Κυριακή
17/04/2016

E-skin: Μετατρέπει το σώμα σε κινούμενη οθόνη [video]

Τα smartwatches και οι fitness συσκευές μπορεί να είναι τα σημερινά wearables, όμως δεν αργεί η στιγμή που θα δούμε εξαιρετικά λεπτές μεμβράνες, οι οποίες θα φέρουν τις ψηφιακές οθόνες στην επιφάνεια του σώματός μας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στα μελλοντικά wearables, καθώς αναπτύσσουν μια νέα μορφή ηλεκτρονικού δέρματος ή e-skin, το οποίο είναι σχεδόν τόσο εύκαμπτο και ελαστικό όσο το κανονικό μας δέρμα. Το e-skin έχει τη δυνατότητα τοποθέτησης πολυμερών δίδοδων εκπομπής φωτός (LED) στο χέρι σου ή όπου αλλού το τοποθετήσεις.

Το e-skin μοιάζει με μια πλαστική μεμβράνη που χρησιμοποιείται στα τρόφιμα, έχει πάχος μόλις 3 μικρόμετρα, είναι αρκετά ανθεκτικό έτσι ώστε να τεντωθεί και να τσαλακωθεί εκατοντάδες φορές.

Τα organic PLEDs που δημιουργήθηκαν από τους ερευνητές έχουν τη δυνατότητα να απεικονίζουν 3 χρώματα – κόκκινο, πράσινο, μπλε- τα οποία ενεργοποιούνται με ηλεκτρικούς παλμούς. Στην τωρινή μορφή του το e-skin χρησιμοποιείται για να προβάλει τον παλμό και και τη συγκέντρωση του οξυγόνου στο αίμα του χρήστη.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα νοσοκομεία έτσι ώστε να προβάλει τα δεδομένα στο χέρι του χρήστη, κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης. Άλλες πιθανές χρήσεις, είναι για αθλητές κατά την διάρκεια της προπόνησης.

Δείτε το video:

e-skin-02-570

e-skin-01-570

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

2 Σχόλια

  1. Ο/Η makis λέει:

    Πρωτοτυπο το χαραγμα παρεμπιπτοντως δειχνει 3 6 αλα τυχαίο ειναι μωρε παμε να το παρουμε ασχετα αμα θα μας παρακολουθουνε μεχρι και ποτε παμε τουαλέτα

  2. Ο/Η Lion-on λέει:

    Είμαι ένα τσιπάκι τόσο δά μικρό…καλά το πάνε και εννοείται οτι όλοι θα τσιμπήσουν.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.