DJI RoboMaster S1: Ρομπότ που σε μαθαίνει προγραμματισμό μέσω παιχνιδιών [βίντεο]

Πριν από περίπου ένα μήνα η DJI κυκλοφόρησε την Osmo Action, μία action κάμερα η οποία στοχεύει να ανταγωνιστεί τη GoPro. Η εταιρεία με την κυκλοφορία της Osmo Action επεκτάθηκε από την αγορά των gimbal και drones στην αγορά των action cam.

Σήμερα, η DJI ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός εκπαιδευτικού μαχητικού ρομπότ με όνομα RoboMaster S1. Το προϊόν αυτό δημιουργήθηκε χάρη στη συμμετοχή της εταιρείας στον διαγωνισμό RoboMaster που γίνεται στο Shenzhen της Κίνας.

RoboMaster S1, DJI RoboMaster S1: Ρομπότ που σε μαθαίνει προγραμματισμό μέσω παιχνιδιών [βίντεο]

Στόχος της DJI είναι να εξάψει το ενδιαφέρον των παιδιών για την τεχνητή νοημοσύνη, τη μηχανική και τη ρομποτική, μέσω του προγραμματισμού και ειδικών παιχνιδιών.

RoboMaster S1, DJI RoboMaster S1: Ρομπότ που σε μαθαίνει προγραμματισμό μέσω παιχνιδιών [βίντεο]

Το RoboMaster S1 είναι διαθέσιμο για $500 και είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία που θα βρίσκαμε και στα άλλα προϊόντα της εταιρείας, όπως 31 αισθητήρες οι οποίοι αναγνωρίζουν το περιβάλλον και μία FPV κάμερα που αναμεταδίδει το βίντεο στην εφαρμογή RoboMaster για κινητά.

RoboMaster S1, DJI RoboMaster S1: Ρομπότ που σε μαθαίνει προγραμματισμό μέσω παιχνιδιών [βίντεο]

Η κάμερα του RoboMaster S1 αναγνωρίζει ήχους και αντικείμενα και ανταποκρίνεται αναλόγως. Ο μηχανισμός gimbal προσφέρει απόλυτο έλεγχο της κάμερας και του όπλου του RoboMaster S1, το οποίο είναι το gel-bead Blaster.

RoboMaster S1, DJI RoboMaster S1: Ρομπότ που σε μαθαίνει προγραμματισμό μέσω παιχνιδιών [βίντεο]

Στο πακέτο θα βρούμε τέσσερα Mecanum wheels, με το κάθε ένα να έχει 12 rollers τα οποία επιτρέπουν την κίνηση σε όλες τις κατευθύνσεις και τον ακριβή χειρισμό του RoboMaster S1.

Η DJI δημιούργησε βίντεο και οδηγούς για τον προγραμματισμό του RoboMaster S1 μέσω Scratch 3.0 και Python. Τέλος, η εταιρεία περιγράφει το ρομπότ ως “προσιτό για τους αρχάριους, ενώ προσφέρει προηγμένες δυνατότητες για τους χρήστες που έχουν ήδη κάποιες γνώσεις AI, μηχανικής, και ρομποτικής”.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear DJI

DJI Mavic 3 Classic: Ένα φθηνότερο Mavic 3 χωρίς τον τηλεφακό

Το DJI Mavic 3 αποκαλύφθηκε πριν από ένα χρόνο και κόστιζε 2.100 € για το βασικό πακέτο. Αν και η τιμή έκτοτε έχει κατέβει λίγο, εξακολουθεί να είναι ακριβό για πολλούς.

Gear DJI

Τα MediaMarkt διακόπτουν την πώληση προϊόντων της DJI λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Η αλυσίδα ηλεκτρονικών καταστημάτων Media Markt/Saturn φαίνεται ότι σταμάτησε την πώληση προϊόντων της κινεζικής DJI σε Γερμανία και Ολλανδία, στην Ελλάδα πωλούνται ακόμα.

Smartphones DJI Google Pixel 6

Pixel 6: Δεν μπορεί να πετάξει ορισμένα drones της DJI λόγω μη συμβατής εφαρμογής

Οι ιδιοκτήτες ορισμένων μοντέλων DJI και ιδιοκτήτες  Pixel 6 και Pixel 6 Pro αναγκάζονται να αποφασίσουν μεταξύ του νέου τους τηλεφώνου και του αγαπημένου τους drone. 

Gear DJI featured

DJI Mavic 3 Drone: Με κάμερα Hasselblad, 46 λεπτά πτήσης και βελτιωμένες δυνατότητες

Οι επανασχεδιασμένες μπαταρίες προσφέρουν έως και 46 λεπτά χρόνο πτήσης σε ιδανικές συνθήκες πριν χρειαστούν επαναφόρτιση χάρη στους πιο αποδοτικούς κινητήρες και έλικες.