Επιπρόσθετος εξοπλισμός για τα συστήματα ασφαλείας Ajax

συστήματα ασφαλείας Ajax, Επιπρόσθετος εξοπλισμός για τα συστήματα ασφαλείας Ajax

Τα συστήματα ασφαλείας StarterKit της εταιρείας Ajax είναι έτοιμα να επέμβουν όποτε χρειαστεί, για να ενημερώσουν εμάς αλλά και το κέντρο λήψης σημάτων, για ενδεχόμενη παραβίαση του χώρου μας, έτσι ώστε όχι μόνο να γίνει άμεση επέμβαση αλλά να προστατευτούμε και εμείς οι ίδιοι.

Ωστόσο, οι δυνατότητες που έχουν αυτά τα συστήματα ασφαλείας, μπορούν να συνεργαστούν άρτια και με άλλες συσκευές οι οποίες δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ασφάλεια από ενδεχόμενη παραβίαση του χώρου μας, όπως το smart Button, αλλά και την ασφάλεια της υγείας μας με τον έλεγχο της ποιότητας του αέρα μέσω του LifeQuality Smart air monitor, αλλά και έξυπνη διαχείριση των συσκευών μας με το Socket smart plug.

συστήματα ασφαλείας Ajax, Επιπρόσθετος εξοπλισμός για τα συστήματα ασφαλείας Ajax

Κλήση έκτακτης βοήθειας με το smart Button

Το προϊόν αυτό έχει να κάνει με ένα κουμπί που ειδοποιει το κέντρο λήψης σημάτων, σε περίπτωση παραβίασης του χώρου μας, διαρροή αερίου ή πυρκαγιάς. Ωστόσο, μπορούμε να το ρυθμίσουμε έτσι ώστε να το χρησιμοποιήσουμε για την κλήση έκτακτης ιατρικής βοήθειας, αλλά και να ορίσουμε 8 διαφορετικά είδη συμβάντων, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα διαχείρισης των έξυπνων συσκευών στο χώρο μας, με σενάρια ενεργοποίησής τους με μονό ή διπλό πάτημα του κουμπιού, κάτι που μπορούμε να ορίσουμε μέσα από το Ajax Security System app με μερικά πατήματα στην οθόνη του smartphone μας.

συστήματα ασφαλείας Ajax, Επιπρόσθετος εξοπλισμός για τα συστήματα ασφαλείας Ajax

Ελέγξτε την ποιότητα του αέρα με το LifeQuality Smart air monitor

Είναι γνωστό πως η χαμηλή ποιότητα αέρα αποτελεί κίνδυνο για την υγεία μας και μειώνει την παραγωγικότητά μας σε ένα χώρο που ο αέρας που αναπνέουμε, δεν είναι και τόσο καθαρός όσο θα έπρεπε. Έχει αποδειχθεί πως η υψηλή συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα, προκαλεί υπνηλία και μειώνει την ικανότητά μας να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, σε ποσοστό που ξεπερνάει το 50%, και μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό.

Το LifeQuality Smart air monitor της Ajax, διαθέτει αισθητήρες που ελέγχουν την ποιότητα του αέρα, της υγρασίας αλλά και τη συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα, και μας βοηθάει να αναλύσουμε την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε στο σπίτι, το γραφείο, το χώρο εργασίας αλλά και κάθε άλλο χώρο στον οποίο βρισκόμαστε με τις αντίστοιχες ενδείξεις στο app, για να ενεργοποιήσουμε τον εξαερισμό ή τον αφυγραντήρα, μέσα από τη συσκευή μας.

Η συσκευή της Ajax είναι εφοδιασμένη με αισθητήρες που μετρούν τη συγκέντρωση σωματιδίων διοξειδίου του άνθρακα, την υγρασία και τη θερμοκρασία, έτσι ώστε μέσω του Ajax Security System app να ελέγχουμε τα στατιστικά μέσω διαγραμμάτων, να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις στο smartphone μας όταν οι μετρήσεις ξεπεράσουν τα όρια που έχουμε ορίσει, αλλά και να ενεργοποιήσουμε σενάρια. Έχουμε, για παράδειγμα, τη δυνατότητα, σε περίπτωση που η υγρασία ξεπεράσει το 60%, να ενεργοποιηθεί αυτόματα ο αφυγραντήρας, με ένα σενάριο αυτού του τύπου να ενεργοποιείται αυτόματα ακ;oμα και χωρίς να υπάρχει σύνδεση στο internet.

Η εγκατάσταση του LifeQuality είναι απλή και λειτουργεί με μπαταρίες που μπορούν να του δώσουν διάρκεια ζωής για 3 χρόνια μέχρι να τις αντικαταστήσουμε και είναι μια συσκευή που μπορούμε να τη μεταφέρουμε παντού, μετρώντας την ποιότητα του αέρα στο ξενοδοχείο, σε σπίτι φίλων ακόμα και σε ένα κινούμενο αυτοκίνητο. Διαθέτει σχετική LED ένδειξη που ανάλογα με το χρώμα, μας προειδοποιεί για την ποιότητα του αέρα, ενώ για 72 ώρες μπορεί να αποθηκεύει δεδομένα για την ποιότητα του αέρα, χωρίς να είναι συνδεδεμένη σε κάποιο δίκτυο WiFi, ενώ μόλις επανασυνδεθεί, τα δεδομένα στέλνονται στις εφαρμογές της Ajax και συγχρονίζονται με τα στατιστικά των διαγραμμάτων.

συστήματα ασφαλείας Ajax, Επιπρόσθετος εξοπλισμός για τα συστήματα ασφαλείας Ajax

Socket smart plug για έξυπνη διαχείριση των συσκευών

Η έξυπνη πρίζα Socket smart plug, μας βοηθάει να έχουμε τον έλεγχο σχετικά με το πότε και ποιές συσκευές θα λειτουργούν, μέσα από το smartphone μας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ελέγχουμε τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες μέσω της εφαρμογής Ajax Security System, σχετικά με το πότε και ποιές θα ενεργοποιούνται, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα προγραμματισμού σχετικά με την αυτόματη ενεργοποίησή τους ή την απομακρυσμένη απενεργοποίηση όταν χρειάζεται. Το Socket smart plug συνδέεται με WiFi δίκτυο στο χώρο μας και μας δίνει τη δυνατότητα απομακρυσμένης χρήσης, για να μπορούμε, για παράδειγμα, να έχουμε έτοιμο τον καφέ μας τη στιγμή που ξυπνάμε, εξοικονομώντας χρόνο και κατανάλωση ενέργειας, μιας και μπορούμε μέσω του app, να ελέγχουμε το ρεύμα που καταναλώνουμε.

Με τις συγκεκριμένες της Ajax, έχουμε στα χέρια μας μιας σειρά συσκευών που αλλάζουν και βελτιώνουν την καθημερινότητά μας. Έχουμε τη δυνατότητα να ελέγχουμε τις συσκευές μας ακόμα και απομακρυσμένα με τη χρήση του smartphone μας, με μερικά απλά πατήματα στην οθόνη, μέσα από το φιλικό και απλό περιβάλλον χρήσης, διαμορφώνοντας το ιδανικό περιβάλλον κάθε στιγμή.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Meta

Meta: Ετοιμάζει ακουστικά με κάμερες και τεχνητή νοημοσύνη;

Οι εταιρείες φαίνεται να βρίσκονται σε μια κούρσα για να συμπεριλάβουν χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης όσο το δυνατόν περισσότερο στα προϊόντα τους.

Gear Apple iPad iPad Pro

Apple iPad Pro: Πώς τα πήγε το εξαιρετικά λεπτό tablet στο bend τεστ;

Τα νέα iPad Pro είναι οι πιο λεπτές συσκευές που κατασκεύασε ποτέ η Apple, με το μοντέλο των 11 ιντσών να έρχεται στα 5,3 χιλιοστά

Gear Apple

Apple Vision Pro: Θα κυκλοφορήσει εκτός ΗΠΑ μετά το WWDC

Το Apple Vision Pro κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο και ήταν άγνωστο πότε θα μπορούσε να φτάσει σε περισσότερες χώρες.

Gear

Ajax Systems: Τρια βραβεία Red Dot για τρία ξεχωριστά προϊόντα

Η Ajax Systems ανακοινώνει ότι τρια προϊόντα της έλαβαν Βραβείο Red Dot για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας.