Gear

Apple: Υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα Apple Pencil τρίτης γενιάς

Αρκετά χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του Apple Pencil η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει μία ακόμη πιο εξελιγμένη μορφή του εξαρτήματος.

Σύμφωνα με το Patently Apple, η εταιρεία κατέθεσε πρόσφατα αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με αριθμό US 20220413636 A1 στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ για έναν οπτικό αισθητήρα που θα χρησιμοποιηθεί με το Apple Pencil επόμενης γενιάς. Ο αισθητήρας θα επέτρεπε στο μολύβι να αντιγράψει την υφή και το χρώμα που βρίσκεται στην επιφάνεια ενός αντικειμένου. Θα μπορούσε επίσης να στείλει ασύρματα αυτά τα δεδομένα σε φορητό υπολογιστή, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ένα πρόγραμμα σχεδίασης.

Σύμφωνα με την αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, το μολύβι θα περιέχει έναν αισθητήρα φωτός και έναν πομπό φωτός που θα βοηθούσε τη συσκευή να «δείξει» το χρώμα και την υφή μιας επιφάνειας.

Πριν από σχεδόν τρία χρόνια, η Apple κατέθεσε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα Apple Pencil με βιομετρικό χαρακτηριστικό ασφαλείας, μια μέθοδο που χρησιμοποιεί τον αριθμό των φορών που το μολύβι χτυπιέται στην οθόνη ως είσοδο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εκκίνηση μιας λειτουργίας αντιγραφής, επικόλλησης λειτουργία, μια λειτουργία αναίρεσης ή/και μια λειτουργία επανάληψης

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.