DARPA iRobot 510 PackBot, Ένα ρομπότ που μπορεί να πάει παντού

To DARPA εξέλιξε ένα ρομπότ που κινείται με απίστευτη ευκολία πάνω σε κάθε είδους επιφάνεια, χωρίς να δημιουργούνται κραδασμοί ακόμα και στην πλέον σαθρή επιφάνεια. Το iRobot 510 Packbot έχει ένα σύστημα ελατηρίων και αμορτισέρ που το κάνουν να περνά όλα τα εμπόδια με ευκολία και χωρίς ταρακουνήματα.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την κίνηση του οχήματος με και χωρίς το σύστημα της ανάρτησης ενεργοποιημένο για να καταλάβετε τη διαφορά. Αυτό το πειραματικό όχημα μπορεί να οδηγήσει σε εξελίξεις στο πώς θα κινούνται τα μελλοντικά εκτός δρόμου οχήματα και τα ρομπότ ειδικών χρήσεων όπως εκείνα που εξερευνούν άλλους πλανήτες ή εκείνα που ψάχνουν για νάρκες.

, DARPA iRobot 510 PackBot, Ένα ρομπότ που μπορεί να πάει παντού

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear DARPA Drones

Αντίμετρα για σμήνη drones ετοιμάζει ο αμερικανικός στρατός

H ειδική μονάδα της DARPA, του ερευνητικού σκέλους του αμερικανικού στρατού, έχει βρει έναν… μη εκρηκτικό τρόπο απενεργοποίησης drones.

Gear DARPA

Το αμερικανικό Πεντάγωνο εξετάζει τη χρήση jetpacks για τους στρατιώτες

H DARPA μας έχει συνηθίσει σε καινοτόμες ιδέες, αλλά τώρα φέρνει στο προσκήνιο τα jetpacks για τους στρατιώτες.

Software AI DARPA featured

H Τεχνητή Νοημοσύνη νικά τους Αμερικανούς πιλότους

Σε μια σειρά από προσομοιώσεις αερομαχιών με τον υπολογιστή, οι Αμερικανοί πιλότοι των F-16 Viper φαίνεται πως τα βρήκαν ελαφρώς… σκούρα!

Gear DARPA

DARPA Cheetah Robot, Το μηχανικό τετράποδο που τρέχει πιο γρήγορα και από τον Bolt

Μπορεί ο συμπαθέστατος Τζαμαϊκανός να σπάει το ένα ρεκόρ ταχύτητας μετά το άλλο, αλλά οι επιστήμονες του DARPA κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα τετράποδο ρομπότ, το οποίο τον ξεπερνά σε ταχύτητα. Πρόσφατα έσπασε ένα ακόμα ρεκόρ ταχύτητας 45.5 Κm/h για μια διαδρομή 20 μέτρων. Για την ιστορία, ο Bolt έχει αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 44.7 Km/h…