goTenna, για να έχετε σήμα πάντα και παντού

Χρειάστηκες ποτέ να στείλεις μήνυμα σε κάποιον φίλο σου και δεν είχες δίκτυο; Μια εταιρεία που ονομάζεται goTenna σχεδίασε μια κεραία την οποία συνδέεις με το κινητό σου με bluetooth. Η συγκεκριμένη συσκευή είναι μια χαμηλής συχνότητας κεραία η οποία έχει εμβέλεια μέχρι 50 μίλια.

Με την κεραία και την χρήση μιας εφαρμογής για Android ή iOS, μπορείς να στείλεις μηνύματα και GPS locations μέσω ενός δωρεάν ad hoc δικτύου μεταξύ των χρηστών goTenna.

Η ομάδα πίσω από την goTenna αναφέρει ότι όλα τα δεδομένα είναι κωδικοποιημένα και ότι η εφαρμογή, σε περίπτωση δύσκολης μορφολογίας, θα συνεχίζει να προσπαθεί να στείλει τα μηνύματα μέχρι να γίνει η αποστολή επιτυχώς. Η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει έναν περιορισμένο αριθμό κεραιών σε συγκεκριμένες περιοχές στα 150$, ώστε να μαζέψει 50.000$ για χρηματοδότηση. Ύστερα αναμένεται να κοστίζει στα 300$.



Πηγή

Σχόλια

  • με το gps που έδειξε στα wp δεν χρζσ in ter net. και με τόσα χρήματα παίρνω καινούριο κινητό 300$;
    δεν καταλαβαίνω γιατί "αφήνουν τα WP απ'έξω"

  • και σε κερνάει και τηγανητό εγκέφαλο δώρο μετά τον πρώτο χρόνο χρήσης

  • Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι: η εφαρμογή χρησιμοποιεί τις συσκευές του δικτύου της εφαρμογής σαν αναμεταδότες για να στείλει το μήνυμα μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνείας ή στέλνει το μήνυμα μόνο σε συσκευές συνδρομητών της χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το δίκτυο που σχηματίζει η εφαρμογή; Γιατί αν κάνει το δεύτερο δεν βλέπω διαφορά από έναν ασύρματο που σου εξασφαλίζει και καλύτερη επικοινωνία.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.