BACTrack Skyn: Εντοπίζει το αλκοόλ στο αίμα μέσω του δέρματος

Τα wearables τον τελευταίο καιρό μπαίνουν όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά μας προσφέροντας διάφορες λειτουργίες. Τα περισσότερα από αυτά συνδέονται με το smartphone προσφέροντας δεδομένα σχετικά με την υγεία και την άσκηση που κάνει ο χρήστης.

Μια startup ονόματι BACTrack δημιούργησε το δικό της wearable, το οποίο έχει την ικανότητα να μετρά τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα.

Το BACTrack Skyn φοριέται στον καρπό και μετρά το αλκοόλ μέσω του δέρματος. Η εταιρεία που το δημιούργησε δραστηριοποιείται ήδη στην αγορά συσκευών για αλκοτέστ, ενώ για το νέο της gadget κατάφερε να κερδίσει το πρώτο βραβείο με έπαθλο 200.000 δολ. από το NIH ( National Institutes of Health).

Η BACTrack εξηγεί πως κάθε ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνουμε, χρειάζεται περίπου 45 λεπτά για να μεταφερθεί στο αίμα, έτσι το wearable δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για real-time tracking ούτε να αντικαταστήσει τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν οι αρχές για να κάνουν αλκοτέστ.

Το BACTrack Skyn, όντας στον καρπό του χρήστη, κάθε 10 δευτερόλεπτα παρακολουθεί πόση ποσότητα αλκοόλ έχει καταναλώσει. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση των συνηθειών ενός ατόμου κατά την διάρκεια μιας συγκεκριμένης περιόδου ή και να βοηθήσει άτομα που έχουν πρόβλημα αλκοολισμού.

Συνδέεται με ειδικό smartphone app μέσω Bluetooth, δίνει όλες τις πληροφορίες που συλλέγει, σε προειδοποιεί να μην οδηγήσεις όταν έχεις πιει περισσότερο απ όσο πρέπει ενώ μπορεί να στείλει μήνυμα σε ένα κοντινό σου πρόσωπο όταν εντοπίσει ότι πίνεις ενώ προσπαθείς να απεξαρτηθείς.

Η εταιρεία θα διαθέσει περιορισμένο αριθμό κομματιών το φθινόπωρο.

Δείτε τα video:

backtrack skyn, BACTrack Skyn: Εντοπίζει το αλκοόλ στο αίμα μέσω του δέρματος

backtrack skyn, BACTrack Skyn: Εντοπίζει το αλκοόλ στο αίμα μέσω του δέρματος

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear wearables

Αυτό το έξυπνο δαχτυλίδι μπορεί μια μέρα να παρακολουθεί τις χρόνιες ασθένειες

Το Oura Ring δεν είναι πλέον το μόνο έξυπνο δαχτυλίδι στην αγορά.

Gear wearables

Withings Move: Τα πρώτα customized υβριδικά smartwatch με τιμή μόλις 80 ευρώ

Τα Withings Move είναι μία από τις καλύτερες σειρές υβριδικών smartwatch και τώρα μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας μοναδικό Withings Move, μέσα από μερικά απλά βήματα.

Gear Apple Huawei wearables

Apple, Xiaomi και Huawei οι ηγέτες της αγοράς των wearables το 2018

Μεγάλη άνοδο παρουσίασαν οι πωλήσεις των wearables το 2018, και ιδιαίτερα το τέταρτο τρίμηνο του έτους με κερδισμένους της Apple, Xiaomi και Huawei.

Smartphones MWC 2019 Nubia wearables

Η Nubia θα παρουσιάσει smartphone που θα φοριέται στο χέρι [MWC 2019]

H Nubia (sub-brand της ZTE) πρόκειται να παρουσιάσει ένα wearable smartphone στην έκθεση MWC 2019. Αυτό προκύπτει από αφίσα-teaser που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες με το μότο της εκδήλωσης να είναι το “Flex your Life”, αναφερόμενη προφανώς σε κάποια συσκευή με οθόνη curved.