Ρομπότ διδάσκουν το ένα το άλλο πως να πιάνουν αντικείμενα

0

Ακόμη και για τα robot, η εξάσκηση είναι αυτή που βοηθά στο να βελτιώνονται συνεχώς. Σύμφωνα με την τεχνική που ανέπτυξαν ερευνητές στο Brown University με επικεφαλής την Stefanie Tellex, τα ρομπότ διδάσκονται πως να πιάνουν αντικείμενα και να μαθαίνουν από την “εμπειρία” ομοειδών τους.

Οι επιστήμονες δημιούργησαν μια μηχανή, η οποία ονομάζεται Baxter, έχει δυο χέρια και μια οθόνη αφής για πρόσωπο. Τα ρομπότ χρησιμοποιούν κάμερες και υπέρυθρους αισθητήρες για να εξετάσουν ένα αντικείμενο, στη συνέχεια προσπαθούν να το πιάσουν από διάφορες γωνίες, προκειμένου να καθορίσουν ποιος είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να το κρατήσουν.

Όταν λοιπόν “αποφασίσουν” ποιο είναι το τέλειο κράτημα, τότε μοιράζονται τις πληροφορίες σε ένα format το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από “εγκεφάλους” άλλων ρομπότ που προσπαθούν να κάνουν το ίδιο εγχείρημα.

Σύμφωνα με το Technology Review του MIT, τα ρομπότ κατάφεραν να πιάσουν αντικείμενα με 75% μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη μέθοδο και όχι κάποιο προ-εγκατεστημένο λογισμικό.

Μελλοντικά, οι εταιρείες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη μέθοδο για να διδάξουν χιλιάδες βιομηχανικά ρομπότ, πως να χειριστούν τα προϊόντα σε εργοστάσια ή αποθήκες. Για παράδειγμα, η Amazon έχει δείξει ενδιαφέρον για την χρήση ρομπότ στις αποθήκες της, αντί για ανθρώπινο δυναμικό.

robots tellex project

Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα