Eye-Fi X2, Κάρτα μνήμης με WiFi adapter και WiFi Direct Mode

Ένα αρκετά ενδιαφέρον προϊόν της εταιρίας Eye-Fi ξεκινά την κυκλοφορία του την επόμενη εβδομάδα στην Αμερική με το όνομα Eye-Fi X2. Πρόκειται για μία κάρτα μνήμης χωρητικότητας 8GB, η οποία ενσωματώνει Wi-Fi με δυνατότητες όμοιες με του WiFi Direct. Η Χ2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά από συσκευές, με την προϋπόθεση φυσικά να φέρουν θύρα για κάρτες SD.

Η Eye-Fi X2 είναι η πρώτη κάρτα μνήμης με WiFi που επιτρέπει την αποστολή δεδομένων μέσω της δημιουργίας ενός προσωρινού WiFi Hotspot, γεγονός που καθιστά δυνατή την μεταφορά αρχείων με πολύ μεγάλες ταχύτητες οπουδήποτε. Για τη χρήση της τεχνολογίας απαιτείται η ύπαρξη της αντίστοιχης εφαρμογής της εταιρίας στην συσκευή που θα λαμβάνει τα δεδομένα. Αρχικά η εφαρμογή με το όνομα Direct Mode, θα είναι διαθέσιμη για Android και iOS μέσω των αντίστοιχων καταστημάτων, ενώ δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα υπάρξει υποστήριξη για Symbian, BlackBerry OS κ.λ.π.

Η Eye-Fi X2 δεν χρησιμοποιεί τo πρότυπο WiFi Direct, όμως στο σύντομο μέλλον αναμένεται να δούμε την αγορά να κατακλύζεται από προϊόντα που θα έχουν αυτή τη δυνατότητα, με το Samsung Galaxy S II να διαφημίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι είναι μια από αυτές. Μήπως φτάνει το τέλος του Bluetooth;

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 12 Απριλίου 2011 19:27

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.