Gear

Gorilla Glass 5: Υπόσχεται προστασία από πτώσεις έως και 1.6 μέτρα

Η Corning ανακοίνωσε επίσημα το Gorilla Glass 5, μια χημικά ενισχυμένη επικάλυψη από γυαλί, η οποία αναμένεται να μπει στις μελλοντικές ναυαρχίδες και υπόσχεται να τις κάνει πιο ανθεκτικές στις πτώσεις, οι οποίες είναι αρκετά συχνές.

Με το Gorilla Glass 5 μια συσκευή μπορεί να αντέξει πτώσεις σε σκληρές επιφάνειες από ύψος έως και 1.6 μέτρα. Συγκριτικά με τον προκάτοχό του, παρέχει καλύτερη προστασία από πτώσεις στο ύψος της μέσης και των ώμων. Το Gorilla Glass 4, το οποίο έφερε η Corning το 2014, προστάτευε από ύψος περίπου ενός μέτρου.

Επικαλούμενη μια πρόσφατη έρευνα, η Corning λέει ότι πάνω από το 85% των κατόχων smartphones ρίχνουν κάτω τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο το κινητό τους. Το 55% έχει ρίξει το smartphone τουλάχιστον τρεις φορές και οι περισσότερες πτώσεις (60%) συμβαίνουν από το ύψος της μέσης ή των ώμων, κάτι που σημαίνει ότι το κινητό πέφτει είτε όταν είναι στην τσέπη είτε τραβώντας μια φωτογραφία.

Η Corning αναφέρει ότι το Gorilla Glass 5 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει καλύτερη προστασία στις πιο συχνές πτώσεις. Το κινητό μπορεί να σωθεί στο 80% των περιπτώσεων που πέφτει με την οθόνη προς το έδαφος σε ύψος 1.6 μέτρων.

Η επικάλυψη της Corning έχει χρησιμοποιηθεί σε πάνω από 1800 μοντέλα 40 μεγάλων κατασκευαστών. Περισσότερες από 4.5 δισ. συσκευές έχουν αποσταλεί παγκοσμίως με Gorilla Glass τα τελευταία 10 χρόνια

Το Gorilla Glass 5 έχει μπει ήδη στη μαζική παραγωγή και η εταιρεία υπόσχεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες μέσα στους επόμενους μήνες. Είναι πιθανό λοιπόν, να το δούμε στις ναυαρχίδες που θα ανακοινωθούν το φθινόπωρο.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 20 Ιανουαρίου 2022 17:48

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.