Google Nest: Θα παίρνουν security updates για 5 χρόνια

, Google Nest: Θα παίρνουν security updates για 5 χρόνια

Σε μια κίνηση που δείχνει πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση των συσκευών του Internet of Things προχωρά η Google. Οι συσκευές που ανήκουν στην οικογένεια Google Nest θα υποστηρίζονται για 5 χρόνια στο σύνολό τους.

Η λογική που ακολουθεί η Google στην οικογένεια Pixel είναι για τρία χρόνια αναφορικά με την υποστήριξη, ενώ στην περίπτωση των συσκευών της οικογένειας Google Nest, που ανήκουν στο σύμπαν του Internet of Things, τα security updates θα παρέχονται για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 5 ετών. Είναι σημαντικό αυτό, καθώς θα πρέπει να έχουμε στο νου ότι οι συσκευές που είναι μονίμως online απαιτούν εχέγγυα ασφαλούς λειτουργίας από πάσης φύσεως απειλές.

Μαζί με τις αναβαθμίσεις που θα παρέχονται από την Google, οι συσκευές Nest θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα vulnerability reward της Google, πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα Nest Security της Google θα αναλαμβάνει να μελετά τις απειλές που εμφανίζονται και θα λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software AI featured Google

Google Photos: Τα εργαλεία επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες χωρίς συνδρομή

Η Google ανακοίνωσε ότι τα εργαλεία που υποστηρίζονται από AI στο Google Photos θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή.