Gear

Αρχές του 2021 έρχονται οι νέοι Intel 11ης γενιάς, στα 14nm

Σε σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας Medium η Intel επιβεβαιώνει πως οι νέοι της επεξεργαστές θα έρθουν στις αρχές του επόμενου έτους. Πέραν αυτού, η εταιρεία επιτέλους θα προσφέρει υποστήριξη για PCIe 4.0, κάτι που σημαίνει ότι θα προσφέρει ότι ήδη προσφέρει η AMD με τα τρίτης γενιάς Ryzen chip.

Η νέα γενιά, με την ονομασία Rocket Lake, θα προσφέρει μία γρηγορότερη αρχιτεκτονική πυρήνων Cypress Cove, η οποία θα υποστηρίζει έως και τους 8 πυρήνες. Αυτό βέβαια φαίνεται αρκετά περίεργο, καθώς ήδη η Intel προσφέρει έως και 10 πυρήνες στους επεξεργαστές Comet Lake S. Επίσης, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα είναι η τελευταία γενιά επεξεργαστών που θα κατασκευαστεί στα 14nm.

Η ιστοσελίδα WCCFTech μας φέρνει τα πρώτα benchmarks του επερχόμενου επεξεργαστή, ο οποίος φαίνεται ότι μπορεί να φτάσει έως και τα 4.98GHz, με βασική συχνότητα 3.41GHz. Όπως μπορούμε να δούμε παραπάνω, στο Geekbench ο Rocket Lake κατάφερε να φτάσει τους 1.507 πόντους στο singe-core και 7.603 πόντους στο multi-core. Βέβαια,, περιμένουμε και της απάντηση της AMD με την κυκλοφορία των Ryzen 5000, η οποία αναμένεται σήμερα.

Πηγή
Πηγή

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.