Google Glass: Η Google παραδέχεται ότι πήρε το μάθημά της

Η Google λάνσαρε τον Απρίλιο του 2012 το Google Glass (Project Glass τότε) ως την νέα καινοτομία στις φορετές συσκευές η οποία μπορεί να διαβάζει μηνύματα, να στέλνει μηνύματα μέσω φωνής, να τραβά φωτογραφίες, video και πολλά άλλα.

Το αποτέλεσμα ήταν στην αρχή να δημιουργηθεί μεγάλο hype γύρω από τα έξυπνα γυαλιά της και οι περισσότεροι ήθελαν να αποκτήσουν ένα ζευγάρι. Ωστόσο, στη συνέχεια πήραν άλλη τροπή, με αποτέλεσμα η Google να σταματήσει τη διάθεσή τους για το ευρύ κοινό, πριν από λίγο καιρό.

Ο επικεφαλής του τμήματος Google X, στο οποίο ανήκει το Google Glass, παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη. Σε ομιλία του στο SXSW ο Astro Teller είπε ότι η Google άφησε να δημιουργηθεί όλο αυτό το hype που ξεπερνούσε τις δυνατότητες που είχε η συσκευή. Συμπλήρωσε ότι το Google Glass ήταν ένα prototype το οποίο αν και κόστιζε 1500 δολάρια, δεν ήταν ολοκληρωμένο.

Το Google Glass δέχτηκε στη συνέχεια αρκετά έντονη κριτική, με διάφορα καταστήματα, σινεμά, καφέ κλπ. να λένε ότι θα προχωρήσουν στην απαγόρευσή του για παραβίαση ιδιωτικότητας και πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ προς το τελευταίο τρίμηνο του 2014 ακόμη και οι developers φάνηκε να χάνουν το ενδιαφέρον τους.

Τέλος, ανέφερε ότι όλη αυτή η ιστορία με το Google Glass ήταν ένα μάθημα για την Google η οποία στο εξής δεν θα κυκλοφορεί κανένα prototype των έξυπνων γυαλιών στο ευρύ κοινό, μέχρι να είναι έτοιμα προς πώληση. “We allowed and sometimes even encouraged too much attention for the program”, είπε χαρακτηριστικά.

google glass, Google Glass: Η Google παραδέχεται ότι πήρε το μάθημά της

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Geo M

Αυτό κατάλαβε η google????
Εγώ κατάλαβα ότι ο κόσμος απεχθάνεται να τον καταγράφει μια κάμερα σε ιδιωτικές στιγμές…

Sot11

1500 δολάρια για ένα τρομερά άχρηστο αντικείμενο το οποίο ηταν και prototype, ουτε καν τελική έκδοση! Well done Google!

Gk

Κόστιζαν 1500$. Αυτό ήταν το ένα πρόβλημα τους. Το δεύτερο ήταν οτι όλοι νομίζαμε οτι θα βλέπουμε σαν τον terminator μέσα απο τα γυαλιά πράγμα που δεν ίσχυε.

MerkourisK

1500$ κοστίζει το Prototype… Αν έμπαινε στην γραμμή παραγωγής από οτι θυμάμαι στόχος ήταν τα 350$ τελική τιμή αν θυμάμαι καλά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.