CES 2020: Αυτά είναι τα Top 5 Trends που αναδείχθηκαν στο Λας Βέγκας

, CES 2020: Αυτά είναι τα Top 5 Trends που αναδείχθηκαν στο Λας Βέγκας

Η έκθεση τεχνολογίας CES 2020 πραγματοποιήθηκε στο Las Vegas και σε αυτό το άρθρο θα δούμε τα 5 μεγαλύτερα trends που αναδείχθηκαν εκεί. Το Techblog ήταν εκεί για ακόμα μια χρονιά για να σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις.

Impossible Pork

, CES 2020: Αυτά είναι τα Top 5 Trends που αναδείχθηκαν στο Λας Βέγκας

Στην θέση αυτή συναντάμε το Impossible Pork. Το χοιρινό κρέας είναι αυτό που καταναλώνεται περισσότερο στον κόσμο και η Impossible Foods μπήκε στην διαδικασία να δημιουργήσει έναν αντικαταστάτη το οποίο θα βοηθήσει τόσο το περιβάλλον όσο και την υγεία του ανθρώπου. Το Impossible Pork λοιπόν που παρουσιάστηκε στην CES 2020 και ίσως αντικαταστήσει το χοιρινό παρόλο που έχει βάση το φυτό.

Πόλη με αυτοκίνητα χωρίς οδηγό , CES 2020: Αυτά είναι τα Top 5 Trends που αναδείχθηκαν στο Λας Βέγκας

Η πρώτη μελλοντική πόλη χωρίς οδηγούς ανήκει στην Toyota και ονομάζεται The Woven City. Η Toyota παρουσίασε στην CES 2020 μία πρωτότυπο κοινότητα η οποία έρχεται από το μέλλον η οποία θα κατασκευαστεί κοντά στο Mount Fuji στην Ιαπωνία. Σε αυτήν την πόλη, η Toyota θα αναπτύξει ένα πειραματικό εργαστήριο τεχνολογιών με ρομπότ, οχήματα αυτόματης οδήγησης που χρησιμοποιούν κυψέλες καύσιμου υδρογόνου, έξυπνα σπίτια και άλλα.

Σε αυτήν την πόλη, με τα αυτόνομα οχήματα και τα ρομπότ θα εγκατασταθούν και κανονικοί άνθρωποι κάποια στιγμή στο μέλλον. Μάθε τα πάντα για τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό στο Autonomous.gr.

Νέοι αισθητήρες για την υγεία

, CES 2020: Αυτά είναι τα Top 5 Trends που αναδείχθηκαν στο Λας Βέγκας

Φυσικά, ένα σημαντικός παράγοντας της εξέλιξης είναι και η παρακολούθηση της υγείας των ανθρώπων. Στην CES 2020 παρουσιάστηκαν περισσότεροι αισθητήρες οι οποίοι θα ενσωματωθούν σε καταναλωτικά προϊόντα μαζί με λογισμικό το οποίο θα βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν το σώμα τους.

Από την έκθεση δεν έλειψαν προϊόντα με ενσωματωμένο ηλεκτροκαρδιογράφημα, photoplethysmography για οπτικό καρδιακό ρυθμό, SpO2 για την μέτρηση του οξυγόνου στο αίμα αλλά και ανάλυση ύπνου αλλά και αυτόματη μέτρηση πρόσληψης θερμίδων. Τα Valencell earbuds μπορούν να ανιχνεύσουν την αρτηριακή πίεση και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση της υπέρτασης. Επιπλέον, υπήρξαν και προϊόντα για την καταμέτρηση του σακχάρου στο αίμα αλλά και έξυπνα γυαλιά.

Foldable computers

, CES 2020: Αυτά είναι τα Top 5 Trends που αναδείχθηκαν στο Λας Βέγκας

Το 2019 ήταν η χρονιά παρουσίασης νέων προϊόντων και τεχνολογιών και ένα από τα σημαντικότερα ήταν ο ερχομός των foldable smartphone. Η τεχνολογία αυτή των foldable display επεκτάθηκε ακόμη και στα laptop αφού εταιρείες παρουσίασαν τις δικές του προτάσεις. Ένα από αυτά είναι το Lenovo Thinkpad X1 Fold αλλά και το Horseshoe Bend της Intel.

Ανάμειξη της τεχνολογίας με το περιβάλλον

, CES 2020: Αυτά είναι τα Top 5 Trends που αναδείχθηκαν στο Λας Βέγκας

Στις ταινίες και σειρές επιστημονικής φαντασίας βλέπουμε τους ηθοποιούς, να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον στο οποίο έχει ενσωματωθεί η τεχνολογία. Βασισμένοι πάνω σε αυτό εταιρείες όπως η UltraSense, η Sentons και η Mui Lab παρουσίασαν προϊόντα της καθημερινότητας με ενσωματωμένη τεχνολογία.

Οι δύο πρώτες για παράδειγμα χρησιμοποίησαν ηχητικά κύμματα για να δημιουργήσουν touch interfaces πάνω σε επιφάνειες όπως το πλαστικό, το ξύλο, το μέταλλο και άλλα. Η Mui Lav από την άλλη παρουσίασε ένα smart display από φυσικό ξύλο το οποίο εμφανίζει μηνύματα και ενσωματώνει μία μεγάλη γκάμα από virtual κουμπιά.

Εσείς είδατε κάποιο προϊόν ή τεχνολογία στην CES 2020 το οποίο σας τράβηξε το ενδιαφέρον; Πείτε μας στα σχόλια.

, CES 2020: Αυτά είναι τα Top 5 Trends που αναδείχθηκαν στο Λας Βέγκας

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google Pixel

Το Android 13 έφτασε επίσημα – Ξεκίνησαν οι ενημερώσεις στα Pixel

Aν και το Android 12 ήρθε στις αρχές Οκτωβρίου πέρυσι, το Android 13 έφτασε νωρίτερα, στις 15 Αυγούστου. Η Google ανακοίνωσε πως οι ενημερώσεις ξεκίνησαν ήδη στα υποστηριζόμενα Pixel.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 12T Pro: Φωτογραφία αποκαλύπτει κάμερα 200MP

Aπό τον περασμένο Ιούλιο ακούμε για μια επερχόμενη κάμερα 200MP από την Xiaomi και μια φωτογραφία που διέρρευσε τώρα επιβεβαιώνει την πληροφορία.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 2: Επίσημα – Εξαιρετικά λεπτό και ισχυρό

Το πρώτο foldable smartphone της, το Mi Mix Fold, το έβγαλε η Xiaomi τον Απρίλιο του 2021. Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά παρουσίασε επίσημα τη δεύτερη γενιά.

Games featured PlayStation 4 PlayStation 5

Soul Hackers 2: Νέο trailer

Στην δημοσιότητα δόθηκε ένα νέο trailer για το Soul Hackers 2 που αναμένεται να γίνει διαθέσιμο μέσα στο Αύγουστο.