Gear

EYSE Camera: Για livestream VR περιεχομένου σε headsets και goggles

Τα live video streams δεν είναι κάτι καινούριο, ωστόσο κατά κάποιον τρόπο σε περιορίζουν καθώς η εικόνα που δίνουν περιορίζεται μόνο σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι που στοχεύει η κάμερα. Αυτό έρχεται να αλλάξει η EYSE camera μέσα από project στο Kickstarter.

Η EYSE είναι μια κάμερα ικανή να τραβά video και να κάνει livestream virtual reality περιεχόμενο στα συνδεδεμένα VR headsets και goggles.

Η EYSE ενσωματώνει 2 κάμερες 5 Megapixel η κάθε μια, και οι οποίες μπορούν να αναβαθμιστούν σε 13 Megapixel, αν είναι ανάγκη. Αυτό επιτρέπει στην κάμερα να καταγράφει ταυτόχρονα και να προσφέρει ένα ευρύτερο οπτικό πεδίο. Οι κάμερες μπορούν να περιστραφούν 110 μοίρες, προσφέροντας περισσότερες εναλλακτικές οπτικής γωνίας. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω video, οι χρήστες της EYSE μπορούν να “παρευρεθούν” σε διάφορα γεγονότα όπως γενέθλια και άλλες περιστάσεις όπου η φυσική παρουσία είναι δύσκολη.

Υπάρχουν κάποια modular κομμάτια, τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να προσθέσουν διαφορετικούς φακούς. Επιπλέον, η EYSE είναι σχεδιασμένη για να αντέχει σε αντίξοες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα να μπει κάτω από το νερό, παράλληλα αντέχει τις πτώσεις χάρη στο σύστημα απορρόφησης κραδασμών.

Η EYSE δεν είναι σίγουρα η πρώτη του είδους της, Samsung και LG έχουν παρουσιάσει τις Samsung Gear 360 και LG 360 CAM, οι οποίες επιτρέπουν τη λήψη 360-degree videos.

Το project βρίσκεται στο Kickstarter ζητώντας χρηματοδότηση 250.000 δολ., έχει καταφέρει να μαζέψει 14.355 δολ. και απομένουν 29 μέρες μέχρι την λήξη της καμπάνιας. Η τιμή της βασικής έκδοσης είναι 399 δολ. ενώ η EYSE Pro κοστίζει 499 δολ.

Δείτε το video:

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 23 Ιανουαρίου 2022 10:32

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.