Ελληνικό drone θα αναπτύξει η ΕΑΒ σε συνεργασία με τρια Πανεπιστήμια

Υπεγράφη, σε εκδήλωση στο υπουργείο Οικονομικών, το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την έρευνα και ανάπτυξη και, εν συνεχεία, τη βιομηχανική παραγωγή τού πρώτου Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η διοίκηση της ΕΑΒ και οι πρυτανικές αρχές των τριών Πανεπιστημίων, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο φέρει την ονομασία «Αρχύτας»- από τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο, πολιτικό, στρατηγό, μαθηματικό και μηχανικό που επινόησε την πρώτη αυτόνομη πτητική μηχανή- ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου. Το υπουργείο Οικονομικών, ως κύριος μέτοχος της ΕΑΒ, χρηματοδοτεί το πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στους εμπλεκόμενους φορείς, στην ελληνική οικονομία, και συνολικά στη χώρα, καθώς πλέον θα την εντάξει ως παραγωγό σε συστήματα υψηλής τεχνολογίας.

Επεξεργάστηκε την 14 Οκτωβρίου 2021 8:51

Σχόλια

  • Πανεπιστήμια, ΕΑΒ χμμμ. Δεν θέλω να φανώ μίζερος και να γκρινιάξω, όχι δεν θα γκρινιάξω, είπαμε δεν θα γκρινιάξω!

    • Ήδη έχουν έχουν κατασκευαστεί UAV για την ΕΕ σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια μας, κράτος μας και IDE .... που θα μπουν σε μαζική παραγωγή για πολλές χώρες. Ναι είμαστε οι υπεύθυνη αυτού του προγράμματος της ΕΕ όχι απλά συμπαραγωγοί.
      Όποτε μη γκρινιάξετε τζαπα!

      • ΩΡΑΙΟΣ.

        Ειλικρινά, ΜΑΚΑΡΙ (γιατί οι γείτονες μας τα έχουν κάνει τσουρέκια με μπαϊρακτάρ)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.