Facebook: Πατέντα αποκαλύπτει drone με αετούς, ηλιακά πάνελ και πρόσβαση στο internet

Facebook, Facebook: Πατέντα αποκαλύπτει drone με αετούς, ηλιακά πάνελ και πρόσβαση στο internet

Η Facebook υπέβαλε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα ασυνήθιστο drone το οποίο θα χρησιμοποιεί αετούς για να μένει στον αέρα.

Το “εναέριο όχημα με διπλό αετό” όπως ονομάζεται αποτελείται από δύο αετούς οι οποίοι είναι δεμένοι μεταξύ τους και βρίσκονται σε διαφορετικό ύψος. Μπορούμε να κατευθύνουμε κάθε αετό ανεξάρτητα και το drone μπορεί να παράγει τη δική του ενέργεια ώστε να επεκταθεί ο χρόνος πτήσης.

Facebook, Facebook: Πατέντα αποκαλύπτει drone με αετούς, ηλιακά πάνελ και πρόσβαση στο internet

Στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας η Facebook ισχυρίζεται ότι ο αετός-drone θα έχει μειωμένο βάρος, μέγεθος και τιμή σε σχέση με τα συμβατικά drones. Σύμφωνα με το κείμενο στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το drone θα έχει εύρος χιλιομέτρων και θα μπορεί να παράγει ενέργεια μέσω των ηλιακών συλλεκτών ή καθώς κινείται.

Επίσης, στο κείμενο αναφέρεται ότι το drone θα μπορεί να προσφέρει πρόσβαση στο internet.

Facebook, Facebook: Πατέντα αποκαλύπτει drone με αετούς, ηλιακά πάνελ και πρόσβαση στο internet

Το 2016 η Facebook είχε κυκλοφορήσει ένα drone με όνομα Aquila. Πρόκειται για ένα 400 κιλών αεροσκάφος το οποίο είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα. Ο σκοπός του Aquila ήταν να ενισχύσει ή να προσφέρει πρόσβαση στο internet σε περιοχές που είναι δυσπρόσιτες.

Να σημειώσουμε ότι αυτό δεν σημαίνει πως το συγκεκριμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα γίνει πραγματικότητα, ή πως αυτός ο σχεδιασμός είναι καλύτερος σε σχέση με τα συμβατικά drones.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mike

Τι χαρταετούς λέτε ντε.. αγγλικά ξέρει ο συντάκτης; Χαρταετούς λέει η επίσημη πατέντα; Η μόνο copy paste στο Google translate ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.