Atlas: Το ανθρωποειδές ρομπότ έμαθε να κάνει τις δουλειές του σπιτιού

Τον Απρίλιο του 2014, παρουσιάστηκε το Atlas, ένα ανθρωποειδές ρομπότ της Boston Dynamics με τη χρηματοδότηση του αμερικανικού Πενταγώνου. Το ανθρωποειδές ρομπότ το οποίο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι πόλεμοι.

Μπορεί να περπατά, να τρέχει αλλά και να σηκώνει βαριά αντικείμενα, λειτουργίες χρήσιμες σε ένα πεδίο μάχης.

Όμως πλέον το Atlas εμπλούτισε τις δυνατότητές του και μπορεί να κάνει ακόμη και δουλειές του σπιτιού. Η ομάδα της IHMC Robotics το έκανε να κινείται στο περιβάλλον του πραγματικού κόσμου.

Όπως βλέπετε στο παρακάτω video το robot τακτοποιεί τα πράγματα του “σπιτιού”, σκουπίζει και χρησιμοποιεί ακόμη και την ηλεκτρική σκούπα. θα ήταν πράγματι ο τέλειος μπάτλερ, αλλά δύσκολα θα έμπαινε σε κοινά σπίτια, μιας και θα κόστιζε μια περιουσία ενώ η ομάδα έκανε απλά δοκιμές για να δει αν λειτουργεί ο κώδικας, δεν σκοπεύει να το βγάλει στην αγορά.

Να πούμε επίσης ότι στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο αργό απ’ότι φαίνεται στο video:

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 24 Απριλίου 2020 7:42

Σχόλια

  • Καλη φαση αλλα δεν νομιζω να αξιζει να στειλουν ενα ρομποτ σε μάχη αντι να στειλουν εναν ανθρωπο γιατι και τα δυο μια σφαιρα ειναι. Και φυσικα το ρομπότ θα ειναι πιο ακριβό. Βεβαια κανενα μηχανημα δεν συγκρίνεται με την ζωη ενος ανθρωπου. Εκτος εαν ειναι θωρακισμένο το ρομποτ οποτε ισως να αξίζει!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.