Ρομπότ διδάσκουν το ένα το άλλο πως να πιάνουν αντικείμενα

Ακόμη και για τα robot, η εξάσκηση είναι αυτή που βοηθά στο να βελτιώνονται συνεχώς. Σύμφωνα με την τεχνική που ανέπτυξαν ερευνητές στο Brown University με επικεφαλής την Stefanie Tellex, τα ρομπότ διδάσκονται πως να πιάνουν αντικείμενα και να μαθαίνουν από την “εμπειρία” ομοειδών τους.

Οι επιστήμονες δημιούργησαν μια μηχανή, η οποία ονομάζεται Baxter, έχει δυο χέρια και μια οθόνη αφής για πρόσωπο. Τα ρομπότ χρησιμοποιούν κάμερες και υπέρυθρους αισθητήρες για να εξετάσουν ένα αντικείμενο, στη συνέχεια προσπαθούν να το πιάσουν από διάφορες γωνίες, προκειμένου να καθορίσουν ποιος είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να το κρατήσουν.

Όταν λοιπόν “αποφασίσουν” ποιο είναι το τέλειο κράτημα, τότε μοιράζονται τις πληροφορίες σε ένα format το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από “εγκεφάλους” άλλων ρομπότ που προσπαθούν να κάνουν το ίδιο εγχείρημα.

Σύμφωνα με το Technology Review του MIT, τα ρομπότ κατάφεραν να πιάσουν αντικείμενα με 75% μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη μέθοδο και όχι κάποιο προ-εγκατεστημένο λογισμικό.

Μελλοντικά, οι εταιρείες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη μέθοδο για να διδάξουν χιλιάδες βιομηχανικά ρομπότ, πως να χειριστούν τα προϊόντα σε εργοστάσια ή αποθήκες. Για παράδειγμα, η Amazon έχει δείξει ενδιαφέρον για την χρήση ρομπότ στις αποθήκες της, αντί για ανθρώπινο δυναμικό.

Ρομπότ διδάσκουν το ένα το άλλο πως να πιάνουν αντικείμενα, Ρομπότ διδάσκουν το ένα το άλλο πως να πιάνουν αντικείμενα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Robots Science

Robot θα αναλαμβάνει να σου κάνει το εμβόλιο

Καθώς τα κρούσματα ανεβαίνουν και όλοι μιλούν για την ανάγκη της τρίτης δόσης, ένα robot έρχεται να πιάσει δουλειά.

Gear Robots Science

Σύντομα θα έχουμε robots που θα λειτουργούν μέσα στο αίμα μας

Η έρευνα στον κόσμο της νανοτεχνολογίας κάνει μικρά θαύματα, με τους ερευνητές να οραματίζονται ένα εντελώς διαφορετικό μέλλον.

Gear Robots

Το Weeder Robot βγάζει μόνο του τα αγριόχορτα

Το Weeder της Carbon Robotics είναι ένα αυτόνομο ρομπότ που αναλαμβάνει να αφαιρέσει τα αγριόχορτα από ένα χωράφι.

Gear Science Robots

Ισραηλινό startup υπόσχεται επανάσταση στη ρομποτική χειρουργική

Η Tamar Robotics, έρχεται από το Ισραήλ και φιλοδοξεί να κάνει μία… τομή στον τρόπο με τον οποίο εκτελούνται οι εγχειρήσεις από robots.