Archos Smart Home στην έκθεση CES 2014 στο Λας Βέγκας

Η Γαλλική εταιρία Archos, που ήταν από τις πρώτες εταιρίες που λάνσαρε tablet στην αγορά, ετοιμάζεται να παρουσιάσει λύσεις για ένα Smart Home στην CES 2014. Η όλη λύση αποτελείται από ένα κεντρικό tablet, το Smart Home Tablet, με τεχνικά χαρακτηριστικά που σίγουρα δεν θα λατρέψετε, αλλά για τη δουλειά που καλείτε να κάνει είναι ικανώς εξοπλισμένο.

Το Home tablet έχει διπύρηνο επεξεργαστή, χρονισμένο στο 1.2 GHz, 7 ίντσες οθόνη με ανάλυση 1024×600 pixels, Android 4.2.2, 8 GB μνήμη ROM επεκτάσιμη μέσω microSD και 512 Mb μνήμη RAM, η συσκευή ζυγίζει 460 γραμμάρια. Το Home Tablet είναι υπεύθυνο για τον συγχρονισμό και την παρουσίαση δεδομένων από τις παρακάτω συσκευές.

Archos Smart Home CES 2014, Archos Smart Home στην έκθεση CES 2014 στο Λας Βέγκας

Archos Mini-Cam
Η Archos Mini-Cam, έχει ευρυγώνιο φακό που σου επιτρέπει να παρακολουθείς το σπίτι μέσω φωτογραφιών και σύντομων βίντεο από οπουδήποτε μέσω της εφαρμογής Archos Smart Home App. Η Mini-Cam είναι επιπλέον εξοπλισμένη με μαγνητικό σταντ που επιτρέπει να την τοποθετήσετε υπό γωνία, ενώ είναι και αδιάβροχη για να την τοποθετήσετε έξω από το σπίτι σας.

Archos Motion Ball
Η Archos Motion Ball μπορεί να εντοπίσει κίνηση σε ένα δωμάτιο σε απόσταση 10 μέτρων ενώ είναι και αυτή αδιάβροχη για εξωτερική χρήση. Η εφαρμογή Smart Home θα σας εμφανίσει περιοδικά πότε υπάρχει κίνηση στο δωμάτιο, αλλά η Motion Ball δείχνει πραγματικά τις δυνατότητες της όταν συνεργάζεται με τα υπόλοιπα Smart Home accessories της Archos.

Archos Smart Home CES 2014, Archos Smart Home στην έκθεση CES 2014 στο Λας Βέγκας

Archos Weather Tag
Το Archos Weather Tag σας δίνει μία πλήρη εικόνα του καιρού, ενώ μπορεί να εντοπίσει συγκεκριμένα γεγονότα καιρού και να σας ειδοποιήσει για τις αλλαγές του καιρού μέσα και έξω από το σπίτι.

Archos Movement Tag
Το Movement Tag τοποθετείτε σε πόρτες και παράθυρα και αποτελείτε από δύο μέρη. Μπορεί να εντοπίσει πότε τα δύο του στελέχη έχουν αποχωριστεί ή πότε είναι εν κινήσει χάρη στο επιταχυνσιόμετρο που έχουν ενσωματωμένο.

Archos Smart Plug
Με το Archos Smart Plug γίνεστε ο κύριος των πριζών στο σπίτι σας αφού θα σας επιτρέψει να σταματήσετε την παροχή ρεύματος σε οποιοδήποτε φως ή συσκευή στο σπίτι ασύρματα με ένα απλό tap. Στην εφαρμογή Smart Home θα σας εμφανίζει τα δεδομένα κατανάλωσης της συσκευής που έχετε «κουμπώσει» πάνω στο Smart Plug.

Η Archos δεν θα σταματήσει μόνο σε αυτές τις συσκευές αλλά θα παρουσιάσει και άλλες όπως συσκευές για εντοπισμό κατοικίδιων, έξυπνο μετρητή πίεσης του αίματος και άλλες.

Η σειρά Connected Home αναμένεται να παρουσιαστεί στην CES σε λίγες ημέρες μαζί με τα smartwatches της εταιρίας. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι όλες αυτές οι συσκευές μπορούν να στέλνουν δεδομένα η μία στην άλλη και να δημιουργηθούν σενάρια.

Archos Smart Home CES 2014, Archos Smart Home στην έκθεση CES 2014 στο Λας Βέγκας

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.