Ηλεκτρονικοί βιβλιοφάγοι στην Ελλάδα

Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το να συναντάς ηλεκτρονικούς βιβλιοφάγους στο Μετρό ή τις στάσεις των λεωφορείων. Αντί να κρατάνε βαριά βιβλία και τεράστιες εφημερίδες, έχουν στη διάθεσή τους χιλιάδες τίτλους μέσα από την οθόνη ενός e-booκ.

Είναι η δεύτερη φορά που συναντάω κάποιον να διαβάζει e-book στο Μετρό και δεν κρύβω ότι μου κάνει τόσο εντύπωση όσο μου έκαναν πριν από 10 περίπου χρόνια οι πρώτοι που κυκλοφορούσαν με MP3 στο δρόμο. Το πρώτο μου MP3 ήταν ένα Thomson με κάρτα μνήμης CompactFlash 32MB, το έχω ακόμα!

Να πω την αλήθεια, δεν διαβάζω παρά 1-2 βιβλία το χρόνο. Το περισσότερο διάβασμα το ρίχνω το βράδυ στο κρεβάτι πριν κοιμηθώ, και είναι ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά τεχνολογίας. Έχοντας δει το Amazon Kindle από κοντά, σκέφτομαι πολύ σοβαρά την αγορά ενός e-book και γιατί όχι θα είναι ίσως μια ευκαιρία για να διαβάζω και περισσότερα βιβλία.

Σχόλια

  • Αν δεν εχει μαθει καποιος απο μικρος να διαβαζει και να αγαπαει το βιβλιο (και σε αυτο πολυ σημαντικο ρολο παιζει το σχολειο , αλλα και η οικογενεια) κανενα ebook δεν προκειται να σου δωσει καμμια ευκαιρια να διαβασεις περισσοτερα βιβλια.

  • Διαφωνώ, πιστεύω ότι θα διαβάζω περισσότερα, δεν θέλω να το αγαπήσω. Ότι με ενδιαφέρει θα διαβάζω, όχι απλά για να διαβάζω κάτι.

  • Τοτε καλυτερα να διαβασεις περιοδικο ,η εφημεριδα, η αρθρο στο ιντερνετ.
    Το διαβασμα δεν ειναι μονο να αποκτησεις μια συγκεκριμενη γνωση, αλλα μπορει να σε ταξιδεψει σε αλλο κοσμο μεσα π,χ απο τη λογοτεχνια η τα μυθιστορηματα. Επισης απο καθε συγγραφεα μαθαινεις τον τροπο που σκεφτεται, μαθαινεις να βλεπεις τα πραματα απο αλλη οπτικη γωνια, μαθαινεις να εκφραζεσαι, (σημερα η νεα δεν ξερουν να ορθογραφησουν η να συνταξουν μια προταση), μαθαινεις διαφορους τροπους γραφεις, Ειναι τοσα πολλα τα πραματα, που δεν μπορεις να τα περιγραψεις αν δεν μαθεις να διαβαζεις ! .
    Και οταν λεμε διαβασμα ξανατονιζω, δεν ειναι να διαβασω τις οδηγιες χρησεως ενως προιοντος, η να διαβασω ενα αρθρο για ενα καινουριο προιον.........

  • Γιατι επιμένεις τόσο; Ο καθένας έχει τη δική του άποψη για τα πράγματα. Και εφημερίδες θα διαβάζω στο Μετρό, και τεχνικά άρθρα και βιβλία που θα μου προτείνει η αδερφή μου. It's a free country!

  • Στον τιτλο του αρθρου σου , αναφερεις την λεξη "βιβλιοφαγος" , ο βιβλιοφαγος δεν ειναι κατι το εφημερο. Απλως νομιζω εχεις ενθουσιαστει απο το gadgetaki , που ακομα η αγορα ειναι ανωριμη, ασε δε απο τιτλους...
    τεσπα, σιγουρα ο καθενας με την αποψη του, τωρα κατα ποσο ειναι free η country, αυτο ειναι αλλο παπα ευαγγελιο :p

  • Βιβλιοφάγους χαρακτηρίζω αυτούς που έπιασε η φωτογραφική μου μηχανή, όχι τον εαυτό μου.

  • Γιατι δεν κανεις μια παρουσιαση του bebook? Θελω να το παρω αλλα δεν ξερω αν δουλευει οπως πρεπει

  • Έστειλα mail στην εταιρεία που το εισάγει, αν απαντήσουν και μου το στείλουν θα το κάνω βίντεο.

  • Ωραια! Σε παρακαλω μονο βαλε και ενα pdf που ειναι σαν φωτογραφια αλλα με γραμματα, δηλαδη να μην ξεχωριζουν τα font να δουμε τι ψαρια πιανει!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.