E-skin: Μετατρέπει το σώμα σε κινούμενη οθόνη [video]

Τα smartwatches και οι fitness συσκευές μπορεί να είναι τα σημερινά wearables, όμως δεν αργεί η στιγμή που θα δούμε εξαιρετικά λεπτές μεμβράνες, οι οποίες θα φέρουν τις ψηφιακές οθόνες στην επιφάνεια του σώματός μας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στα μελλοντικά wearables, καθώς αναπτύσσουν μια νέα μορφή ηλεκτρονικού δέρματος ή e-skin, το οποίο είναι σχεδόν τόσο εύκαμπτο και ελαστικό όσο το κανονικό μας δέρμα. Το e-skin έχει τη δυνατότητα τοποθέτησης πολυμερών δίδοδων εκπομπής φωτός (LED) στο χέρι σου ή όπου αλλού το τοποθετήσεις.

Το e-skin μοιάζει με μια πλαστική μεμβράνη που χρησιμοποιείται στα τρόφιμα, έχει πάχος μόλις 3 μικρόμετρα, είναι αρκετά ανθεκτικό έτσι ώστε να τεντωθεί και να τσαλακωθεί εκατοντάδες φορές.

Τα organic PLEDs που δημιουργήθηκαν από τους ερευνητές έχουν τη δυνατότητα να απεικονίζουν 3 χρώματα – κόκκινο, πράσινο, μπλε- τα οποία ενεργοποιούνται με ηλεκτρικούς παλμούς. Στην τωρινή μορφή του το e-skin χρησιμοποιείται για να προβάλει τον παλμό και και τη συγκέντρωση του οξυγόνου στο αίμα του χρήστη.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα νοσοκομεία έτσι ώστε να προβάλει τα δεδομένα στο χέρι του χρήστη, κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης. Άλλες πιθανές χρήσεις, είναι για αθλητές κατά την διάρκεια της προπόνησης.

Δείτε το video:

e-skin, E-skin: Μετατρέπει το σώμα σε κινούμενη οθόνη [video]

e-skin, E-skin: Μετατρέπει το σώμα σε κινούμενη οθόνη [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
makis

Πρωτοτυπο το χαραγμα παρεμπιπτοντως δειχνει 3 6 αλα τυχαίο ειναι μωρε παμε να το παρουμε ασχετα αμα θα μας παρακολουθουνε μεχρι και ποτε παμε τουαλέτα

Lion-on

Είμαι ένα τσιπάκι τόσο δά μικρό…καλά το πάνε και εννοείται οτι όλοι θα τσιμπήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear wearables

Αυτό το έξυπνο δαχτυλίδι μπορεί μια μέρα να παρακολουθεί τις χρόνιες ασθένειες

Το Oura Ring δεν είναι πλέον το μόνο έξυπνο δαχτυλίδι στην αγορά.

Gear wearables

Withings Move: Τα πρώτα customized υβριδικά smartwatch με τιμή μόλις 80 ευρώ

Τα Withings Move είναι μία από τις καλύτερες σειρές υβριδικών smartwatch και τώρα μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας μοναδικό Withings Move, μέσα από μερικά απλά βήματα.

Gear Apple Huawei wearables

Apple, Xiaomi και Huawei οι ηγέτες της αγοράς των wearables το 2018

Μεγάλη άνοδο παρουσίασαν οι πωλήσεις των wearables το 2018, και ιδιαίτερα το τέταρτο τρίμηνο του έτους με κερδισμένους της Apple, Xiaomi και Huawei.

Smartphones MWC 2019 Nubia wearables

Η Nubia θα παρουσιάσει smartphone που θα φοριέται στο χέρι [MWC 2019]

H Nubia (sub-brand της ZTE) πρόκειται να παρουσιάσει ένα wearable smartphone στην έκθεση MWC 2019. Αυτό προκύπτει από αφίσα-teaser που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες με το μότο της εκδήλωσης να είναι το “Flex your Life”, αναφερόμενη προφανώς σε κάποια συσκευή με οθόνη curved.