Η σάρωση εγκεφάλου μπορεί να γίνει το login του μέλλοντος

Λόγω του ότι οι αλφαριθμητικοί κωδικοί είναι πολύ εύκολο να σπάσουν και να παραβιαστούν διάφοροι λογαριασμοί και συσκευές, βλέπουμε την όλο και μεγαλύτερη χρήση αισθητήρων που εγγυώνται καλύτερη ασφάλεια.

Αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων για να γίνει η ταυτοποίηση του χρήστη, θεωρούνται πλέον σύνηθες χαρακτηριστικό ενώ στο παιχνίδι μπαίνει και το σκάνερ ίριδας. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Binghamton αναφέρουν ότι βρήκαν μια απαραβίαστη μέθοδο login, η οποία περιλαμβάνει σάρωση εγκεφάλου.

Μέσω της μεθόδου αυτής σκανάρεται ο εγκέφαλος για να διαπιστωθεί η ταυτότητα του χρήστη και στη συνέχεια να του δοθεί πρόσβαση στις συσκευές και τους λογαριασμούς του. Αυτό γίνεται με την χρήση ενός EEG cap, το οποίο φορά ο χρήστης στο κεφάλι του.

Το κάλυμμα αυτό θα προβάλλει 500 διαφορετικές εικόνες, 2 ανά δευτερόλεπτο και το πως θα ανταποκριθεί ο εγκέφαλος σε αυτά τα μηνύματα θα καθορίσει την ταυτότητά σας. Με βάση τις δοκιμές που έχουν γίνει, το software μπόρεσε να επιλέξει το σωστό άτομο μεταξύ 30 ατόμων με 100% επιτυχία. Δεν γνωρίζουμε όμως πως θα μπορέσει να ανταποκριθεί αν έχει να επιλέξει μεταξύ πολύ περισσότερων ατόμων.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι παρά τις έντονες προσπάθειες, δεν έχουν καταφέρει να το σπάσουν. Ωστόσο, όσο ασφαλής και να είναι η συγκεκριμένη τεχνολογία, όπως φαίνεται και από την παρακάτω εικόνα και τον εξοπλισμό που χρειάζεται, δεν είμαστε σίγουροι για το εάν και πότε θα καταφέρει να μπει στην καθημερινότητά μας.

Διαβάστε επίσης: Samsung: Το smartwatch του μέλλοντος θα ταυτοποιεί τον χρήστη από τις φλέβες

Πηγή

Σχόλια

  • τι είναι αυτοί ρε οπού νάνε για ένα login εκτός από δαχτυλικά αποτυπώματα και ανάγνωση ίριδας και τώρα αυτό θα μας κάνουνε ανάλυση σπέρματος να πούμε

  • και θα εμπιστευτούμε την Google-Apple-Microsoft-και το κάθε Κινέζο να διαχειρίζεται και τα εγκεφαλικά μας κύματα... χμμμμμ, δε θα το κάνω!!! :(

  • θέλει να μας βάλει και τσιπ στον εγκέφαλο https://www.protothema.gr/technology/article/296598/google-tha-mas-emfuteuei-tsip-ston-egefalo/ και κάλα για άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα να λέει ο κόσμος τη καλή που είναι κάνει κάλα τους ασθενείς μετά θα έρθει και το αναγκαστικό για όλους για το κάλο μας όχι ότι θέλουν να έχουν των πλήρη έλεγχο . Ο ρουσο τα ελεγε τωρα βγενουν αληθινα https://www.youtube.com/watch?v=p6s5eivVJ5Y

  • όλα αυτά για το τί;για ένα κινητό...εντάξει...λάου λάου το πάνε.πόση αφέλεια νομίζουν μερικοί ότι μπορεί να σηκώνει η μάζα;να μιλήσουμε για τα μυστικά απο θησαυροφυλάκεια,για μυστικά κράτους,της NSA κ.α...άντε λές όσους αφορά κομμάτια να γίνει.σε κινητό ρε φίλε;εδώ ένα Home button χαλάει και σε αποκλείει η apple απο τα δεδομένα σου,με ίριδες και εγκεφαλικά κύματα και τέστς ούρων και λοιπές μ*****΅*ς δεν την παλεύουν πλέον αυτοί.πολύ επικίνδυνοι.
    πιστέυω ακράδαντα ότι όλα αυτά γίνονται ξεκάθαρα για άλλους λόγους.ο καθένας μπορεί να τα καταλάβει με λίγη σκέψη και άν ανατρέξει σε τανίες ΕΦ.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.