Αυτόνομο ρομπότ της LG κινείται μόνο του και απολυμαίνει με UV-C

, Αυτόνομο ρομπότ της LG κινείται μόνο του και απολυμαίνει με UV-C

Συνδυάζοντας τις γνώσεις της στη ρομποτική, την τεχνητή νοημοσύνη και τα αυτόνομα οχήματα η LG Electronics ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει ένα αυτόνομο ρομπότ που θα χρησιμοποιεί υπεριώδες φως UV-C (φάσμα μήκους κύματος μεταξύ 100-280nm) και θα αποστειρώνει και θα απολυμαίνει κοινόχρηστους χώρους.

Το νέο ρομπότ της LG αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο πρότυπο υγιεινής, συμβάλλοντας στην απολύμανση των χώρων. Θα μπορεί να κινείται εύκολα γύρω από τραπέζια, καρέκλες και άλλα έπιπλα, “καθαρίζοντας” από ιού και βακτήρια ένα δωμάτιο μέσα σε 15 με 30 λεπτά με μία μόνο φόρτιση μπαταρίας.

Σχεδιασμένο για να είναι εύκολο στη χρήση, το ρομπότ της LG μπορεί να ενσωματωθεί σε καθιερωμένες ρουτίνες καθαρισμού χωρίς να απαιτείται εκτεταμένη εκπαίδευση προσωπικού ή ειδικοί για να το λειτουργήσουν.

Ο χειριστής του ρομπότ θα μπορεί να παρακολουθεί την πρόοδο από απόσταση μέσα από smartphone ή tablet. Η έκθεση των εργαζομένων σε ακτίνες UV θα ελαχιστοποιηθεί μέσω μιας ενσωματωμένης δικλείδας ασφαλείας που θα ενεργοποιείται από αισθητήρες ανίχνευσης κίνησης όταν αντιλαμβάμονται άνθρωπο στον χώρο.

Το αυτόνομο ρομπότ της LG θα παρουσιαστεί επίσημα τον Ιανουάριο κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας CES 2021 που αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθέι virtual λόγω της πανδημίας του κορονοιού. Θα είναι η πρώτη φορά μετά από 6 συνεχόμενα χρόνια που η ομάδα του Techblog δεν θα πάει Λας Βέγκας για την έκθεση CES.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.