτιστές Belkin και Mophie που απαιτούν φυσική επαφή με τη συσκευή.

ασύρματη φόρτιση απόσταση, Ασύρματος φορτιστής που φορτίζει συσκευές από απόσταση περίπου 1 μέτρου

Επίσης, το WattUp μπορεί να φορτίσει πολλαπλές συσκευές ταυτόχρονα και λειτουργεί με διάφορες συσκευές αρκεί να έχουν τον σωστό δέκτη. Επίσης, το σύστημα της εταιρείας μπορεί να δουλεύει και μεταξύ διαφορετικών κατασκευαστών. Δηλαδή ο χρήστης θα μπορεί για παράδειγμα να φορτίσει το Samsung κινητό του, ακόμη κι αν ο δέκτης είναι κατασκευασμένος από την Apple ή τη Sony.

Η Energous που ανακοίνωσε την πιστοποίηση από την FCC, δεν έχει δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το πότε θα λανσάρει την τεχνολογία στην αγορά, αλλά αναμένεται να την επιδείξει στη CES 2018, μεταξύ 9 και 12 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Δηλαδή για να γλυτώσουμε τα καλώδια θα τρώμε τα μικροκύματα στη μάπα. Καλύτερα να φορτίζω με 100 μπαλαντέζα και να έχω την υγεία μου…

Nic21

Σε δέκα χρόνια από σήμερα θα είμαστε όλοι η τζόκερ η θα έχουμε πάθει μαλακυνση…. Μπράβο… Πόσο γελάω με τη μάνα μου που φώναζε να μην κάθομαι κοντα στον φουρνο μικροκυμάτων στα τέλη των 90s… Που να ξέραμε….

*Παρακαλώ να περάσει και να μην κοπεί λόγω της λέξης μαλακυνση η οποία είναι ιατρικός όρος

ΚΝ

Πραγματικά το μελλον μας συναντάει και προτινουν κατι ανατρεπτικό αν και σε αρχική μορφή. Αργότερα ποιος ξέρει θα οδηγείς ηλεκτρικό αυτοκινητο κτλ και ταυτοχρονα θα στο φορτίζουν αν εχεις αναγκη. Μια εξελεκτικη διαδικασία προς μια νεα εποχή.
Μεγαλο ερωτημα ειναι και για μενα ειναι ποσο επιβλαβής ειναι αυτη η τεχνολογίας….. ελπιζω να υπάρξει λύση.

ΥΓ: μου κανει εντύπωση που πολλοι παραβλέπουν την υγεία τους ενω δέχονται ακτινοβολία wifi οχι μονο το δικο τους αλλα και των γυρω, απο το κινητο τηλεφωνό τους, ακομη χειρότερα απο ασύρματο τηλέφωνο…και το πιο ενδιαφερον οι περισσότεροι δεν αερίζουν καν τα σπίτια και πνίγονται στο ραδόνιο & τις βλαβερές ουσιες. Να μη μιλήσω για τη διατροφή, τσιγαρο και βολτες σε περιοχές χωρις πράσινο…..

keysmith

φορτιστές με SAR από εδώ και πέρα 😛
.. ε όχι..

Υ.Γ. Θα κλέβω ρεύμα και θα φορτίζω από του γείτονα το φορτιστή 😛

james

Μη μου συγκρινετε αυτο το πραγμα με την ακτινοβολια του wifi, σας εκλιπαρω

One

@ΚΝ το WiFi το εχω μακριά απο υπνοδωμάτια και σε χαμηλή ένταση σήματος ενώ το βράδυ το κλείνω. Επίσης το κινητό το βράδυ το βάζω σε flight mode και την ήμερα το έχω σε καποια απόσταση απο το σώμα μου. Οι υπολογιστές και laptop ειναι συνδεδεμένα πάντα με LAN. Επίσης πολύ σπάνια κάνω χρήση Bluetooth και άλλων ασύρματων τεχνολογιών.

Και όλα αυτά δουλεύουν σε συχνότητα 2 εως 4 GHz. Η ακτινοβολία ασύρματης φόρτισης ομως υπάγετε σε μεγαλύτερα μήκη κύματός στα 5.86 GHz (WattUp transmitter operation frequency is 5.86 GHz).

To Bluetooth & WiFi μεταδίδουν ακτινοβολία 2.4 και 10 microwatts /cm2 αντιστοιχα, ενω η ασύρματη φόρτιση της WattUp πάνω από 100mW/cm2 για να φορτίσει μια συσκευή στα 4W.

Δηλαδή μιλάμε για εκπεμπόμενη ακτινοβολία 100 φόρες πάνω απο το Bluetooth (στα 2.4 mW/cm2), και 10 φόρες πάνω απο το WiFi που ειναι στα 10mW/cm2, το οποίο είναι και το ανώτατο όριο για την υγειά μας.

Γιώργος Λ

Να επισημάνω ότι το προϊόν δεν είναι έτοιμο για χρήση , απλώς η εταιρεία από ότι καταλαβαίνω φυσικά , προσπαθεί να δείξει ότι αυτός ο τρόπος φόρτισης μπορεί να γίνει , φυσικά θα λάβουν μέτρα για την προστασία από την ακτινοβολία αλλά και πάλι πρέπει να συμφωνήσω ότι είναι καλύτερη η φόρτιση με καλώδιο γιατί όσα μέτρα και να λάβουν δεν νομίζω να μπορούν να την περιορίσουν (την ακτινοβολία) σε τέτοιο επίπεδο ώστε να έχουμε μια σωστή φόρτιση.

Gvirginia

@One

Δε θα διαφωνήσω με την επιλογή σου να κλείνεις WiFi και οτιδήποτε άλλο, αλλά θα σε παρακαλούσα να κοιτάξεις ξανά κάποια πράγματα πάνω στις συχνότητες, τα μήκη κύματος και τη διαπερατότητα του ανθρώπινου δέρματος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνολογία CES 2018

Tetra: Έξυπνο μίνι πλυντήριο πιάτων που μαγειρεύει και θαλασσινά [CES 2018]

Το έξυπνο μίνι πλυντήριο Tetra παρουσίασε η Heartworks στο πλαίσιο της CES 2018, το οποίο είναι μικρό, φορητό και μαγειρεύει και θαλασσινά.

Smartphones Android Smartphones CES 2018 ZTE

ZTE: 5G Smartphone μέχρι το 2019 [CES 2018]

Android Smartphone που θα υποστηρίζει 5G σχεδιάζει να λανσάρει η ZTE μέχρι το 2019 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με συνέντευξη του CEO Lixin Cheng στο Bloomberg στο πλαίσιο της CES 2018.

Smartphones Android Smartphones CES 2018

Moviphone: Smartphone με ενσωματωμένο Full HD Projector [CES 2018]

Το Moviphone παρουσιάζει η Wireless Mobi Solution στη CES 2018. Πρόκειται για ένα Android Smartphone, το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει και σαν Full HD projector.

Smartphones CES 2018 LG

Η LG αλλάζει στρατηγική, θα κυκλοφορεί smartphones όποτε “είναι ανάγκη” [CES 2018]

Η LG παρουσίασε αρκετές συσκευές στο φετινό Consumer Electronics Show 2018. Φυσικά, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου της, κορυφαία στελέχη του κατασκευαστή κλήθηκαν να απαντήσουν σε διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και η κατηγορία των smartphones.