DJI drones συνέβαλαν στην σωτηρία του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων

DJI Mavic Pro, DJI drones συνέβαλαν στην σωτηρία του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων

Η φετινή Μεγάλη Δευτέρα των Καθολικών θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλου του κόσμου για πολλά χρόνια, καθώς σηματοδοτήθηκε από μία φωτιά στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων, η οποία έκαιγε για 15 ώρες. Οι παριζιάνοι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν drones της DJI για να ελέγχουν την κατάσταση της φωτιάς και για να βρουν τη βέλτιστη θέση ώστε να στοχεύσουν με τους πυροσβεστικούς σωλήνες.

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, Gabriel Plus, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι τα DJI Mavic Pro και Matrice M210 συνέβαλαν στη σωτηρία του καθεδρικού ναού. Σύμφωνα με τον διευθυντή της δημόσιας ασφάλειας της DJI, Romeo Durscher, οι πυροσβέστες βασίστηκαν επίσης στην κάμερα ορατού φωτός του Mavic Pro και στο οπτικό και ηλεκτρονικό ζουμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πτήση drones πάνω από το Παρίσι απαγορεύεται δια νόμου, και έχουν οριστεί συγκεκριμένα γεωγραφικά όρια για τις επιτρεπόμενες πτήσεις drone γύρω από την πόλη. Σε γενικές γραμμές, οποιοσδήποτε χειριστής μπορεί να ζητήσει την κατάργηση των γεωγραφικών ορίων, αλλά μία εταιρεία χρειάζεται να λάβει συγκεκριμένες πιστοποιήσεις πριν ξεκλειδώσει μία ολόκληρη περιοχή, ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου. Ευτυχώς, η DJI αγνόησε τους νομικούς περιορισμούς και φρόντισε να καταργήσει τα γεωγραφικά όρια, ώστε να βοηθήσει τις αρχές στο έργο τους.

Δεν ήταν η DJI που εκπαίδευσε τους πυροσβέστες, ούτε δώρισε τα drones στην υπηρεσία. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι οι πυροσβέστες έχουν εκπαιδευτεί ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τα drones σε αποστολές έρευνας, διάσωσης και κατάσβεσης πυρκαγιών. Όπως είδαμε στην φωτιά του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων, η εκπαίδευση τους δεν πήγε καθόλου χαμένη.

Τέλος, τα drones δεν ανήκουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Γαλλίας αλλά στο Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Εσωτερικού της χώρας, τα οποία δάνεισαν τον εξοπλισμό τους για τη διάσωση του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear DJI

DJI Mavic 3 Classic: Ένα φθηνότερο Mavic 3 χωρίς τον τηλεφακό

Το DJI Mavic 3 αποκαλύφθηκε πριν από ένα χρόνο και κόστιζε 2.100 € για το βασικό πακέτο. Αν και η τιμή έκτοτε έχει κατέβει λίγο, εξακολουθεί να είναι ακριβό για πολλούς.

Gear DJI

Τα MediaMarkt διακόπτουν την πώληση προϊόντων της DJI λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Η αλυσίδα ηλεκτρονικών καταστημάτων Media Markt/Saturn φαίνεται ότι σταμάτησε την πώληση προϊόντων της κινεζικής DJI σε Γερμανία και Ολλανδία, στην Ελλάδα πωλούνται ακόμα.

Smartphones DJI Google Pixel 6

Pixel 6: Δεν μπορεί να πετάξει ορισμένα drones της DJI λόγω μη συμβατής εφαρμογής

Οι ιδιοκτήτες ορισμένων μοντέλων DJI και ιδιοκτήτες  Pixel 6 και Pixel 6 Pro αναγκάζονται να αποφασίσουν μεταξύ του νέου τους τηλεφώνου και του αγαπημένου τους drone. 

Gear DJI featured

DJI Mavic 3 Drone: Με κάμερα Hasselblad, 46 λεπτά πτήσης και βελτιωμένες δυνατότητες

Οι επανασχεδιασμένες μπαταρίες προσφέρουν έως και 46 λεπτά χρόνο πτήσης σε ιδανικές συνθήκες πριν χρειαστούν επαναφόρτιση χάρη στους πιο αποδοτικούς κινητήρες και έλικες.