DJI: Θα βάλει στα drones αισθητήρα AirSense για την αποφυγή συγκρούσεων με αεροσκάφη [βίντεο]

Η DJI πρόκειται να καταστήσει πιο δύσκολο το πέταγμα drones κοντά σε αεροσκάφη. Την Τετάρτη η κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε όλα τα DJI drones που ζυγίζουν πάνω από 250 γραμμάρια και θα κυκλοφορήσουν από το 2020 και μετά θα έχουν ενσωματωμένους ανιχνευτές αεροπλάνων και ελικοπτέρων. Να σημειώσουμε ότι όσα drones έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία, με εξαίρεση το DJI Tello, είναι όλα πάνω από 250 γραμμάρια.

DJI AirSense, DJI: Θα βάλει στα drones αισθητήρα AirSense για την αποφυγή συγκρούσεων με αεροσκάφη [βίντεο]

Χάρη στους νέους αισθητήρες, τα νέα drones θα λαμβάνουν το Automatic Dependent Surveillance-Broadcast (ADS-B) σήμα που στέλνουν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα. Πρόκειται για μία τεχνολογία η οποία χρησιμοποιείται στα παραδοσιακά αεροσκάφη που πετούν σε ελεγχόμενους εναέριους χώρους, και τη χρήση της οποίας διέταξε η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

DJI AirSense, DJI: Θα βάλει στα drones αισθητήρα AirSense για την αποφυγή συγκρούσεων με αεροσκάφη [βίντεο]

Η τεχνολογία αυτή θα χρησιμοποιείται από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για να γνωρίζουν με ακρίβεια σε πραγματικό χρόνο τη θέση των αεροσκαφών και θα εφαρμοστεί στα αεροσκάφη από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Τα νέα drones της DJI που θα χρησιμοποιούν αυτόν τον ADS-B ανιχνευτή, με όνομα AirSense, θα ειδοποιούν τον χειριστή ότι το drone βρίσκεται κοντά σε ένα αεροπλάνο ή ελικόπτερο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το drone θα αλλάζει πορεία αυτόματα, αυτό προς το παρόν παραμένει στην ευχέρεια του χειριστή.

DJI AirSense, DJI: Θα βάλει στα drones αισθητήρα AirSense για την αποφυγή συγκρούσεων με αεροσκάφη [βίντεο]

Τέλος, τα DJI drones θα μπορούν μόνο να λάβουν τα ADS-B σήματα και όχι να στείλουν την τοποθεσία τους στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Αυτό σημαίνει ότι η τεχνολογία δεν θα καταφέρει να αλλάξει και πολλά, αφού θα συνεχίσουν να υπάρχουν αναφορές ότι έκλεισαν αεροδρόμια επειδή μερικοί πέταγαν drones στην περιοχή.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear DJI

DJI Mavic 3 Classic: Ένα φθηνότερο Mavic 3 χωρίς τον τηλεφακό

Το DJI Mavic 3 αποκαλύφθηκε πριν από ένα χρόνο και κόστιζε 2.100 € για το βασικό πακέτο. Αν και η τιμή έκτοτε έχει κατέβει λίγο, εξακολουθεί να είναι ακριβό για πολλούς.

Gear DJI

Τα MediaMarkt διακόπτουν την πώληση προϊόντων της DJI λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Η αλυσίδα ηλεκτρονικών καταστημάτων Media Markt/Saturn φαίνεται ότι σταμάτησε την πώληση προϊόντων της κινεζικής DJI σε Γερμανία και Ολλανδία, στην Ελλάδα πωλούνται ακόμα.

Smartphones DJI Google Pixel 6

Pixel 6: Δεν μπορεί να πετάξει ορισμένα drones της DJI λόγω μη συμβατής εφαρμογής

Οι ιδιοκτήτες ορισμένων μοντέλων DJI και ιδιοκτήτες  Pixel 6 και Pixel 6 Pro αναγκάζονται να αποφασίσουν μεταξύ του νέου τους τηλεφώνου και του αγαπημένου τους drone. 

Gear DJI featured

DJI Mavic 3 Drone: Με κάμερα Hasselblad, 46 λεπτά πτήσης και βελτιωμένες δυνατότητες

Οι επανασχεδιασμένες μπαταρίες προσφέρουν έως και 46 λεπτά χρόνο πτήσης σε ιδανικές συνθήκες πριν χρειαστούν επαναφόρτιση χάρη στους πιο αποδοτικούς κινητήρες και έλικες.