Fitbit: Nέα πατέντα δείχνει ότι αναπτύσσει εργαλεία για τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης

fitbit, Fitbit: Nέα πατέντα δείχνει ότι αναπτύσσει εργαλεία για τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης

H Fitbit πρόσφατα υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια force-sensitive οθόνη προκειμένου οι μελλοντικές φορητές συσκευές της να μετρούν την αρτηριακή πίεση.

To δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνει ένα σχέδιο που εμπνέεται από την κλασική περιχειρίδα ενός πιεσόμετρου. Πρόκειται για έναν μηχανισμό διαφορετικό από τα περισσότερα ρολόγια της αγοράς με δυνατότητα μέτρησης της αρτηριακής πίεσης.

Αντί να χρησιμοποιείται αισθητήρας PPG για την ακριβή μέτρηση της αρτηριακής πίεσης όταν φοριέται το smartwatch στο χέρι, αυτός ο σχεδιασμός υποδηλώνει ότι η αρτηριακή πίεση θα μετριέται παρόμοια με τον τρόπο που το κάνει μια κανονική περιχειρίδα πιεσόμετρου. Αυτό περιλαμβάνει παρεμπόδιση της ροής του αίματος στην αρτηρία και στη συνέχεια σταδιακή ανακούφιση από την πίεση. Στη συνέχεια παρέχονται στο ιατρικό προσωπικό οι απαραίτητες πληροφορίες για να καθορίσει πότε ξαναρχίζει η ροή του αίματος (συστολική) και πότε η καρδιά αρχίζει να χαλαρώνει ξανά (διαστολική).

Η ιδέα δεν είναι καινούργια, με τη Samsung να έχει συμπεριλάβει τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης στα Galaxy Watch εδώ και αρκετό καιρό, αν και χρησιμοποιεί έναν διαφορετικό μηχανισμό που απαιτεί τακτική μέτρηση σε μια συμβατική περιχειρίδα και που, λόγω ρυθμιστικών περιορισμών, δεν είναι διαθέσιμος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, υπάρχει το Omron Heart Guide, το οποίο είναι ένα έξυπνο ρολόι που έχει εγκριθεί από τον FDA και του οποίου ο ιμάντας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως περιχειρίδα.

Όπως ισχύει πάντα με τις πατέντες, δεν σημαίνει ότι επειδή κατατέθηκε θα τη δούμε σίγουρα σε κάποιο smartwatch FItbit ή Pixel.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Pixel

Google Pixel Feature Drop: Το Circle to Search έρχεται στα Pixel 7

To νέο Pixel Feature Drop από τη Google φέρνει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα Circle to Search στα Pixel 7 και Pixel 7 Pro.

Gear Google Pixel Watch

Google Pixel Watch 3: Θα έρθει σε δύο μεγέθη

Σύμφωνα με πηγές κοντά στο 9to5Google, η Google πρόκειται να φέρει το wearable της σε δύο διαφορετικά μεγέθη με το επερχόμενο Pixel Watch 3.

Gear featured Google Pixel

Pixel Watch: Πλέον θα σας ενημερώνει όταν είναι πλήρως φορτισμένο

Το Pixel Watch θα μπορεί πλέον να σας ενημερώνει όταν είναι πλήρως φορτισμένο, μια ενημέρωση που λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα του smartwatch.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 8, Pixel 8 Pro & Pixel Watch 2: Leak τα δίνει όλα πριν την κυκλοφορία

Νομίζατε πως τα έχετε μάθει όλα για τα επερχόμενα Pixel 8, Pixel 8 Pro και Pixel Watch 2 της Google; Ε, λοιπόν, όχι.