Dacor Discovery IQ Controller, Έξυπνος φούρνος με Android [CES 2013]

Η αμερικάνικη εταιρεία Dacor Kitchen Studio δημιούργησε τον φούρνο Discovery IQ Controller με Android 4.0 Ice Cream Sandwich, οθόνη αφής 7 ιντσών ανάλυσης 800×480 pixels, μονοπύρηνο επεξεργαστή της Samsung χρονισμένο στο 1GHz, μνήμη RAM 512MB, ενσωματωμένη μνήμη 16GB για τις συνταγές σας και φυσικά Wi-Fi αλλά και υποδοχή για κάρτες μνήμης micro SD.

Ο φούρνος είναι συμβατός με το Google Play για να κατεβάζετε διάφορες εφαρμογές αλλά και την εφαρμογή της Dacor την οποία μπορείτε να εγκαταστήσετε και στο smartphone ή tablet σας για να δέχεστε push notifications όταν το φαγητό είναι έτοιμο.

Η διαδικασία έχει ως εξής, ψάχνετε για την αγαπημένη σας συνταγή μέσα από την εφαρμογή της Dacor, επιλέγετε το αντίστοιχο πρόγραμμα, βάζετε το φαγητό στου φούρνο και συνεχίζετε τις δουλειές σας. Όταν το φαγητό ετοιμαστεί, ο φούρνος μπαίνει σε warming mode διακόπτοντας το ψήσιμο και διατηρώντας το φαγητό ζεστό. Παράλληλα σας στέλνει και μια ειδοποίηση στο κινητό ή το tablet σας ότι είναι έτοιμο.

Σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα με τη λειτουργία του, ο φούρνος σας ειδοποιεί και ταυτόχρονα επικοινωνεί με την κατασκευάστρια εταιρεία αναζητώντας τη λύση. Ο έξυπνος φούρνος αναμένεται να κυκλοφορήσει σε Αμερική και Καναδά το καλοκαίρι με τιμή 3500$ με μονό και 7500$ με διπλό φούρνο.

Επεξεργάστηκε την 7 Ιανουαρίου 2013 8:47

Σχόλια

  • Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να έχει πρόσβαση στο Play Store; Για να παίζω Angry Birds μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο;
    Θα το υποστηρίξουν οι XDA; Καμμία Custom ROM με Android 4.2 θα βγει; :P

    Πέρα από την πλάκα καλή φάση ο "έξυπνος" φούρνος. Έχει ωραίες δυνατότητες να κατεβάσεις απ το Internet συνταγές μέσω WiFi, να του φορτώσεις κι άλλες που έχεις ήδη σε μια micro SD σου, να δεις από την 7ιντση οθόνη του βίντεο μαγειρικής είτε κάνοντας streaming εκείνη την στιγμή, είτε τις έχετε κατεβάσει ήδη, να σε ειδοποιεί στο smartphone σου ότι το φαγητό είναι έτοιμο, αργότερα (ή και τώρα μπορεί να έχει) την δυνατότητα για remote control απ το smartphone / tablet σου και άλλες δυνατότητες που έχει ή θα πάρει... Όμως κι εδώ Android;;;; Όλα τα ξέρει σχεδόν για εμάς η Google, είναι ανάγκη να ξέρει και τι τρώμε;;; Και το λέω εγώ που είμαι Android fan και user.

  • ενα πληντυριο και ενα ψυγειο με android και wp8 αντιστοιχα, για να μη παραπονιεται κ ο φιλος απο πανω :p και μετα ειμαστε ετοιμοι για το σπιτι του μελλοντος :p

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.