Χρήστης DJI Mavic Air 2 εντόπισε και έσωσε γυναίκα από βέβαιο πνιγμό [βίντεο]

DJI Mavic Air 2, Χρήστης DJI Mavic Air 2 εντόπισε και έσωσε γυναίκα από βέβαιο πνιγμό [βίντεο]

Ο Josh Hug, καθηγητής στο UC Berkeley, είχε βγει βόλτα με τα παιδιά του. Καθώς πετούσε το drone που έχει στην κατοχή του, ένα DJI Mavic Air 2, ο καθηγητής εντόπισε μία γυναίκα που πάλευε με τα κύματα και κατάφερε να τη σώσει.

Μία οικογενειακή στιγμή μετατράπηκε σε επιχείρηση διάσωσης

Όπως αναφέρει ο ίδιος, αγόρασε το drone διότι αναζητούσε διάφορα πράγματα τα οποία θα μπορούσε να κάνει με τα παιδιά του. Συμπληρώνοντας ότι πάντα τον γοήτευαν τα τεράστια κύματα. Γι’ αυτό, όταν έμαθε ότι στην Pacifica State Beach θα υπάρχουν μεγάλα κύματα κατάλληλα για σερφ, πήρε τα παιδιά του και πήγαν στην παραλία.

Ενώ έπαιζε με τα παιδιά του, πετώντας το DJI Mavic Air 2, ο Hug παρατήρησε ότι κάποιος πάλευε με ένα κύμα και σκέφτηκε ότι κάτι κακό συμβαίνει. Έσπευσε στο σημείο και διαπίστωσε ότι στην άμμο βρισκόταν ξαπλωμένη μία γυναίκα την οποία χτυπούσαν διαρκώς τα κύματα.

DJI Mavic Air 2, Χρήστης DJI Mavic Air 2 εντόπισε και έσωσε γυναίκα από βέβαιο πνιγμό [βίντεο]

Ο Hug προσπάθησε να τη βοηθήσει, αλλά η γυναίκα δεν μπορούσε να κινηθεί. Αμέσως κατάλαβε ότι πρόκειται για κατάσταση ζωής ή θανάτου. Τελικά, κατάφερε να καλέσει βοήθεια και να απομακρύνουν τη γυναίκα από το σημείο, σώζοντας της τη ζωή.

Το DJI Mavic Air 2 πετούσε διαρκώς πάνω από το σημείο και κατέγραψε ορισμένα πλάνα από το συμβάν. Τα πλάνα μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο το οποίο έχουμε προσθέσει στην κορυφή του άρθρου.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear DJI

DJI Mavic 3 Classic: Ένα φθηνότερο Mavic 3 χωρίς τον τηλεφακό

Το DJI Mavic 3 αποκαλύφθηκε πριν από ένα χρόνο και κόστιζε 2.100 € για το βασικό πακέτο. Αν και η τιμή έκτοτε έχει κατέβει λίγο, εξακολουθεί να είναι ακριβό για πολλούς.

Gear DJI

Τα MediaMarkt διακόπτουν την πώληση προϊόντων της DJI λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Η αλυσίδα ηλεκτρονικών καταστημάτων Media Markt/Saturn φαίνεται ότι σταμάτησε την πώληση προϊόντων της κινεζικής DJI σε Γερμανία και Ολλανδία, στην Ελλάδα πωλούνται ακόμα.

Smartphones DJI Google Pixel 6

Pixel 6: Δεν μπορεί να πετάξει ορισμένα drones της DJI λόγω μη συμβατής εφαρμογής

Οι ιδιοκτήτες ορισμένων μοντέλων DJI και ιδιοκτήτες  Pixel 6 και Pixel 6 Pro αναγκάζονται να αποφασίσουν μεταξύ του νέου τους τηλεφώνου και του αγαπημένου τους drone. 

Gear DJI featured

DJI Mavic 3 Drone: Με κάμερα Hasselblad, 46 λεπτά πτήσης και βελτιωμένες δυνατότητες

Οι επανασχεδιασμένες μπαταρίες προσφέρουν έως και 46 λεπτά χρόνο πτήσης σε ιδανικές συνθήκες πριν χρειαστούν επαναφόρτιση χάρη στους πιο αποδοτικούς κινητήρες και έλικες.