BBC: Τηλεκοντρόλ που αλλάζει κανάλια με τη σκέψη [video]

Αν νομίζετε ότι η εποχή που θα ελέγχουμε την τηλεόρασή μας με το μυαλό είναι μακριά, τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Το BBC σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας This Place, ανέπτυξαν έναν τρόπο με τον οποίο μπορείς να αλλάξεις κανάλια στην τηλεόραση με την χρήση ενός φτηνού αναγνώστη εγκεφαλικών κυμάτων.

Το εντυπωσιακό αυτό headset δουλεύει αρχικά πειραματικά με το iPlayer, που είναι μια υπηρεσία on-demand του BBC. Οι χρήστες μπορούν να χειριστούν την εφαρμογή με τον να συγκεντρώνονται ή να χαλαρώνουν τον εγκέφαλό τους.

Ο Cyrus Saihan, επικεφαλής του BBC Digital Division, αναφέρει ότι “Είναι ένα εσωτερικό prototype, ώστε να δώσουμε κάποιες ιδέες για το πως αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον”.

Στις πρώτες δοκιμές, 10 μέλη του BBC προσπάθησαν να ξεκινήσουν το iPlayer με το headset και να αλλάξουν προγράμματα. Στο τέλος όλοι τα κατάφεραν, αν και για κάποιους ήταν πιο δύσκολο. Φυσικά αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους που έχουν κάποια αναπηρία και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τηλεκοντρόλ κανονικά και με την πάροδο των χρόνων η τεχνολογία αυτή φαίνεται να γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη.

Πως σας φαίνεται η ιδέα να ελέγχουμε τις συσκευές μας με το μυαλό μας;

Δείτε το video:

Πηγή

Σχόλια

  • Επειδή σαν Έλληνες μάλλον ποτέ δεν θα καταφέρουμε να ελέγξουμε τις συσκευές μας με τη φωνή μας, τότε καλώς να μας έρθουν τέτοιες τεχνολογίες. Βέβαια δεν είναι τόσο απλό ακόμα θέλει εξάσκηση γιατί δεν είναι κάτι φυσικο όπως ο προφορικός λόγος, αλλά και η τεχνολογιά αυτή θέλει δουλίτσα ακόμα, ωστόσο στο άμεσο μέλλον θα δούμε άλματα.

    Αλήθεια οι τεχνολογίες με gesture control που επίσης τις θεωρώ φυσικές και εργονομικές γιατί είναι τόσο στάσιμες; Πχ https://techblog.gr/gadgets/nod-ring-gesture-remote-controll-9876/ και το φοβερό https://techblog.gr/gadgets/myo-gesture-control-gadget-9876/

  • @Panos7GR σε λίγο Ελλάδα δεν θα υπάρχει στον χάρτη ποια....... σιγά μην ασχοληθούν εταιρείες με αυτήν

  • Άλλη κουβέντα ανοίγεις, πάντως θα υπάρχει και θα παραυπαρχει στις εταιρείες λογω φθηνά εργατικά χέρια και μισθούς πείνας.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.