Έρχονται Chromebooks με γραφικά NVIDIA και CPU MediaTek

, Έρχονται Chromebooks με γραφικά NVIDIA και CPU MediaTek

Σε τροχιά αναβάθμισης μπαίνουν τα Chromebooks με την NVIDIA και την MediaTek να θέλουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στο ARM οικοσύστημα. Σύντομα θα δούμε κάρτες γραφικών NVIDIA, αλλά και επεξεργαστές της MediaTek να αποτελούν τον βασικό εξοπλισμό των νέων Chromebooks.

Το γεγονός ότι η NVIDIA θέλει να ασχοληθεί περαιτέρω με τα Chromebooks, καθώς και οι επεξεργαστές που επιδιώκει να βάλει στα laptops με λειτουργικό σύστημα της Google η MediaTek δεν μπορεί παρά να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της απόδοσης τους προς όφελος του τελικού καταναλωτή.

Με την κίνηση αυτή τα Chromebooks αναμένεται να επανατοποθετηθούν στην αγορά, καθώς μέχρι σήμερα τα θεωρούσε κανείς περισσότερο ως ένα εργαλείο εκπαίδευσης, με χαμηλή απόδοση, παρά ως ένα καθαρόαιμο laptop. Και επειδή καμία επιχειρηματική απόφαση δεν λαμβάνεται χωρίς να ληφθεί υπόψη ο ανταγωνισμός, πολλοί αναλυτές τονίζουν ότι το ενδιαφέρον της NVIDIA και της MediaTek για τον κόσμο των Chromebooks δεν μπορεί να ιδωθεί ως ανεξάρτητο από την απόφαση της Apple να βάλει τον επεξεργαστή M1 στα Mac.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ItsMeKarypas

Ηταν που ηταν τα Chromebooks εδραιωμενα στην αγορα, τωρα με αυτην την κινηση θα ειναι ενα μεγαλο + για αυτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.