Gear

Eugene: Ο έξυπνος κάδος που σου μαθαίνει να κάνεις ανακύκλωση

Την ώρα που το υπουργείο Περιβάλλοντος προωθεί νέα ρύθμιση για την ανακύκλωση, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα να επιβάλλουν οι Δήμοι έως και 500 ευρώ πρόστιμο σε όσους δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οι Γάλλοι δημιουργούν έναν έξυπνο κάδο ανακύκλωσης.

Η ίδια η διαδικασία της ανακύκλωσης δεν είναι εύκολη για όλους καθώς θα πρέπει να γνωρίζεις ποια κομμάτια της συσκευασίας ανακυκλώνονται και πως. Για παράδειγμα σε κάποιες χώρες ένα απλό πλαστικό μπουκάλι για να ανακυκλωθεί πρέπει να αφαιρεθεί η ετικέτα και το καπάκι.

Μια γαλλική startup ονόματι Uzer, δημιούργησε έναν έξυπνο κάδο ανακύκλωσης, τον Eugene, ο οποίος σε βοηθά να εξοικειωθείς με την διαδικασία της ανακύκλωσης. Διαθέτει ένα barcode scanner, το οποίο σκανάρει τα αντικείμενα που θέλεις να πετάξεις και αν για παράδειγμα, έχεις ένα πλαστικό μπουκάλι, σε ενημερώνει ότι πρέπει να αφαιρέσεις το καπάκι και την ετικέτα.

Αν έχεις αντικείμενα με πάνω από ένα υλικό, όπως για παράδειγμα συσκευασία φαγητού, σε ενημερώνει ότι το ένα κομμάτι πρέπει να πεταχτεί στον γενικό κάδο σκουπιδιών και το άλλο στην ανακύκλωση.

Το Eugene διαθέτει το δικό του smartphone app, οπότε αν είναι τοποθετημένος στο σπίτι, καταγράφει τι πετάς και σου υπενθυμίζει πότε είναι ώρα να αγοράσεις τρόφιμα που έχουν τελειώσει όπως αυγά, γάλα κλπ.

Προς το παρόν βρίσκεται σε φάση prototype και η κυκλοφορία του αναμένεται μέσα στο 2017, όμως δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή.

Δείτε το video:

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 14 Οκτωβρίου 2016 12:19

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.