Gear

H Domino’s ξεκινά την παράδοση πίτσας με drones

Ποιος να φανταζόταν πριν από λίγα χρόνια ότι τα drones θα έμπαιναν για τα καλά στη ζωή μας και δεν θα χρησιμοποιούνταν μόνο από όσους ασχολούνται με τη φωτογραφία. Η Domino’s έχει σκεφτεί μια άλλη εναλλακτική προκειμένου να έρθει η παραγγελία σου στην ώρα της.

Το πρόβλημα με τους “παραδοσιακούς” delivery είναι ότι υπάρχουν ζητήματα όπως για παράδειγμα η κίνηση, με αποτέλεσμα να αργούν πολλές φορές. Η Domino’s θέλει να χρησιμοποιήσει drones αντί για delivery και να σου φέρει την πίτσα από αέρος.

Η Domino’s στη Ν. Ζηλανδία συνεργάζεται με την Flirtey και ξεκίνησαν την δοκιμαστική παράδοση πίτσας σε ορισμένους πελάτες, μέσω drones. Tα drones κάνουν αυτόνομη πτήση, διαθέτουν ένα ειδικό πακέτο όπου μπαίνει μέσα η πίτσα και προστατεύεται από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τον CEO και Managing Director της Domino’s, Don Meij, οι δοκιμές τα πήγαν εξαιρετικά καλά και πολύ σύντομα θα επεκταθεί το pizza drone delivery. “We invested in this partnership, and technology, because we believe drone delivery will be an essential component of our pizza deliveries, so even more customers can receive the freshest, hottest pizza we can offer”.

Ο ίδιος θεωρεί ότι κάποια στιγμή τα drones θα μειώσουν τον χρόνο παράδοσης στα μόλις 10 λεπτά. “Drones offer the promise of safer, faster deliveries to an expanded delivery area, meaning more customers can expect to receive a freshly-made order within our ultimate target of 10 minutes. This is the future”.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 6 Μαΐου 2017 9:34

Σχόλια

  • Χαρά που θα κάνουν οι ντελιβεράδες...
    Τους βλέπω στα παράθυρα με αεροβόλα να ρίχνουν στα drones :)

  • Ωραία όλα αυτά αλλά μια απορία έχω, κερματοδέκτη για το φιλοδώρημα θα έχει;

    Εδώ και δεκαετίες όσο εμπλέκετε η ρομποτική τόσο θα μειώνονται οι θέσεις εργασίας. Στον αντίποδα, όσο εμπλέκεται η ρομποτική τόσο πιο πολύ δημιουργικός χρόνος θα υπάρχει για την ανάπτυξη και εξέλιξη της ανθρωπότητάς.

    Το πρόβλημα είναι ότι η εκμετάλλευση της ρομποτικής δεν γίνεται με σκοπό την εξέλιξη της ανθρωπότητας, αλλά την δημιουργία ευκαιριών για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη και ταυτόχρονα την ελάττωση του ανθρωπίνου κόστους/δυναμικού, και παράλληλα της αύξησης της ανεργίας.

    Ως εκ τούτου, δεν μας φταίει η ρομποτική (που ίσως φοβούνται όλοι) αλλά η εκμετάλλευση της για άλλους σκοπούς. Είναι σαν να μας φταίει ο κατασκευαστής των μαχαιριών και όχι η χρήση τους ως φονικό όπλο.

  • @Αντώνης: Σύντομος, αλλά τόσο εύστοχος και περιεκτικός. Ακριβός αυτό ισχύει. Αν βάλεις στην θέση της "ρομποτικής" την "τεχνολογία" γενικότερα, τότε πάμε στις ιδέες του Zeitgeist 3 (κοινωνία Αφροδίτη...), όπου σκοπός είναι ο ελεύθερος δημιουργικός χρόνος... Αλλά αυτά δυστυχώς είναι όνειρα...

  • @Κώστας, φυσικά και έχουν GPS και καταγράφουν συνεχώς ότι πληροφορία γίνεται γύρο τους με κάμερες οι οποίες. Οπότε άδικος ο κόπος να «αποκτήσεις» ένα.

    @diofar, μπορεί ο ορός ρομποτική να μπήκε τα τελευταία χρόνια στην ζωή μας αλλά υπάρχει από πολύ παλιά σαν έννοια.

    Ακόμα και τα πρώτα εργοστάσια που είχαν αυτοματοποιημένες αλυσίδες παραγωγής, χρησιμοποιούσαν ενός είδους ρομποτικής για την παρασκευή των προϊόντων. Έτσι από δεκάδες χιλιάδες άτομα που δουλεύαν στα εργοστάσια αυτά περάσαμε σε μερικές χιλιάδες και σήμερα σε μερικές εκαντονταδες άτομα. Ναι ο όρος τεχνολογία είναι σωστός αλλά είναι πολύ γενικός. Μια σωστότερη ελληνική λέξη είναι αυτοματισμός γιατί όλα πάνω σε αυτόν βασίζονται όλες οι μηχανές, είτε γίνονται με λογισμικό είτε με μηχανική επανάληψη μιας κίνησης.

    Αλλά αν θέλουμε να το πάμε ακόμα παλιότερα, θυμήσου πόσα άτομα ήθελαν για να μετακινήσουν ένα λίθο στην αρχαιά Αίγυπτο, και πόσο βοήθησε η τεχνολογία με την χρήση των πρώτων γερανών για την ίδια ενέργεια. Πάντα η τεχνολογία ήταν εχθρός του εργατικού δυναμικού, αν και τότε δεν θα μπορούσαμε να τους πούμε έτσι γιατί απλά ήταν δούλοι ;)

  • Υπαρχουν πρακτικές δυσκολίες σε αυτό. Πρώτα από όλα η εμβέλεια και ειδικά μέσα στον αστικό ιστό. Αν η παραγγελία είναι λάθος τι γίνεται? Θα κρατήσεις όμηρο το drone μέχρι να επικοινωνησεις με το κατάστημα και να συνεννοηθείς ενω απλά λες τον ντελιβερά ότι έκανε λάθος και τον στέλνεις πίσω.

  • Ωραία φάση πάντως,αν έρχει και εδώ Ελλάδα εκτός από μπεκατσες θα κινιγαμε και τα drones χαχαχαχαχαχαχαχαχα :pp

  • Κοιτα να δεις. Αυτόματα ταμεία στα σουπερμάρκετ, ντελιβεράδες ελικοπτεράκια και έρχονται και άλλα. Δυστυχώς η πολυ τεχνολογία μας τρώει... Θα ειναι αργά όταν ο καταλάβουμε ομως...

  • Αντωνη τι μου θυμισες τωρα με την Αιγυπτο, θυμαμαι εκει που 30 νοματεοι παλευαμε με ενα βραχο και μετα που βαλανε γερανους ολοι ΟΑΕΔ

  • Καταλαβα τι θα γινεται! Θα βγουν ολοι με τις σφεντονες και τα αεροβολα και θα κατεβαζουν drone.Το ερωτημα ειναι αν ερθει λαθος πακετο ή και η πληρωμη.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.