Λύσεις για να έχετε φορτισμένο το κινητό ακόμα και στο camping

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και αρκετοί έχουν ξεκινήσει τις διακοπές τους, άλλοι πάλι θα πρέπει να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή. Κλασσικό πρόβλημα κάθε εξόρμησης η φόρτιση της μπαταρίας του κινητού μας. Και καλά αν πας σε κάποιο ξενοδοχείο, εκεί μπορείς να κρατάς ακόμα και και το laptop, αν όμως πας ελεύθερο camping ή επισκεφτείς κάποιο συγκρότημα κατοικιών αγροτουρισμού που δεν υπάρχει ρεύμα; Σε αυτό το πρόβλημα δίνει λύση ένας φορτιστής που γεμίζει τη μπαταρία του κινητού μας με μια απλή μπαταρία τύπου AA.

Το βρήκα στο κατάστημα Public στο Σύνταγμα και νομίζω ότι είναι μια πάρα πολύ καλή λύση για να κρατάτε το κινητό σας στη ζωή ακόμα και όταν δεν υπάρχει πρίζα κοντά σας. Το όλο σύστημα αποτελείται από μια κυλινδρική θήκη μέσα στην οποία τοποθετούμε μια μπαταρία τύπου ΑΑ, από αυτές που χρησιμοποιούμε και στα τηλεκοντρόλ. Επιλέγουμε ένα από τα 6 διαφορετικά βύσματα που θα βρούμε στη συσκευασία – αυτό που ταιριάζει στο κινητό μας – και συνδέουμε τη θήκη (μπαταρία) με το κινητό. Αυτό είναι όλο. Μια αλκαλική μπαταρία υπολόγισα ότι μπορεί να φορτίσει το κινητό για περίπου 1 ώρα. Δεν μπορώ να ξέρω με πόση ενέργια το φορτίζει πάντως το κόκκινο λαμπάκι του φορτιστή αργεί να σβήσει. Αν δεν σας φτάσει αγοράζετε και άλλες μπαταρίες.

tip: Κοιτάξτε στη συσκευασία αν περιλαμβάνεται βύσμα για το δικό σας κινητό.

Καλές διακοπές!

Εναλλακτικά μπορείτε να προμηθευτείτε ένα ηλιακό φορτιστή. Είναι αρκετά πιο ακριβός, αλλά εφόσον τον χρησιμοποιείτε συχνά, μακροπρόθεσμα θα κάνετε απόσβεση των χρημάτων σας.

Επεξεργάστηκε την 10 Ιουλίου 2009 17:31

Σχόλια

  • Ο ηλιακός φορτιστής είναι η καλύτερη λύση.
    Και έχει και αντάπτορες για πολλές συσκευές :D

  • Πιστευω πως ο ηλιακος φορτιστης ειναι ο,τι καλυτερο οπως ειπες για το λογο οτι θα κανεις αποσβεση. Αν χρησημοποιηεις τις ΑΑ για μεγαλο διαστημα θα σου αδειασει το πορτοφολι.

  • Συμφωνώ και εγώ για τον ηλιακό φορτιστή, αλλά και το άλλο το κολπάκι είναι πολύ καλό για να κάνεις κάνα δυο φορές τη δουλειά σου.

    Εν τω μεταξύ αυτόν που βλέπετε στη φωτογραφία τον έχω περίπου 6 χρόνια, έχουν βγει πολύ καλύτερα μοντέλα πιο μικρά και μάλλον με καλύτερη απόδοση.

  • BRAVO!
    AFTO TO KOLPAKI ME TIN MPATARIA EINAI POLI COOL!!!
    ME AFISE AGALMA DIOTI ONTOS EKEI POU EISAI KAMIA FORA KAI LES..
    ...AMAN, POU THA FORTOSO TO TILEFONO H TO LAPTOP EAN BRISKESE
    SE KAMPINKG, PANTOS AFTO EINAI TO KATI ALO.
    COOOOOOOOOOLLL!!!!

  • den einai akrivos o iliakos....to plaisio edw k 1 mina exei iliako me 19 euros.....;) gia kinita, pdas mp3s etc....

  • ο φορτιστης του πλαισιο φαινεται πολυ καλη επιλογη σε σχεση με καποιους που εχω δει σε αλλα καταστηματα σε τιμες 30 και πανω... πιθανοτατα να το αγορασω οταν βγει. με ανησυχει ομως κατι, ποιες μαρκες κινητων θα υποστηριζει και το ποσο μπορει να φορτισει το κινητο μου μονο με την μπαταρια λιθιου που εχει.

    Υ.Γ. αν το παρω θα σας πω τι φρουτο ειναι! :)

  • Andrew, θα πρέπει να τσεκάρεις τα βύσματα που έχει μέσα η συσκευασία.

  • με τις ΑΑ δαπανάται μεγαλύτερη ενέργεια, ενώ με τον ηλιακο φορτιστή ανακυκλώνεται (ας είμαστε και λίγο οικολόγοι!.....)

  • αγορασα τον ηλιακο απο το πλαισιο. ηταν λιγακι δυσκολο να καταλαβω τι βυσματα εχει μεσα...δεν με ανησυχουσε αυτο το θεμα γιατι εχω βυσματακια απο usb charger του Public. (με μια μικρη πατεντα ολα ειναι μια χαρα).

    ειμαι λιγακι δυσαρεστημενος απο την ποιοτητα κατασκευης των βυσματων.κατα τα αλλα ο ιδιος ο φορτιστης φαινεται καλος. η κατασκευη θυμιζει iPod επιχρωμιωμενο απο πισω.

    μια χαρα θα μου χρειαστει καθως ακουω απειρη μουσικη καθημερινα και πολλες φορες ξεχναω να φορτισω το κινητο ή λειπω απο το σπιτι συνεχεια.

    αν καποιος θελει μπορω να του δωσω περισσοτερες πληροφοριες.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.