Creative SXFI Air και Outlier Gold: Ασύρματα ακουστικά για την απόλυτη ακουστική εμπειρία

Creative SXFI, Creative SXFI Air και Outlier Gold: Ασύρματα ακουστικά για την απόλυτη ακουστική εμπειρία

Δύο νέα σετ ακουστικών της Creative με τεχνολογία ήχου Super X-Fi έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά και μπήκαμε στον πειρασμό να τα δοκιμάσουμε και να σας μεταφέρουμε την εμπειρία μας. Ο λόγος για τα over-the-ear Creative SXFI Air και τα true wireless in-ear ακουστικά Creative Outlier Gold. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

Creative SXFI Air στο ΠΛΑΙΣΙΟ με τιμή 159,99 ευρώ.
Creative Outlier Gold στα Public με τιμή 129,99 ευρώ.

Η τεχνολογία Super X-Fi της Creative

Η Creative δημιούργησε την τεχνολογία Super X-Fi η οποία προσφέρει μία εξατομικεύσιμη εμπειρία ακρόασης, παρόμοια με αυτή ενός συστήματος υψηλών προδιαγραφών σε ένα στούντιο ηχογράφησης.

Creative SXFI, Creative SXFI Air και Outlier Gold: Ασύρματα ακουστικά για την απόλυτη ακουστική εμπειρία

Για να πετύχει κάτι τέτοιο, η Creative δημιούργησε την εφαρμογή SXFI, η οποία είναι συμβατή τόσο με τα Creative SXFI Air όσο και με τα Creative Outlier Gold. Το app παίρνει τρεις φωτογραφίες του κεφαλιού μας (πρόσωπο, αριστερό και δεξί αυτί) και προσαρμόζει την έξοδο του ήχου προσφέροντας μία πιο ρεαλιστική εμπειρία ακρόασης.

Το SXFI app είναι διαθέσιμο για Android και iOS και η εμπειρία ακρόασης που προσφέρουν τα Creative SXFI Air και Creative Outlier Gold είναι συγκλονιστική. Μιλάμε για έναν καθαρό ήχο, που δίνει την αίσθηση ότι προέρχεται από το περιβάλλον γύρω μας, και μας βάζει κυριολεκτικά μέσα στον κόσμο της μουσικής ή του audiobook, broadcast που ακούμε.

Creative SXFI Air

Creative SXFI, Creative SXFI Air και Outlier Gold: Ασύρματα ακουστικά για την απόλυτη ακουστική εμπειρία

Τα Creative SXFI Air ξεχωρίζουν από το πλήθος, προσφέροντας όχι μόνο μια μοναδική, ακουστική εμπειρία στούντιο ποιότητας, αλλά κομψή σχεδίαση, μια ποικιλία μεθόδων σύνδεσης και προσαρμόσιμους δακτυλίους RGB.

Σχεδιασμός Creative SXFI Air

Τα Creative SXFI Air είναι ένα απίστευτα άνετο σετ ακουστικών που θα μπορούμε να φοράμε για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η δύναμη σύσφιξης των ακουστικών φαίνεται να επιτυγχάνει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο να είναι αρκετά σφιχτά για να παραμείνουν στο κεφάλι και να είναι αρκετά χαλαρά για να είναι άνετα, και αυτό ενισχύεται περαιτέρω από τη χρήση των υφασμάτινων μαξιλαριών.

Ο σχεδιασμός τους προσφέρει στα Creative SXFI Air μία μινιμαλιστική εμφάνιση, και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη κουμπιών. Ο χειρισμός των ακουστικών γίνεται μέσω αφής, υπάρχει ρυθμιστής για την επιλογή της πηγής εισόδου του ήχου, με ένα άγγιγμα μπορούμε να αλλάζουμε την ένταση του ήχου, το τραγούδι που παίζει ή να απαντάμε σε εισερχόμενες κλήσεις.

Τα μόνα στοιχεία που εξέχουν από τα ακουστικά των Creative SXFI Air είναι το κουμπί απενεργοποίησης και ένα NanoBoom μικρόφωνο το οποίο έχει μήκος μόνο 8 χιλιοστά. Επίσης, τα ακουστικά έχουν θύρα εισόδου 3.5mm και USB type-C.

Αν και τα Creative SXFI Air είναι διαθέσιμα σε ενιαία χρώματα, με πλήρως μαύρο ή λευκό σώμα, διαθέτουν έναν προσαρμόσιμο RGB δακτύλιο. Ο δακτύλιος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποδεικνύει διάφορες λειτουργίες σύνδεσης, παρέχοντας ταυτόχρονα μια μοναδική εμφάνιση.

Τέλος, το NanoBoom μικρόφωνο είναι αφαιρούμενο και μπορεί να αντικατασταθεί με ένα παραδοσιακό μικρόφωνο, το οποίο πωλείται ξεχωριστά.

Creative SXFI, Creative SXFI Air και Outlier Gold: Ασύρματα ακουστικά για την απόλυτη ακουστική εμπειρία

Χαρακτηριστικά Creative SXFI Air

Τα Creative SXFI Air διαθέτουν πολλές μεθόδους σύνδεσης, καθιστώντας τα ακουστικά συμβατά όχι μόνο με smartphones και υπολογιστές, αλλά και με κάποιες κονσόλες. Η κύρια μέθοδος σύνδεσης των ακουστικών είναι μέσω Bluetooth 4.2, αλλά και μια τυπική υποδοχή 3.5mm.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι τα Creative SXFI Air διαθέτουν υποδοχή κάρτας microSD, επιτρέποντάς μας να ακούμε την αγαπημένη μας μουσική χωρίς βοήθεια από οποιαδήποτε άλλη συσκευή.

Η ασύρματη σύνδεση των Creative SXFI Air είναι αρκετά σταθερή, ωστόσο ειδικά για όσους τα χρησιμοποιούν για να παίζουν παιχνίδια προτείνουμε την ενσύρματη σύνδεση μέσω του jack port ή της θύρας USB. Η ενσύρματη σύνδεση παρέχει την εμπειρία υψηλής ποιότητας και χαμηλής καθυστέρησης που απαιτείται από τους gamers και τα καλά νέα είναι ότι είναι συμβατή με το PlayStation 4, το Nintendo Switch, PC και Mac.

Τέλος, τα Creative SXFI Air υποστηρίζουν ανάγνωση MP3, WMA, WAV και FLAC αρχείων ήχου μέσω microSD, έχουν βάρος 338 γραμμάρια και η μπαταρία τους έχει αυτονομία μέχρι 10 ώρες.

Τιμή Creative SXFI Air

Τα Creative SXFI Air θα τα βρείτε στα καταστήματα ΠΛΑΙΣΙΟ με τιμή 159,99 ευρώ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Creative SXFI Air

Οδηγοί: 50 mm Neodymium magnet
Απόκριση συχνότητα απόκρισης: 20 Hz – 20 kHz
Αντίσταση: 32 ohms
Βάρος: 338 γραμμάρια
Συνδεσιμότητα: Bluetooth 4.2, USB type-C, Line-in
Χρώματα: Μαύρο, Άσπρο
Χειρισμός: Μέσω αφής, φυσικό κουμπί απενεργοποίησης
Μαξιλαράκια αυτιών: Φτιαγμένα από ύφασμα και memory foam
RGB Ear-Cup Rings: Εναλλαγή μεταξύ 16.7 εκατομμυρίων χρωμάτων
Κλήσεις φωνής: Με το NanoBoom μικρόφωνο
Υποδοχή microSD για αναπαραγωγή μουσικής: Υποστηρίζει τα format ήχου MP3, WMA, WAV και FLAC
Αυτονομία μπαταρίας: Μέχρι 10 ώρες

Creative Outlier Gold

Creative SXFI, Creative SXFI Air και Outlier Gold: Ασύρματα ακουστικά για την απόλυτη ακουστική εμπειρία

Τα true wireless in-ear ακουστικά Creative Outlier Gold είναι μία αναβαθμισμένη έκδοση των Creative Outlier Air. Έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν άνετα στο αυτί και βελτιώνουν την ποιότητα ήχου με την τεχνολογία Super X-Fi.

Σχεδιασμός Creative Outlier Gold

Το πρώτο πράγμα που τραβά το βλέμμα στα Creative Outlier Gold είναι το χρυσό χρώμα τους, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι επίστρωση με IPX5 που τα καθιστά ανθεκτικά στο ιδρώτα, την ελαφριά βροχή και τις πιτσιλιές.

Τα Creative Outlier Gold έχουν ενδεικτικές λυχνίες για το επίπεδο της μπαταρίας και σύνδεσης με τη συσκευή που λειτουργεί ως πηγή ήχου. Ο χειρισμός τους πραγματοποιείται μέσω φυσικών κουμπιών και την εκτέλεση διαφόρων συνδυασμών πατήματος, οι οποίοι απαιτούν λίγο χρόνο μέχρι να τους συνηθίσουμε.

Το βάρος τους είναι ιδιαίτερα μικρό, καθώς τα Creative Outlier Gold ζυγίζουν μόλις 10 γραμμάρια και η θήκη τους μόνο 54 γραμμάρια. Επιπλέον, στο κάτω μέρος της θήκης υπάρχουν ενδεικτικές λυχνίες για τη φόρτιση, το επίπεδο της μπαταρίας, και το πιο ακουστικό έχουμε τοποθετήσει σε αυτήν.

Creative SXFI, Creative SXFI Air και Outlier Gold: Ασύρματα ακουστικά για την απόλυτη ακουστική εμπειρία

Χαρακτηριστικά Creative Outlier Gold

Η σύνδεση των Creative Outlier Gold με το κινητό πραγματοποιείται πολύ εύκολα και γρήγορα, μέσω Bluetooth. Όταν θέλουμε να τα φορτίσουμε τα τοποθετούμε στη θήκη τους, η οποία διαθέτει θύρα USB type-C. Η αυτονομία των Creative Outlier Gold αγγίζει της 14 ώρες και σύμφωνα με την εταιρεία η θήκη του προσφέρει συνολικά 39 ώρες αυτονομία.

Με εξαίρεση την τεχνολογία Super X-Fi και την SXFI εφαρμογή της εταιρείας, τα Creative Outlier Gold μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως όλα τα άλλα true wireless in-ear ακουστικά της αγοράς, δηλαδή για την αναπαραγωγή μουσικής, το να παίζουμε παιχνίδια, να βλέπουμε βίντεο και να πραγματοποιούμε κλήσεις.

Τέλος, τα true wireless in-ear ακουστικά Creative Outlier Gold είναι συμβατά τόσο με τον Google Assistant όσο και με τη Siri, οπότε μας επιτρέπουν να εκτελούμε φωνητικές εντολές.

Τιμή Creative Outlier Gold

Τα Creative Outlier Gold θα τα βρείτε στα καταστήματα Public με τιμή 129,99 ευρώ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Creative Outlier Gold

Οδηγοί: 5.6 mm Graphene Driver
Audio Codec: aptX, AAC, SBC
Αντοχή σε νερό και σκόνη: IPX5
Βάρος: 10 γραμμάρια τα ακουστικά, 54 γραμμάρια η θήκη
Συνδεσιμότητα: Bluetooth 5.0, USB type-C
Χρώματα:
Champagne Gold
Χειρισμός: Φυσικά κουμπιά
Συμβατοί ψηφιακοί βοηθοί: Google Assistant, Siri
Αυτονομία ακουστικών: Μέχρι 10 ώρες
Συνολική αυτονομία: Μέχρι 39 ώρες

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Adobe Creative

Creative Cloud Express: Απλοποιεί τα εργαλεία επεξεργασίας

Η Adobe γνωρίζει ότι υπάρχει μεγαλύτερο κοινό επίδοξων δημιουργών εκεί έξω πέρα από τους επαγγελματίες.

Gear Creative

Creative Chat: Νέα οικονομικά ενσύρματα ακουστικά κλειστού τύπου

Τα ακουστικά Creative Chat είναι προσαρμοσμένα για να προσφέρουν ισχυρό ήχο και μια αναβαθμισμένη εμπειρία ακρόασης στον χρήστη.

Games Creative

Sound BlasterX G6: Κάρτα ήχου για PS4, Nintendo Switch, Xbox και PC

Η Creative ανακοίνωσε την κυκλοφορία της κάρτας ήχους USB Sound BlasterX G6 με υψηλής ανάλυσης DAC ενισχυτή για gaming ικανή για 32-bit/384kHz PCM και DoP playback και υψηλή δυναμική εμβέλεια 130dB.

Gear Creative

Creative Omni: Ασύρματο ηχείο Wi-Fi με Multi-room effect

Το Creative Omni αποτελεί ένα ασύρματο ηχείο, το οποίο όμως ξεχωρίζει καθώς σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε την αγαπημένη σας μουσική από την ίδια πηγή, σε διαφορετικά ηχεία Omni σε διαφορετικά δωμάτια (Multi-room effect).