E-Inkey, Το πληκτρολόγιο του αύριο που θα ήθελες από εχθές

Ίσως το καλύτερο πληκτρολόγιο που θα μπορούσες να έχεις ποτέ. Ονομάζεται E-Inkey και είναι το concept των σχεδιαστών Maxim Mezentsev και Aleksander Suhih. Κάνει χρήση της τεχνολογίας e-ink και επιτρέπει την εναλλαγή των χαρακτήρων στα πλήκτρα αναλλόγως με το λογισμικό που χρησιμοποιείται. Για παράδειγμα στο Photoshop εμφανίζει τα απαραίτητα short-cuts το ίδιο και στο Word.

Η ιδέα είναι καταπληκτική και θα θέλαμε να δημιουργηθεί και να το χρησιμοποιήσουμε.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 23 Σεπτεμβρίου 2013 7:33

Σχόλια

  • Θα μπορούσε να είναι όλη η κάτω επιφάνεια του λάπτοπ μία μεγάλη οθόνη αφής. Και να έχει εικονίδια ανάλογα με την εφαρμογή
    Αλλά που να δούμε πραγματικές καινοτομίες. Με το σταγονόμετρο μας τις ταιζουν

  • Δεν είναι θέμα καινοτομίας. Σίγουρα το έχουν σκεφτεί πάρα πολλοί αυτό που λες Νικόλα αλλά θα ήταν τρομερά άβολο για πληκτρολόγιο. Πολύ καλή ιδέα πάντως, και πολύ όμορφο!

  • Τι e-ink.. εδώ και χρόνια υπάρχει το: https://www.artlebedev.com/everything/optimus/maximus/ το οποίο είναι με OLED! (η τιμή του είναι άλλο θέμα)
    @Νικόλας Η Apple πριν από μια διετία έκανε πατέντα ένα paper σχετικά με αφής πλήκτρα, δηλαδή τα πλήκτρα του laptop, χωρίς να τα πατάς, "χαϊδεύοντας" τα λειτουργούν ως trackpad.

    Υ.Γ. Αυτές είναι απλές τεχνολογίες, αλλά οι τιμές τους στο θεό! και αυτοί που τα χρειάζονται (για μοντάζ κτλ) θα πάρουν ένα απλό, άσχημο, φτηνό (πλην πολύ χρήσιμο) παρδαλό πληκτρολόγιο ή αλλιώς άμα θέλουν να ξοδέψουν.. midi μονταζιέρα.
    Hipster gadget!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.