Ρομπότ διδάσκουν το ένα το άλλο πως να πιάνουν αντικείμενα

Ακόμη και για τα robot, η εξάσκηση είναι αυτή που βοηθά στο να βελτιώνονται συνεχώς. Σύμφωνα με την τεχνική που ανέπτυξαν ερευνητές στο Brown University με επικεφαλής την Stefanie Tellex, τα ρομπότ διδάσκονται πως να πιάνουν αντικείμενα και να μαθαίνουν από την “εμπειρία” ομοειδών τους.

Οι επιστήμονες δημιούργησαν μια μηχανή, η οποία ονομάζεται Baxter, έχει δυο χέρια και μια οθόνη αφής για πρόσωπο. Τα ρομπότ χρησιμοποιούν κάμερες και υπέρυθρους αισθητήρες για να εξετάσουν ένα αντικείμενο, στη συνέχεια προσπαθούν να το πιάσουν από διάφορες γωνίες, προκειμένου να καθορίσουν ποιος είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να το κρατήσουν.

Όταν λοιπόν “αποφασίσουν” ποιο είναι το τέλειο κράτημα, τότε μοιράζονται τις πληροφορίες σε ένα format το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από “εγκεφάλους” άλλων ρομπότ που προσπαθούν να κάνουν το ίδιο εγχείρημα.

Σύμφωνα με το Technology Review του MIT, τα ρομπότ κατάφεραν να πιάσουν αντικείμενα με 75% μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη μέθοδο και όχι κάποιο προ-εγκατεστημένο λογισμικό.

Μελλοντικά, οι εταιρείες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη μέθοδο για να διδάξουν χιλιάδες βιομηχανικά ρομπότ, πως να χειριστούν τα προϊόντα σε εργοστάσια ή αποθήκες. Για παράδειγμα, η Amazon έχει δείξει ενδιαφέρον για την χρήση ρομπότ στις αποθήκες της, αντί για ανθρώπινο δυναμικό.

Ρομπότ διδάσκουν το ένα το άλλο πως να πιάνουν αντικείμενα, Ρομπότ διδάσκουν το ένα το άλλο πως να πιάνουν αντικείμενα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Google Robots

Google: Θύμα των περικοπών η Everyday Robots

Η Alphabet τερματίζει το έργο της Everyday Robots που αποτέλεσε ένα ακόμη θύμα περικοπών θέσεων εργασίας στη μητρική εταιρεία της Google και το τελευταίο σε μια μακρά λίστα.

Business AI featured Robots

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο θέλει άδεια για ρομπότ με “licence to kill”

Το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο ζητά από το Συμβούλιο Εποπτών της πόλης να του δώσει άδεια να αναπτύξει ρομπότ που θα μπορούν να σκοτώνουν υπόπτους.

Business Gear Robots

Η FedEx διακόπτει το πρόγραμμα παράδοσης με ρομπότ

Ακολουθώντας τα χνάρια της Amazon, η FedEx προχωρά στον τερματισμό του προγράμματος παράδοσης πακέτων με τεχνολογία ρομπότ.

Gear Robots Science

Robot θα αναλαμβάνει να σου κάνει το εμβόλιο

Καθώς τα κρούσματα ανεβαίνουν και όλοι μιλούν για την ανάγκη της τρίτης δόσης, ένα robot έρχεται να πιάσει δουλειά.