Canon, O μεγαλύτερος αισθητήρας CMOS στον κόσμο κυνηγά μετεωρίτες

Το μέγεθος του είναι 202x205mm και είναι η μεγαλύτερη επιφάνεια CMOS αισθητήρα που έχει κατασκευαστεί και βρίσκεται σε χρήση. Αν ήδη φαντασιώνεστε να φωτογραφίσετε με αυτόν, καλύτερα να το ξεχάσετε το συντομότερο δυνατό. Το τεραστίων διαστάσεων CMOS δεν μπορεί να βρίσκεται στο εσωτερικό μίας εμπορικά διαθέσιμης φωτογραφικής μηχανής, καθώς το μέγεθος του είναι… 40 φορές μεγαλύτερο από αυτό ενός Full Frame αισθητήρα που συναντά κανείς στο εσωτερικό μίας dSLR της Canon.

Ο μεγαλύτερος CMOS στον κόσμο είναι τοποθετημένος στο εσωτερικό του τηλεσκοπίου στο παρατηρητήριο Kiso του Πανεπιστημίου του Τόκυο. Η δουλειά που του έχει ανατεθεί είναι να καταγράφει σε video με μία πολύ μικρή γωνία λήψης (3,3×3,3 μοίρες) τον ουρανό, δουλειά που την καταφέρνει περίφημα περίφημα χάρη στη μεγάλη ευαισθησία του στα 0,3lux – επίπεδο φωτεινότητας που αντιστοιχεί σε μία νύχτα με πανσέληνο. Τα προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά του μεγαλύτερου παγκοσμίως CMOS είναι να εντοπίζει και να καταγράφει μετεωρίτες, οι οποίοι δεν είναι ορατοί με άλλες συμβατικές οπτικές μεθόδους.

, Canon, O μεγαλύτερος αισθητήρας CMOS στον κόσμο κυνηγά μετεωρίτες

O υπερμεγέθης αισθητήρας CMOS της Canon (αριστερά) σε σύγκριση με έναν 35mm Full Frame της Canon όπως αυτός που χρησιμοποιείται στην EOS 5D Mark II.

, Canon, O μεγαλύτερος αισθητήρας CMOS στον κόσμο κυνηγά μετεωρίτες

Το παρατηρητήριο Kiso φωτογραφημένο με έναν υπερευαίσθητο, μεγάλων διαστάσεων αισθητήρα CMOS, μία νύχτα με αμυδρό φωτισμό (0,1-0,3lux).

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kokour1986

Το όνειρο κάθε ματάκια…

gpower

λεω και εγω οτι εχω καλη DSLR μηχανη..

γιώργος

τι κανει δλδ αυτος ο φακος??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Canon featured

Η Canon ψάχνει συνεργασία με κατασκευαστή smartphone

Μια ακόμα συνεργασία μεταξύ κατασκευαστή smartphone και κατασκευαστή φωτογραφικών μηχανών φαίνεται πως θα σκάσει στο μέλλον.

Gear Canon

H Canon δεν θα παρουσιάσει μία νέα DSLR ναυαρχίδα

Η Canon ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να παρουσιάσει κάποια νέα DSLR ναυαρχίδα στο κοντινό μέλλον.

Gear iPhone 12 Pro Max Canon

Canon EOS R5 vs iPhone 12 Pro Max: Μεγάλη κόντρα

Η συζήτηση για το αν τα smartphones έχουν φτάσει ή αν έχουν πλησιάσει σε ποιότητα τις φωτογραφικές μηχανές δεν είναι νέα. Εδώ όμως η σύγκριση είναι διαφορετική!

Business Canon

Live Webinar με την Canon EOS C70: Wedding Cinematography

Ζωντανή συζήτηση με τον επαγγελματία κινηματογραφιστή Γιάννη Σαρούκο για να ανακαλύψετε τη νέα κινηματογραφική κάμερα Canon Canon EOS C70.