Canon, O μεγαλύτερος αισθητήρας CMOS στον κόσμο κυνηγά μετεωρίτες

Gear

Το μέγεθος του είναι 202x205mm και είναι η μεγαλύτερη επιφάνεια CMOS αισθητήρα που έχει κατασκευαστεί και βρίσκεται σε χρήση. Αν ήδη φαντασιώνεστε να φωτογραφίσετε με αυτόν, καλύτερα να το ξεχάσετε το συντομότερο δυνατό. Το τεραστίων διαστάσεων CMOS δεν μπορεί να βρίσκεται στο εσωτερικό μίας εμπορικά διαθέσιμης φωτογραφικής μηχανής, καθώς το μέγεθος του είναι… 40 φορές […]

Το μέγεθος του είναι 202x205mm και είναι η μεγαλύτερη επιφάνεια CMOS αισθητήρα που έχει κατασκευαστεί και βρίσκεται σε χρήση. Αν ήδη φαντασιώνεστε να φωτογραφίσετε με αυτόν, καλύτερα να το ξεχάσετε το συντομότερο δυνατό. Το τεραστίων διαστάσεων CMOS δεν μπορεί να βρίσκεται στο εσωτερικό μίας εμπορικά διαθέσιμης φωτογραφικής μηχανής, καθώς το μέγεθος του είναι… 40 φορές μεγαλύτερο από αυτό ενός Full Frame αισθητήρα που συναντά κανείς στο εσωτερικό μίας dSLR της Canon.

Ο μεγαλύτερος CMOS στον κόσμο είναι τοποθετημένος στο εσωτερικό του τηλεσκοπίου στο παρατηρητήριο Kiso του Πανεπιστημίου του Τόκυο. Η δουλειά που του έχει ανατεθεί είναι να καταγράφει σε video με μία πολύ μικρή γωνία λήψης (3,3×3,3 μοίρες) τον ουρανό, δουλειά που την καταφέρνει περίφημα περίφημα χάρη στη μεγάλη ευαισθησία του στα 0,3lux – επίπεδο φωτεινότητας που αντιστοιχεί σε μία νύχτα με πανσέληνο. Τα προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά του μεγαλύτερου παγκοσμίως CMOS είναι να εντοπίζει και να καταγράφει μετεωρίτες, οι οποίοι δεν είναι ορατοί με άλλες συμβατικές οπτικές μεθόδους.

O υπερμεγέθης αισθητήρας CMOS της Canon (αριστερά) σε σύγκριση με έναν 35mm Full Frame της Canon όπως αυτός που χρησιμοποιείται στην EOS 5D Mark II.

O υπερμεγέθης αισθητήρας CMOS της Canon (αριστερά) σε σύγκριση με έναν 35mm Full Frame της Canon όπως αυτός που χρησιμοποιείται στην EOS 5D Mark II.

Το παρατηρητήριο Kiso φωτογραφημένο με έναν υπερευαίσθητο, μεγάλων διαστάσεων αισθητήρα CMOS, μία νύχτα με αμυδρό φωτισμό (0,1-0,3lux).

Το παρατηρητήριο Kiso φωτογραφημένο με έναν υπερευαίσθητο, μεγάλων διαστάσεων αισθητήρα CMOS, μία νύχτα με αμυδρό φωτισμό (0,1-0,3lux).

Newsletter Techblog
Κάθε Παρασκευή στις 19:00 — smartphones, προσφορές, επιλογές. Χωρίς spam.

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου.

Σχόλια

  1. gpower gpower

    λεω και εγω οτι εχω καλη DSLR μηχανη..

  2. γιώργος γιώργος

    τι κανει δλδ αυτος ο φακος??

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ροή ειδήσεων