Ρομπότ διδάσκουν το ένα το άλλο πως να πιάνουν αντικείμενα

Ακόμη και για τα robot, η εξάσκηση είναι αυτή που βοηθά στο να βελτιώνονται συνεχώς. Σύμφωνα με την τεχνική που ανέπτυξαν ερευνητές στο Brown University με επικεφαλής την Stefanie Tellex, τα ρομπότ διδάσκονται πως να πιάνουν αντικείμενα και να μαθαίνουν από την “εμπειρία” ομοειδών τους.

Οι επιστήμονες δημιούργησαν μια μηχανή, η οποία ονομάζεται Baxter, έχει δυο χέρια και μια οθόνη αφής για πρόσωπο. Τα ρομπότ χρησιμοποιούν κάμερες και υπέρυθρους αισθητήρες για να εξετάσουν ένα αντικείμενο, στη συνέχεια προσπαθούν να το πιάσουν από διάφορες γωνίες, προκειμένου να καθορίσουν ποιος είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να το κρατήσουν.

Όταν λοιπόν “αποφασίσουν” ποιο είναι το τέλειο κράτημα, τότε μοιράζονται τις πληροφορίες σε ένα format το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από “εγκεφάλους” άλλων ρομπότ που προσπαθούν να κάνουν το ίδιο εγχείρημα.

Σύμφωνα με το Technology Review του MIT, τα ρομπότ κατάφεραν να πιάσουν αντικείμενα με 75% μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη μέθοδο και όχι κάποιο προ-εγκατεστημένο λογισμικό.

Μελλοντικά, οι εταιρείες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη μέθοδο για να διδάξουν χιλιάδες βιομηχανικά ρομπότ, πως να χειριστούν τα προϊόντα σε εργοστάσια ή αποθήκες. Για παράδειγμα, η Amazon έχει δείξει ενδιαφέρον για την χρήση ρομπότ στις αποθήκες της, αντί για ανθρώπινο δυναμικό.

robots tellex project

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad 12.9-inch Apple TV

Apple event: Τι περιμένουμε σήμερα το βράδυ

To Apple Spring Hardware Event είναι προγραμματισμένο για σήμερα στις 20:00 το βράδυ, ώρα Ελλάδας και το αναμένουμε με ενδιαφέρον.

Gear NASA Science

H NASA καταφέρνει να κάνει το Ingenuity να πετάξει στον Άρη

Ένα ορόσημο στη διαστημική εξερεύνηση μόλις κατακτήθηκε, καθώς η NASA έλαβε την επιβεβαίωση της πρώτης πτήσης του Ingenuity στον Άρη.

Gear Chromebooks MediaTek NVIDIA

Έρχονται Chromebooks με γραφικά NVIDIA και CPU MediaTek

Σε τροχιά αναβάθμισης μπαίνουν τα Chromebooks με την NVIDIA και την MediaTek να θέλουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στο ARM οικοσύστημα.

Gear DLink Smart Home

D-Link: WiFi και παρακολούθηση σε όλο το σπίτι σε προσιτές τιμές

Η D-Link προσφέρει έξυπνες συσκευές οι οποίες αλλάζουν την καθημερινότητά μας καθώς αναβαθμίζουν το χώρο στον οποίο τις χρησιμοποιούμε και μπορούμε να τις ελέγχουμε άμεσα και εύκολα μέσα από την οθόνη του smartphone ή του tablet μας.