Gear

ARM Cortex-A73 & Mali-G71: Επίσημα με καλύτερες αποδόσεις και διαχείριση μπαταρίας

Με τη νέα πλατφόρμα Daydream VR που θα ενσωματώσει η Google στο Android N, αναμένουμε να δούμε μέσα στη χρονιά συσκευές με ενσωματωμένες VR ικανότητες. Μεταξύ των κατασκευαστών θα είναι Samsung, HTC, LG, Xiaomi Huawei, ZTE, Asus και Alcatel.

Η ARM από την πλευρά της βλέπει προς το μέλλον και από την Computex 2016 ανακοίνωσε επίσημα Cortex-A73 chip και Mali-G71. Και τα δυο έρχονται μέσα στην επόμενη χρονιά με χαρακτηριστικά που έχουν υποστήριξη για VR. Ενώ και τα δυο chips είναι πιο ισχυρά, έχουν καλύτερα αποτελέσματα στην μπαταρία.

Μέχρι τώρα η MediaTek, η HiSilicon της Huawei, η Marvell και 7 ακόμη έχουν πάρει την άδεια για να ξεκινήσουν τις δοκιμές στα νέα chips της ARM. Το πιο πιθανό είναι να δούμε Cortex-A73 και Mali-G71 σε συσκευές που θα ανακοινωθούν αρχές του 2017.

Η Cortex-A73 είναι 30% πιο γρήγορη από την A72, είναι κατασκευασμένη με τη διαδικασία των 10nm FinFET, κάτι που της επιτρέπει να έχει μέγεθος μικρότερο από 0.65 τετραγωνικά χιλιοστά. Η Mali-G71 έχει υποστήριξη για 4K οθόνες με refresh rate στα 120Hz, είναι 33% πάνω από το minimum 90Hz refresh rate που χρειάζεται για το VR. Αυτό σημαίνει ότι το chip γραφικών βοηθά την οθόνη να ανανεώνει 120 frames ανά δευτερόλεπτο.

Η Mali-G71 είναι 50% πιο γρήγορη ενώ παράλληλα είναι 20% ενεργειακά πιο αποδοτική από την Mali-T880. Με χρόνο απόκρισης (latency) 4ms, οι χρήστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για lag. Τέλος, υπάρχουν 32 shader cores, διπλάσιος αριθμός από τη Mali-T880, αυτό θα βοηθήσει στην απόδοση εικόνων με μεγαλύτερη ακρίβεια και ευκρίνεια.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 30 Μαΐου 2016 10:12

Σχόλια

  • Οπότε για αυτό λέγανε (εκ της google) ότι οι συσκευές που έχουμε τώρα δεν είναι έτοιμες για το VR, να τη απάντηση!
    Ειδικά η gpu φαντάζει εξωπραγματική και ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή!!

    Και φυσικά επιτέλους να έχουμε κινητά που δεν μπορείς να ψήσεις μπιφτέκια μετά από λίγα λεπτά χρήσης :)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.