Audi R18 e-tron quattro, Το Le Mans θα είναι η μάχη των υβριδικών

Ο επερχόμενος αγώνας 24 ωρών του Le Mans θα είναι γεμάτος υβριδικά οχήματα, όπως φαίνεται και από την παρουσίαση του R18 e-tron quattro, που ανακοίνωσε ότι θα ρίξει η Audi στην μάχη της απαιτητικής πίστας. Το όχημα θα είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα μεταφοράς ενέργειας που προσφέρει ισχύ 150 KW στις 45.000 στροφές σε συνδυασμό με τον turbo diesel κινητήρα του.

Ο κινητήρας αντλεί κινητική ενέργεια σε κάθε φρενάρισμα, καταφέρνοντας να φτάσει στο σύνολο 510 ίππους. Η Audi Sport έχει δημιουργήσει δύο εναλλακτικές εκδοχές του ίδιου μοντέλου, το ένα θα είναι εξοπλισμένο με το υβριδικό σύστημα και το άλλο όχι. Τα δύο οχήματα κατά τα άλλα είναι εντελώς όμοια, επομένως μειώνονται τα logistics για την εταιρεία.

Το όχημα θα αγωνιστεί στο Le Mans στις 16 και 17 Ιουνίου 2012. Οι περσινοί νικητές Marcel Fässler, André Lotterer και Benoit Tréluyer θα το οδηγήσουν, όπως και οι Dindo Capello, Tom Kristensen και Allan McNish, οι Loic Duval, Timo Bernhard και οι Romain Dumas θα οδηγούν το R18 ultra χωρίς ηλεκτροκίνηση, όπως θα κάνουν και οι Marco Bonanomi, Oliver Jarvis και Mike Rockenfeller.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 16 Μαρτίου 2012 13:57

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.