FiresVR JiDome-1: Ο Κινέζος αντίπαλος του Samsung Gear VR κοστίζει 30 δολ.

Έχουμε ξαναπεί ότι από τη νέα χρονιά περιμένουμε έντονη παρουσία των VR heatsets στην αγορά και φυσικά οι Κινέζοι δεν μπορούν να απουσιάσουν. Η FiresVR ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει το iDome-1 και είναι από τα πρώτα VR προϊόντα που μπορούν να συγκριθούν απευθείας με το Samsung Gear VR, η εταιρεία αποκαλεί τον εαυτό της ως “η Xiaomi της κινέζικης αγοράς VR”.

Η FiresVR γίνεται η πρώτη εταιρεία που κάνει ένα VR προϊόν για την Κίνα. Η επίδειξη του JiDome-1 έγινε με το Xiaomi Note, αλλά η εταιρεία πρέπει να επεκτείνει τη συμβατότητα και με άλλες συσκευές. Λόγω του hardware και περιορισμών στο software με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται, το JiDome-1 είναι συμβατό μόνο με το 30% των smartphones που διατίθενται στην αγορά.

Χρησιμοποιεί οπτική δομή η οποία μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορα μεγέθη οθονών. Η συσκευή διαθέτει γυροσκόπιο 9 αξόνων, αισθητήρα εγγύτητας και ανεμιστήρες ψύξης. Θα διατεθεί το πρώτο τρίμηνο του 2016 για τους developers με τιμή ¥199, δηλαδή 30 δολάρια περίπου.

Για να δούμε πως θα εξελιχθεί τελικά η συγκεκριμένη αγορά και ποιον ρόλο θα παίξουν οι Κινέζοι. Θα γίνουν άραγε τόσο ανταγωνιστικοί όσο στα smartphones όπου κατάφεραν να ζορίσουν ακόμη και μεγάλα ονόματα;

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 30 Δεκεμβρίου 2015 15:50

Σχόλια

  • Ανεμιστήρες ψύξης;;;; γουάααααατ;;;;;

    Νομίζω πάμε σε μια πραγματικότητα που ακόμα και τα απλά γυαλιά οράσεως θα θέλουν μπαταρίες!!!! (όχι Google Glass)!!!! :(

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.